• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

DotA Herolar ve Taktikler ile ilgili Soru ve Sorunlarınız

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Embriyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Embriyo

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Puanı
93
Evet arkadaşlar. DotA2ya yeni başlayanlar her türlü sorularını buradan sorabilirler. Ben ve diğer dota bilenler elimizdfen geldiğince cevaplayacağız :)

1-Nerden indirebiliriz 2-Nerden üyelik oluyoruz arkadaşlarla başlayıp bir denemeyi düşünüyoruz :D

Oyunu çeşitli sitelerden bulabilirsin indirdikten sonra bana ö.m mesaj ile ulaşırsan devamında yardımcı olabilirim. :)

Fakat oyunu indirirken Warcraft 3 ve Frozen Throne ile birlikte indirmeye dikkat et çoğunlukla aynı torrent içinde oluyorlar ama ayrı ayrı olanlarda var indirdikten sonrada ilk War3 yükleyip daha sonra Frozen Throne yükleyeceksin

daha bulamadım yerini maalesef

Ben dotaya başlayalı 2 ay oldu. razorla başladım sonra naix balanarı öğrendim. sonra snip cent axe slardar slark void gondar phantom lancer zeus lion rhasta obsi clinkz sven huskar troll ve son olarak pudge öğrendim. artık tüm heroları öğreneyim dedim ve dün admiral rex eshaker ve pandaya baktım çok sıkıcıydılar. Ben şimdi hangi heroları öğreneyim? söyleyeceginiz herolar sıkıcı olmazsa iyi olur. dün panda ve rex çok sıktı.

Ben dotaya başlayalı 2 ay oldu. razorla başladım sonra naix balanarı öğrendim. sonra snip cent axe slardar slark void gondar phantom lancer zeus lion rhasta obsi clinkz sven huskar troll ve son olarak pudge öğrendim. artık tüm heroları öğreneyim dedim ve dün admiral rex eshaker ve pandaya baktım çok sıkıcıydılar. Ben şimdi hangi heroları öğreneyim? söyleyeceginiz herolar sıkıcı olmazsa iyi olur. dün panda ve rex çok sıktı.

Mirana , Storm Spirit, gondar, rikimaru bunları deneyebilirsin :)

HoN ile DotA arasında ne tarz farklar vardır sadece herolar mı değişik? Ben HoN oynadım ama pek sarmadı DotA farklı mıdır

Storm Spirit Tercihimdir. Cok İyi Hero. Gang atarken ve kacarken cok rahat biraz elin alışırsa cok rahatlıkla oynayabilirsin.
Invoker de 2. Terchimdir. Cok Büyü ile daha zevkli bir oyun. Ama Komboları iyi yapman ve elinin hızlı olması gerekir. Invoker Attack bakımdan Cok Güclü Nuker veya Carry Olarak Oynanabilir.Ama Takım Oyunu Invoker için herzaman önemlidir. :)

Storm Spirit Tercihimdir. Cok İyi Hero. Gang atarken ve kacarken cok rahat biraz elin alışırsa cok rahatlıkla oynayabilirsin.
Invoker de 2. Terchimdir. Cok Büyü ile daha zevkli bir oyun. Ama Komboları iyi yapman ve elinin hızlı olması gerekir. Invoker Attack bakımdan Cok Güclü Nuker veya Carry Olarak Oynanabilir.Ama Takım Oyunu Invoker için herzaman önemlidir. :)

Arkadaş oyuna başlayalı 2ay oldu demiş. Daha invoker kullanamaz kolaylıkla :)

Sf hakkinda birkac sorum var.
1- razeleri onumde creep gibi agac gibi engeller olmadan kullaniyorum. Ama combatlarda yada soloda haras verirken heronun yonu degisebiliyor. Ozamanda saga sola raze atmis oluyorum. Ben raze atmayi nasil ogrenebilirim? Bazi sitelerde adamin arkasina tiklamaktan filan bashediliyor. Sizce nasil yapmaliyim?
2- u atarken ilk hedef olmamak icin lothar mi dagger mi kasmaliyim.
3- walk hit nedir?
4-Orb olarak life steal mi deso mu?
Not: telefondan yazdigim icin turkce karakter kullanmadim. Kusura bakmayin. Tesekkur ederim simdiden.

Sf hakkinda birkac sorum var.
1- razeleri onumde creep gibi agac gibi engeller olmadan kullaniyorum. Ama combatlarda yada soloda haras verirken heronun yonu degisebiliyor. Ozamanda saga sola raze atmis oluyorum. Ben raze atmayi nasil ogrenebilirim? Bazi sitelerde adamin arkasina tiklamaktan filan bashediliyor. Sizce nasil yapmaliyim?
2- u atarken ilk hedef olmamak icin lothar mi dagger mi kasmaliyim.
3- walk hit nedir?
4-Orb olarak life steal mi deso mu?
Not: telefondan yazdigim icin turkce karakter kullanmadim. Kusura bakmayin. Tesekkur ederim simdiden.

1) Eğer yön duygum iyi diyorsan, yani mesafeyi iyi ayarlayabiliyorsan, ileriye sağ tıklama. Direk sfnin dibinde raze atacağın yöne tıklayıp sağ tık yap. Eğer bunu yapamıyorsan, adama sağ tıklarsan sf o heroya yönelir. Eğer önünde engel yoksa dümdüztakip eder. Eğer engel varsa engeli geçerek o heroya gider. Buna göre uygun zamanı bekleyip raze atabilirsin

2) İlk hedef olmak istemiyorsan, önden bir tank girmeli. Diğer türlü lothar ve dagger aşırı fark etmez. Ama illa seçim istiyorsan lothar daha iyi olur bu iş için. Aşırı üstün kuramadıkça dagger pek tavsiye etmem

3) Walk hit, normalde etrafında crepler varken rakip heroya saldırırsan, crepler sana yönelir. Ama walk hit ile bunu engelleyebilirsin. Ayrıca walk hit ile atak animasyonunun bitmesini beklemene gerek kalmaz Nasıl yapıldığını izleyerek kavraman için br video var spoilerde

4) O tamamen sana kalmış. Ben domi kasıp ileride satanic yapiyorum. late game için bence daha yararlı

----------

HoN ile DotA arasında ne tarz farklar vardır sadece herolar mı değişik? Ben HoN oynadım ama pek sarmadı DotA farklı mıdır

Özür dilerim görmemişim bu mesajını. Bu osruyu 2oyunu da oynamış birine sormalısın :)

Mjollnir ve ethereal Bladenin aktif ozelliklerini aciklarmisin. Ozellikle eth. Kendimize atinca ne oluyor. Dusmana atinca ne oluyor aciklarmisiniz

Mjollnir ve ethereal Bladenin aktif ozelliklerini aciklarmisin. Ozellikle eth. Kendimize atinca ne oluyor. Dusmana atinca ne oluyor aciklarmisiniz

Mjo.nun aktif özeliiği, Axenin pasif skilli gibi. Bastığın kişi damage yedikçe vuran kişilere belirli bir ihtimalle 200damage vuruyor. Axenin skilline + olarak adamların belirli bir range içinde olması gerekmiyor. 700rangeden atak yapan biri de lightning yiyebilir yani. Etheral blade rakibe atılırsa, ana özelliğinin 2katı+75damage vuruyor. Kullanılınca sen ve attığın kişi etheral formuna giriyorsunuz. Bu süğreç boyunca ne atak yapabilirsiniz, ne de başkaları size vurabilir. Sadece büyülerden %40 daha fazla damage yersiniz ve %30 yavaşlarsınız

Ayrıca Ether. i kendine sakın atma , varsa etrafında bir hero ona at.
Kendine Atsanda Bişey farketmiyor giderayak düşman herodan HP azalt.

s.a arkadaşlar benim sorum şu : Bugün okul çıkışı nete gittik orda aramızda oynarken abinin biri geldi geleyim dedi gel dedik girdi. Troll warlordu aldı.Sonra gitti buna şu yüzük stout shield ve vitality ile alınan kalkandan yaptı sonra hepimizi doğradı nasılmı biliyorsunuz trollün miss verdirebilen bi skili var onu atıyor gerisi yalan oluyor zaten 10 kere vuruyoz hepsi miss geçiyor...Bende magina anti mage vardı. kesin yenerim diye düşünüyordum ama adam doğradı bizi hemde tek item ve tek skill ile. ne yaptıysam hep miss geçti...

Olayı anllatım işte sonuç olarak mesela ben bu adamı kesebilmek için neler yapmalıydım neler kasmalıydım... Yani karşımdaki adamlar şöyle item alırsa ben bunu alırsam daha iyi olurum diye soruyorum size lütfen yardımcı olun...

Geri