• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

2017’nin En Çok Tercih Edilen Programlama Dilleri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kürşad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kürşad

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
13 Ocak 2011
Mesajlar
468
Puanı
186
Dijital dünyanın ressamlarına en iyi tuvaller ve en iyi boyalar yakışır. Bu yıl Python 1. sıraya çıkarken, Swift ilk 10’a girmeyi başardı. Konu kaynağına buradan erişebilirsiniz.

Dijital dünyanın geçirdiği evrim, bugün onlarca programlama diline ve onlarla üretilmiş binlerce özgün işe kavuşmamızı sağladı. Bir programcı için gerçekten gönül işinden öte olan sektörel faaliyetler, sürekli değişiyorlar. Bu dünyada varlığını korumak isteyen profesyonel yazılımcılar ise kendilerini güncel tutmak zorundalar.


ddeaff2a89605d8314e09ac2246cb884f1655a78.jpeg




Python, geçen yılki yükselişini devam ettirdi ve en iyi dört içindeki yerini sağlama aldı. Ardından gelen C, Java ve C ++ ile popüler olmaya devam ediyor. Ancak sektörel anlamda C dilinin hakimiyeti devam ediyor ve bu işe alımlara da yansıyor. Kısaca C’ye devam Python’a tamam deniyor.


C#, bu yıl tekrar ilk beşe girdi. Ruby ise 12'nci sıraya kadar düştü, ancak bunu yaparken Apple'ın Swift'ine ve Google'ın Go'suna ilk 10’a girmeleri için şans tanımış oldu. Bu etkileyici bir gelişmedir, çünkü Swift sadece iki yıl önce sıralamaya giren genç bir dil.


Bununla birlikte, son iki yıldır sıralamaya giren yeni bir programlama dili yok. Programcılar bulut, mobil ve büyük veri uygulamalarının yükselişine hitap etmek için oluşturulan araçları sadeleştirdikçe kodlama dünyası da basitleşiyor.


İstikrarlı programlama araçları ve dillerinden olan Fortran'ın 35. sırada Lisp’in ise 40. sırada olduğunu görüyoruz. Yaşlanmış diller bile bu sıralamada bulunuyorlar, demek ki hala ilgilileri var.


Açık kaynaklı projeler için önceden ayarlanmış seçeneklere baktığımızda, HTML'in 11. sıradan 8. sıraya çıkarak ilk 10’a girdiğini görüyoruz. Geçtiğimiz sene yazılımcılar HTML’in çok karmaşıklaştığına dikkat çekmişlerdi, CSS ile birleştirildiğinde ise evrimsel süreç tamamlanmış oldu.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst