• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Eve Online Neocom Oyun Paneli Rehberi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell

Neocom Paneli

Neocom Paneli size oyun hakkında birçok bilgi verir bunları su sekilde izah edebiliriz.

epnjie.jpg


Character Sheet (Karakter bölümü)Karakteriniz hakkında tüm bilgileri içerir.

Skills (Yetenekler) : Yetenekler bölümü, karakterinizin gelisim bölümüdür. Birçok oyunda olan puan dağıtarak yetenekdemektir. Bu olayı sürekli yapacaksınız ve bunları yaparken bir plan yapmalısınız yani karakteriniz hiç bos kalmamalı, gün içerisinde oynarken kısa yetenekleri bitirmeye çalısın, oyunda olmayacağınız uzun sürelerde ise daha uzun yeteneklere basın Örnek uyurken 2 günlük veya daha uzun yetenekleri basın.

Yetenek çalısma sürelerinizi implantlarla ile kısaltabilirsiniz. Her yetenek farenin sağ tusu “Show Info” dediğinizde attributes kısmından hangi Attribute'dan yararlandığını söyler

Aranızda Ogame ve benzeri oyunlardan oynayanlar varsa, bu oyunlarda bina yapımı,gemi yapımı vs gibi seyleri yapmak için size bir zaman aralığı veriyordu. Eve'de de bir yeteneğin gelismesini istiyorsanız o yeteneğin üzerine gelip, sağ tus yapıp 'Train' 'Çalıs' demeniz gerekiyor.Sağ tus yaptığınızda size yeteneği çalısması için gerekli süreyi söyleyecektir.

Attributes ( Özellikler) : Yukarda da bahsettiğim gibi Attributes (Özellikler) karakterinizin doğustan gelen özellikleridir. Perception-Willpower-Intelligence-Memory-Charisma. Bu özellikleri su sekilde kısaca izah etmek gerekirse ;

Perception : Görme yetisi olarak tabir edilir. Bu özellik sizin tüm silah yeteneklerinizi öğrenmenizde ana rolü oynar (%70). Nekadar fazla ise Silah yeteklerinin çalısma süresi okadar kısalır ( yüzde olarak). 2. etkisi gemi yetenekleridir. Gemi yeteneklerinin öğreniminde %30 etki eder.

Willpower : Öngörü özelliği, bu özellik size Gemi ve Silah yeteneklerinin daha az sürede gelistirilmesini sağlar. Gemiler için etkisi %70 , silahlar için %30 dur. Intelligence: Zeka özelliği, bu özellik size “Learning (Öğrenme)” , “Engineering (Mühendislik)” , “Electronics (Elektronik)”, “Science (Bilim)”….. gibi birçok yeteneğinizin üzerinde büyük etkisi vardır (çalısıma süresi anlamında)

Memory : Hafıza.Bu özelliğiniz genel olarak Öğrenme yetileriniz ve zeka kısmında saymıs olduğum birçok yetenek ağacınız da etkisi vardır. Ne kadar yüksek okadar kısa sürelerde yetenek gelistirme.

Charisma : Karizma. İsmine bakıpta bir sey zannetmeyin. Trader (Ticaret) karakterleri haricinde kimseye çok fazla hayrı olmayacan mümkünse en son gelistirilmesi gereken bir özelliktir. Oyunun ilerki safhalarında Leadership (Liderlik) kısımından kullanmanız gereken yetenekler olacaktır.

Örnek olarak Filo olusturmak (10 kisiden falza maximum 100 kisi) oyunda genelde 10 kisilik gruplar halinde olacağınızı var sayıyorum zaten oyuna yeni baslayan birisi olduğunuzdan ve bir filoyu yönetmek için oyunda en az 2 yıllık bir deneyiminizin olması gerektiğini var sayarsak bu rol en son size düsecektir bu sebepten dolayı fazla heveslenmeyin.

Not olarak bu özelliğe en çok ihtiyacınız olacak olan yer “Command Ship” oyunun en sağlam gemilerinden biridir ve oyunun en iyi Tank gemisidir. Bu gemiyi kullanmak için Leadership seviye istemektedir. Bunun haricinde pek bir yararı yoktur ("Pek" olan kısmı Gang Assist Modülleridir) .

Augmentations(Gelistiriciler); Karakterinize sonradan eklediğiniz “Chip‟ler” dir. Bunlar ana özelliklerinizi arttırmak için kullanacağınız çok yararlı cihazlardır. Var sayıyorum Perception özelliğiniz oyuna basladığınızda 12, oyundaki implantlar+1,+2,+3,+4,+5 olarak ve bazı özel setler olarak tanımlanabilir.

Bu implantlardan var sayıyorum +3 implantlardan birini karakterinize taktınız, Perception :12+3 :15 Perception'a sahip olacaksınız. Bunların yanı sıra Hardwiring dediğimiz yeneteneklerinize yönelik gelistiriciler vardır. Bunlarda örnek vermek gerekirse:

Shield'leriniz (Kalkanlarınız) diyelimki saniyede 50 Shield HP tamir ediyor, oyundan +%3 daha fazla tamir özelliği veren gelistiriciyi taktığınızda kalkanlarınız 51,5 Shield HP tamir edecektir. Bu rakamı küçümsemeyin. Đleride 1500 kalkan tamir eden cihazlarınız olacak ve bu rakamın %3‟ü 45 HP tamir edeceğinden hiçde azımsanamıyacak rakamlara ulasıyorsunuz.

Özellik gelistiriciler Đmplant Slotları 1-2-3-4-5, yetenek gelistiricileri implant slot 6-7-8-9-10. slotlara takılmaktadır ve kullanabilmeniz için Science Level 1-2-3-4 , Cybernetics yeteneği Level 1-2-3-4 istemektedir.

Standings ( İtibar ) :

İtibar paneli sizin diğer sirketlere olan itibarınızı gösterir.Đtibar değeri sizin o sirketin daha yüksek seviyeli ajanları ile çalısmanızı sağlar. Đtibar'ın (Standing) iki özelliği vardır. Bir sirketle çalıstığınızda hem o sirkete hemde o sirketin ırkına Standing kazanırsınız.

Bu durumun iyi tarafını su sekilde açıklayalım. Diyelimki uzun bir süre bir sirketle çalıstınız (görev yaptınız) , durum gereği bulunduğunuz sistemi terk edip baska bir bölgeye gittiniz, fakat o bölgede sizin çalısmıs olduğunuz standing'inizin yüksek olduğu sirket yok, bu durumda ya bastan yeni sirkete standing kasacaksınız veya ırk standing'iniz devreye girecek.

Ajanlar iki standing'e bakar , sirket standing'iniz yüksek değilse ırk standing'inizi dikkate alırlar. Bu sebepten standing görev yapan ve sirket kurmak isteyen arkadaslar için büyük önem tasır.

Bio ( Biyografi ) :

Karakterinize bir özgeçmis yazmak isterseniz, yani oyundaki kisiliğinize biraz daha derinlik katmak istediğinizde bakmanız gereken yer burası olacaktır.

Security Status (Güvenlik Seviyesi) :

Güvenlik seviyesi , sizin eve dünyasında yaptığınız iyiliklere ve kötülüklere göre puanlandırılır. Kısaca özetlemek gerekirse Görev yapan arkadaslar görevlerde öldürdükleri düsmanların zorluk seviyesine göre bir puan alırlar ( örnek : 0,0012 gibi) , aynı sekilde eğer oyunda 0.0 güvenlik seviyesinin üzerinde bir oyuncuya saldırırsanız aynı sekilde bu sefer ( - ) puan alırsınız.

Bu durum neyi değistirir; diyelimki siz Caldari ırkına görev yapan bir oyuncusunuz dolayısıyla Caldari ırkına Standing ve Security kazanıyorsunuz (%50 oranında da Amarr puanı alırsınız çünkü görevlerde öldürdüğünüz düsmanlar aynı zamanda Amar ırkınında düsmanı) fakat görevdeki düsmanlar Gallente ve Minmatar için dost NPC ler, dolayısıyla siz o ırkın insanlarını öldürmüs oluyorsunuz ister istemez bu iki ırka negatif puan kazanıyorsunuz.

Simdi söyle diyebilirsiniz – olunca ne oluyor. Su oluyor eğer güvenlik seviyeniz bir ırk'a negatif ise o ırkın bölgesine girdiğinizde size bir uyarı geliyor (Gallente ırkının düsmanı olduğunuz için , Gallente uzayından hem çıkmanız emrediliyor, bu emri dikkate almazsanız Gallente Kuvvetleri güç kullanmak zorunda kalacaktır) sanırım bunun anlamını hepiniz biliyorsunuzdur. Böyle bir durumda o girmis olduğunuz sistemden 1 dk içinde çıkmanızı tavsiye ederim yada daha kısa bir sürede.

Bu mesaj her yeni sisteme girdiğinizde yenilenecektir. Dolayısıyla hangi ırka görev yaptığınıza dikkat edin , olduk olmadık arkadaslarınız için ajan değistirmeyin değistirsenizde kendi Security ve Standinginizin olduğu ırkdan olsun (Caldari + Amar / Gallente + Minmatar).

Karakterinizi hagi ırkdan açtığınızın bir önemi yok yeterki gelisimi sizin seçtiğiniz yolda olsun, yani Gallente olarak oyuna baslayıp Caldari ırkından görev alıp standinginizi bu yönde gelistirebilirsiniz. Ama gallente ırkından yeniden standing kasmanız çok zor olacaktır bu sebepten tek bir doğrultuda gidin.

Search (Arama) :

Bu kısmı anlatmama gerek yok sanırım.Oyunda bulmak isteyeceğiniz ne ise onu buradan bulabilirsiniz. Yazı yazma bölümünün sol kısmındaki sekmeden aramak istediğiniz baslığı seçip sağ kısıma aradığınız kelimenin birazını veya tamamını yazıp aratabilirsiniz. Bu Karakter, Günes sistemi, Corp (sirket) ,Alliance (Birlik) vs vs …

Buddies (Arkadaslar) :

Bu kısımı oyundaki arkadaslarınızı listelemek için kullanabilirsiniz. Chat kanalındaki arkadasınızın portresine fare ile sağ tus yapıp “Add to address book” derseniz arakdasınızı listenize eklemis olursunuz bunun yararı arkadasınız ne zaman online yada offline olsa bunu oyun içerisinde size bir mesaj olarak iletecektir.

Bunu düsmanlarınız için de kullanabilirsiniz. Diyelimki sizinle düsman olan bir sirket var ve siz bu sirketin üyeleri ile çatısma durumundasınız , 0.0 sistemlerinde veya Savas durumda size bu insanlar herhangi bir koruma olmadan saldıracaklardır ve siz bu duruma hazırlıksız yakalanmak istemezsiniz.

Bu durumda Address Book size az da olsa bir avantaj sağlıyacaktır, düsmanınız oyuna girdiğinde size aynen arkadasınız girdiğinde olduğu gibi bir uyarı mesajı ekranınızın sağ alt kösesinden gelicektir. Bu gelen uyarı o sahsın portresi olarak ekrana yansıyacaktır.

Agents (Ajanlar) : Çalısıyor olduğunuz ajanları veya sizinle çalısmak isteyen ajanların listesini ve onlar hakkında bilgi verir.

Corp Members (Sirket Arkadasları) : Sirketinizdeki kisilerin listesini verir.

Blocked (Bloke Paneli) : Bu panelde oyunda blokladığınız sahısları görürsünüz. Bir kisiyi bloklamak için sahısın portresine chat kanalından sağ tus yapıp “Communicate – Block” dediğinizde bloklanmıs olucaktır. Bu islemi tersine çevirmek için gene aynı yolu izleyin bu sefer ekranınızda “Communicate – Unblock “ yapmanız yeterlidir.

Places/Bookmarks (Yerler / Yer Đmleri) : Bu kısım uzayda almıs olduğunuz yer imlerdir. Diyelimki görev yapıyorsunuz , bütün düsmanları temizlediniz ve dönüp mallarınızı toplamak istiyorsunuz herhangi bir loot'u (düsmandan arta kalan) sağ tus “Bookmark this” derseniz orayı yer im'i olarak almıs olursunuz.

Diğer geminize binip uzaya çıktığınızda uzayın herhangi bir noktasına sağ tus yaptığınızda açılan panelin alt kısmında “My places” diye olan kısımda sizin az önce almıs olduğunuz “Bookmark” lar yer alır buradan isimlendirmis olduğunuz loot'un olduğu yere direkt gidebilirsiniz.

Bu özelliği uzayda yolculuk ederken (Warp‟dayken) aldığınızda size uzayın herhangi bir yerinde güvenli bir nokta almanızı sağlar bu özellik size savas durumunda olduğunuz bölgelerde saklanabileceğiniz noktalar yaratır. Sizi normal tarama yolları ile kimse bulamaz , sizi bulmaları için özel cihazlar kullanmaları gerek bu az rastlanır bir durum değildir bu sebepten kendinizi tamamiyle güvende hissetmeyin ve savas durumlarında bu noktalardan mümkünse her sistem için (kullandığınız) 5 veya 6 tane alın.

Inbox (Gelen kutusu) : Bildiğiniz E-mail gelen kutusudur. Size göderilmis mesajları ve Corp (sirket) mesajlarını görebilirsiniz. Kendinize Mail Blogları olusturabilirsiniz.

Notepad (Not kağıdı) : Not kağıdı. Not alabileceğiniz oyun içi Not defteri.

Market :

Market kısmı oyunun en can alıcı yerlerinden birisidir. Market paneline girdiğinizde size tavsiyem açılan pencerenin sol alt kösesinde “Show Avaible” diye bir kutucuk var onu en bastan isaretsiz hale getirin. Đsaretli kaldığıda sadece bulunduğunuz istasyondaki esyaları göstermektedir.

Aynı sistemde olsanızda bir yan istasyonda satılan esyaları bile göremezsiniz. Đkinci yapmanız gereken sey ise markette herhangi bir nesneyi almak için tıkladığınızda ekranın sağ tarfında “Sell Orders” ve “Buy Orders” diye iki kısıma ayrılır. Yukarı kısım size veya sizin sattığnız malların olduğu bölüm.

Buy orders ise baskalarının veya sizin almak istediğiniz malların olduğu kısımdır. Bu kısımda dikkat etmeniz gereken sey ise “Sell Orders” daki malların fiyatlarının ucuzdan pahalıya doğru dizilmesi için fıyat baslığına tıklamak. “Buy Orders” dakilerinde pahalıdan ucuza gitmesini sağlamakdır.

Bu size marketi taramak konusunda büyük fayda sağlayacaktır. Bazen aradığınız malzeme 3 jump uzakta olan bir istasyonda olabilir, önemli değil bu malzemeyi aldığınız yada alacağınız sisteme marketten ürünün üzerine gelip sağ tus “Set Destination” dediğinizde geminin navigasyon sistemi hemen size gidis rotasını çizer.

(Uzaydayken mutlaka ısık atlama kapılarını Overview'a ekleyin Set Destination değinizde gitmek istediğiniz doğrultudaki atlama kapıları Yesil Renkte görünecektir). Bu noktadan sonra uzaya çıkıp ya Auto Pilotla gidersiniz veya daha kullanıslı olan “0” 'a jump özelliğini kullanırsınız. Bu özellik su sekilde isler. 2 yöntemi vardır,

1. Yöntem : Overview'dan (sadece uzaydayken) gitmek istediğniz atlama kapısını isaretleyip overview‟ın üzerinde bulunan amblemlerden “Jump to 0” “→” seceneğine tıklarsanız atlama kapısının 0 km yanına atlamıs olursunuz ve hiç beklemeden kapıdan geçersiniz.

2. Yöntem : uzaydayken herhangi bir noktaya sağ tus yapıp (mümkünse birseyin üzerinde olmasın Gezegen, istasyon gemi vs vs) açılan panelden “Stargates” sekmesine gelin bu sekme sağa veya sola uzar, bu uzayan kısımda bulunduğunuz sistemden çıkmak için olan atlama kapılarını bulursunuz. Kapının uzerine geldiğinizde bu sekmede sağa veya sola uzar ve yeni sekmelerden “Warp within 0 km” olan seçeneği seçerseniz atlama kapısının 0 km yanında çıkmıs olurusunuz. Bu yöntemler oyundaki en hızlı hareket etme yöntemidir.

Transaction (Alıs-Satıs Bilgileri) : Bu kısımda oyunda para ile alakalı ne yaptıysanız tüm bilgiler burdadır.Görevlerden gelen paralar, sizin satıslarınız, alıslarınız vs vs...

Galaxy Map (Yıldız Haritası) : Yıldız haritası uzayda olduğunuz yeri ve galaksideki tüm yıldız sistemlerini gösterir (3000 den fazla günes sistemi) bu kısımda çok fazla ince ayar isleri olduğundan bunları kendi isteklerinize göre ayarlamanız yararlı olacaktır. Burdan anlatmak oldukça uzun olacağından oyun içerisinden birebir diyalogla anlatmak daha mantıklıdır.

Log (Geçmis Bilgisi) : Oyun içerisinde gerçeklesmis tüm hareketlerinizin tutulduğu bölümdür.

Ships (Gemiler) : Gemilerinizi gösteren paneldir.

Items (Esyalar) : Esyaların olduğu paneldir.
 
Geri
Üst