• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Amerikayı Kim Keşfetti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GreaiGo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GreaiGo

Banlanmış Üye
Aktiflik
K.Tarihi
18 Eyl 2011
Puanı
1
Evet size bunu Anlatacağım :) Hep sohbet olmayacak ya birazda tarih :)

AMERİKA'YI KİM KEŞFETTİ?

haritate5.jpg

Çin'de ortaya çıkan bir harita yeni dünyanın Christof Kolomb'dan onlarca yıl önce Çinli müslüman bir amiral tarafından bulunduğunu gösteriyor.

Çin'in başkenti Pekin'de sergilenen eski haritanın gerçek olduğu ispatlanırsa, Amerika kıtasının 500 yıllık tarihi yeniden yazılacak.

Zira harita Amerika'nın Colomb'dan en az 74 yıl önce Çinli müslüman amiral Zheng He tarafından keşfedildiğini ortaya koyuyor.Çinli bir avukatın 2001 yılında Şangay'da bir antikacıdan 500 dolara satın aldığı haritada Afrika, Avrupa ve Amerika kıtaları net bir şekilde görülüyor. Sözkonusu haritanın, 1418 yılında çizilen bir haritanın 1763 yılında yapılan kopyası olduğu öne sürülüyor. 5 uzman, haritanın orjinalliği konusunda hemfikir. Ancak birçok tarihçi bu bilgiye kuşkuyla yaklaşıyor.

Amerika'nın tarihini değiştirebilecek bu harita önümüzdeki günlerde daha çok tartışılacağa benziyor.

Alıntı değildir

Doğrudur, olabilir. Amerikayı ilk Vikingler keşfetti diye bir iddaa da var

Zaten Colomb keşfetmedi ki Amerika'yı .. O zaman ipek yolu gibi ticaret yolları vardı.. Hindistandan gelen mallar Avrupaya gidene kadar 4-5 katına çıkıyordu .. Yeni ticaret yolları aranmaya başlanmıştı .. Bir denizci adı aklıma gelmiyor şuan Amerika'ya gidiyor ama orayı Hindistan sanıp geri dönüyor , seviniyor .. Tabiki daha sonra gidemiyor çünkü yolu bilmiyor .. Sonra Colomb oraya gidiyor ve oranın Hindistan olmadığını anlıyor .. İsmini koyuyor ve oranın yeraltı - yerüstü zenginliklerini görüyor .. Sonra İspanya - Portekiz - İngiltere vs. hemen sömürüyorlar ordaki Kızılderelilere vs. işkence ediyorlar öyle yani ..
Ama bunu ilk defa duydum gerçekse bile Amerika bunu ortaya çıkarmaz diye düşünüyorum

Yanlış hatırlamıyorsam Piri Reis veya Kaptan-ı Derya ikisinden birinin haritasında Amerika'nın toprakları gözüküyordu buda demek oluyor ki demin söylediğim iki isimden biri Colombo'dan önce bulmuştur.

Yıllar önce çizilen Piri Reis haritasında amerikanın varlığı açık olarak gözüküyor.Piri Reis çok büyük bir dehaymış yoksa o şartlarda o haritayı çizmek imkansıza yakın

Geri