• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

4 Tane Soru + Bonus

ReturnOfLegend

Banlanmış Üye
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Puanı
11
44ün karesinden büyük 45in karesinden küçük olup 25in katı olan ve 13 ile tam bölünebilen tamsayı kaçtır?
----------------------------------------------------------------------------------------
Ölüm ile T niye birbirine benzer
----------------------------------------------------------------------------------------
İstanbul Avrupa yakasında yaşayan biri niçin Anadolu yakasındaki Karacaahmet mezarlığına gömülmez
1971 yılının soğuk bir geceseydi.Şömine başında torunlarına masal anlatıyordu.Veli dede'ye torunu sorar:
-Büyükbaba sen kaç yılında doğmuştun?
-Evladım ben a'nın karesi yılında a yaşındaydım.Buna göre doğum tarihimi hesapla.
Veli dede kaç yılında doğmuştu?
----------------------------------------------------------------------------------------Bu aralar dupdurgun bi canlılık gelsin dedim
Bunlar da bonus
Aşağıdaki dizide son iki boşluğa hangi harfler gelmelidir?
A D S İ B H _ _
Tenten Tibette ifadesinde 2 tane T harfi vardır önermesi doğru mudur?
198625847295017 sayısının yarısının iki katı kaçtır(cevaplama süresi 10 sn.)

Son düzenleme:
Ölüm sorusuna ipucu:
aynı benzerlik ü harfi ile saat 12:00 arasında da vardır

[A]şağıdaki [d]izide on ki oşluğa [h]angi [h]arfler [g]elmelidir?
A D S İ B H _ _

son iki boşluğa H ve G harfleri gelcek

Dede 1892 yılında dogmus

"İstanbul Avrupa yakasında yaşayan biri niçin Anadolu yakasındaki Karacaahmet mezarlığına gömülmez" cenaze taşıma metrobüs daha gelmedi ondandır....:pispis

Tenten Tibette ifadesinde 2 tane T harfi vardır önermesi doğru mudur? türkçe olarak düşündüğümüzde yanlış ama matematikte eleman kümeleri kapsamında kelime kelime ele alındığında doğrudur.

Son düzenleme:
1. soru : Ekok bulunur.

25 ile 13 aralarında asal sayılardır.. Ekokları birbirleri çarpımına eşittir. Oda 325'tir

Ancak 44'ün karesinden büyük olcak denmiş.. 44'ün karesi 1936'dır.

325.6=1950 eder. ( 325'in tüm katları 25 ve 13 ün katıdır.)

45'in karesi ise 2025'dir.

1936<1950<2025

@İstanbul Avrupa yakasında yaşayan biri niçin Anadolu yakasındaki Karacaahmet mezarlığına gömülmez

Yaşıyan insanlar gömülmez :D Yok ben illa gömcem diyosanız onu bilemem :D

4. bonus da osayıya x dersek yarısı x/2 olur 2 katı ise x/2*2 olur 2 ler gider yine x kalır :D

198625847295017 sayısının yarısının iki katı kaçtır(cevaplama süresi 10 sn.)

198625847295017/2.2 = 198625847295017 :D

Geri