• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Guild Wars 2 Terimleri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell


7f3ch.gif








Achievement:
Türkçe karşılığı başarı demektir. Oyunda yaptığınız belirli aktiviteler için achievement kazanırsınız. Bazıları süs işlevindeyken, bazıları oyun içi hediyeler kazanmanızı sağlar.

Alliance Battle: GW1'de bir PvP modudur. Kurzick ve Luxon adındaki iki düşman takımın, haritadaki 7 kontrol noktasını elinde tutmaya çalışması üzerine kurulmuştur. Düşman takımdan öldürülen her oyuncu için 3 puan, elde tutulan her kontrol noktası ise 7 saniyede bir 1 puan kazandırır.

AoE - Area of effect: Tek bir hedefi değil de, belirli bir alanı hedefleyen skiller için kullanılan terimdir.

Armor: Oyunda, sizi koruması için üzerine giydiğiniz kıyafetler, zırh.

Armorsmith: Armor giydiğiniz kıyafetlerin genel adı olsada, armorsmith ağır zırhları yapan meslektir.

Artificer: Büyü ile alakalı silahları yapan meslek.

Auction House: Oyunda, açık arttırma usulü eşya alıp, satabileceğiniz yer.

Auctioneer: Açık arttırmaya katılabilmeniz için etkileşim kurmanız gereken NPC.

Buff / Boon: Oyuncuya pozitif özellikler veren efektler.

Casual: Tam bir Türkçe karşılığı olmasada, rahat diyebiliriz. Oyun terimi olarak; Ciddi bir amacı olmayan, rahatlamak için yapılan etkinlikler.

Competitive PvP: Competitive için, casual'ın tersi de diyebiliriz. Rekabete dayalı PvP anlamına gelir.

Conquest: Alliance Battle gibi, düşman takımların belirli kontrol noktalarını tutarak puan kazandığı oyun türü – modu.

Cooking: Ekstra özellikler kazanmamızı sağlayacak yemekleri yapan meslek.

Crafting: Hammadde toplama ve item yaratma olaylarının tamamı.

Damage: Oyuncuya saldırıldığında verilen hasar. Giden HP miktarı da diyebiliriz.

Damage Over Time – Dot: Belirli aralıklarla hasar verme durumu. Örneğin bir skill'imiz 3 saniyede bir 15 hasar veriyorsa, bu skill bir DOT' tur.

Debuff: Oyuncuya negatif özellikler veren efektler.

Defeated: GW2'de, öldüğünüz anlamına gelir.

Downed mode: GW2'de diğer oyunlardaki gibi, canınız 0'a düştüğü zaman direkt ölmezsiniz, bunun yerine Downed Moduna geçersiniz.

Dungeon: Dungeon'lar, çok oyunculu instance yapılı keşfedilebilir bölgelerdir.

Experience: Oyun boyunca yaptığınız etkinlikler sonucunda kazandığınız, belirli bir seviyeye ulaştığında level atlamanızı sağlayan birim. Deneyim.

Experience Bar: Bulunduğunuz levelda ne kadar deneyim kazandığınızı ve bir sonraki level için ne kadar deneyim kazanmanız gerektiğini gösteren çubuk.

Explorable Dungeon: Bir dungeonun hikaye modunu bitirdikten sonra açılan dungeon modu.

Finish Them: Düşman bir oyuncu Downed modundayken, oyuncuyu Defeated durumuna geçirmek için yapmanız gereken aksiyon. (F Tuşu)

Gathering: Crafting için hammadde toplamanın genel adı.

Guild: Diğer bir adı clan' dır. Türkçe' ye lonca olarak çevrilir. Bir grup oyuncunun belirli bir amaç altında bir araya toplanması ve birlik oluşturmasıdır.

Guild Hall : Guild Hall, bir guild için ideal toplanma yeridir. Bu bölge Guild liderinin ayarladığı ve seçebildiği özel bir alandır. Aynı zamanda parti Oluşumu ve ayarlanmalarının önceden yapılabileceği ve Guild vs. Guild savaşlarına hazırlıkların tamamlanabileceği alandır.

Guild Hall elde etmek için mutlaka "Celestial Sigil" isimli iteme sahip olmalısınız. Bu item'ı Heroes Ascent'in son haritası Hall of The Heroes 'u kazanarak veya "Sigil Trader"lardan yada diğer oyunculardan temin edebilirsiniz. Bu item ile Trya, Cantha ve Elona'nın ana şehirlerinde bulunan "Canthan Ambassador" isimli NPC'yi bulup gerekli prosedürleri yerine getirmeniz gerekir.(Guild Name,Tag vb.)

Guild Hall'a çeşitli NPC'leri koyarak daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Guild Lord ile konuşup belirli bir bedel karşılığında farklı amaçlardaki NPC'leri Guild sakinlerinin kullanımına sunabilirsiniz.

GvG: Tam açılımı Guild Versus Guild' dir. GW1' de iki farklı guildin, 8 kişilik takımlar halinde, birbiri ile savaşmasını sağlayan PvP modudur.

Harvesting: Bir crafting terimidir. Bir malzemeyi oluşturmak için gerekli malzemelerin haritanın belirli bir bölgesinde veya genelinde toplama işlemidir.

Heroes' Ascent : GW 1'de bir PVP haritasıdır. Heroes 'Ascent, HA olarak da bilinen, dünyanın dört bir yanından gelen 8 oyunculu 2 takım arasında sürekli bir küresel turnuvadır. Takımlar değerli ganimet kazanmak için önce çeşitli arenalarda sırayla yarışırlar sonunda Hall of Heroes'a gelirler. Heroes 'Ascent'de elde edilen her zaferin ödülü ganimet dışında Hero Title'ı ilerletip prestij kazanmaktır. Hall of Heroes 9 arena, 1 bekleme alanı ve 1 eleme arenasından oluşur.

HOM: Açılımı Hall of Monuments'dır. Hall of Monuments GW 1'de Eye of The North kalesinin içinde bulunan bir nevi kişisel müzenizdir. Buraya prestijli veya kolleksiyon listesinde olan silah ve zırhlarınızı, oyun içinde elde ettiğiniz herolarınızı minipetlerinizi ve saygınlık uyandıran tamamladığınız titlelarınızı müzeninizin ilgili bölümü ile ilişkilendirip takım arkadaşlarınıza sergileyebilirsiniz. Ayrıca buraya koyacağınız her item ve title size bellirli bir puan kazandıracaktır. Bu puanlar ise GW 2'ye başladığınızda ekstra hediyeler kazanmanıza yarıyor.

Hot Join: GW2’de de bulunan, herhangi bir takım toplanma aşaması, hazırlık çalışması ve uzun beklemeler gerektirmeyen, anlık girilip aksiyona katılınabilen oyun modları.

Immobilize: Hedefinizi hareketsiz hale getiren veya o anki hareketini bloke eden skillere eklenen özelliklerinden biridir.

Instance : Oyun dünyasındaki diğer tüm oyuncular ile paylaştığınız alanların dışında, siz ve grubunuz için özel oluşturulmuş izole alanlardır.

Jewelcrafter: Bir meslek türüdür. Madenlerden çıkan taşlarla yapılan itemlere takıldığında belirli özellikler veren taşlar üretmek için kullanılır. Bunun yanında çok işe yarayan takılar bu meslek sayesinde üretilir.

Knockdown: Hedefinizi bir an için yere deviren ve o an kullandığınız skilli bloke eden bir oyun içi efekttir.

Leatherworker: Meslek türlerinden dericilik mesleğidir. Her çeşit Medium armor parçaları üretmemizi sağlan meslek türüdür.

Looting: Açık haritada yada dungeon'da öldürülen hedeflerden düşen veya dungeon sonunda verilen ödüllerin toplanması veya paylaşılması anlamına gelir. Loot sistemleri çeşitli olabilir, düşen parçalar oyuncunun adına düşeceği gibi takım içerisinde zar atılarak en yüksek atanın parçayı aldığı türler mevcuttur.

Minion: Genelde Necromancerların ölü oyuncu veya mob cesetlerinden yarattığı ve istediği gibi yönetebildiği, zombi ve benzeri farklı özelliklere sahip oyun içi karakterlerdir.

MMO: “Massively Multiplayer Online” demektir ve devasa çok oyunculu çevrimiçi oyun anlamına gelir. Yani çok büyük haritalarda (buna sanal dünya diyebiliriz) sizin gibi yüzbinlerce oyuncunun aynı anda ve aynı yerde oynadığı oyunlardır. Bu oyunlar büyük yatırımlarla hazırlanır ve eğer yeterli oyuncu sayısına ulaşırsa yapımcısına çok para kazandırırlar.

NPC: Non-Player Karakter anlamına gelir. Oyun içinde çok çeşitli görevler üstlenebilirler. En basit olarak alış-veriş yaptığımız, haritalar arasında geçiş yaptığımız görevleri alıp görev bitiminde ödülleri aldığımız yada görevin içinde bize yardım eden oyuncular tarafından yönlendirilemeyen oyun içi karakterlerdir.

Personality : Guild Wars 2'de karakterinizin kişiliğidir ve karakterinizi üretirken nasıl bir ruh haline sahip olacağını belirlemenize yardımcı olur.

Player Housing: Instance yapılı, oyundaki kişisel hikayenize göre değişen eviniz, hatta mahalleniz.

Projectiles : Oyundaki büyüler dahil mesafeli saldırıların tümü. Projectile olarak nitelendirilen bir yetenek, herhangi bir hedef üzerinde kullanıldığında, o yetenek, üzerinde kullanıldığı hedefe gidene kadar havada yol alır. Bunun anlamı, eğer hedefle kullanan arasında duvar benzeri bir engel varsa bu yetenek düşmana ulaşmaz, duvara takılır. Projectile yeteneklerde işlem şu şekilde işler: oyuncu yeteneği kullanır, hedef duvarın arkasında olduğu için hata mesajı alır ve hedef bu yetenekten hiçbir şekilde etkilenmez.

PvE : Açılımı Player vs Environment'dir. Oyuncuların dış dünya ile yaptıkları etkileşimlere bu isim verilir, genel olarak da dungeon, competitive mission veya dış dünya ortamında bilgisayar kontrolündeki yaratıklarla yapılan savaşlar bu şekilde değerlendirilir.

PvP : Açılımı Player vs Player'dir. Oyuncuların birbirleriyle yaptıkları savaşlar bu açıdan değerlendirilir. Oyuncular PvP yapmak için çeşitli arena'lara veya savaş alanlarına kalabalık şekilde girerek savaşabilirler.

Random Arena : Guild Wars'daki PvP mod'larından biridir. Oyuncular sahip oldukları skill'lerden istediklerini seçerek Random Arena haritasına girerler ve sıraya girerler. Sıraya girdikten sonra rastgele üç farklı oyuncuyla aynı party'e girerek karşılarına çıkan diğer oyuncularla savaşırlar. Genel olarak Random Arena'da kazanmanın şartı, karşınıza çıkan party'nin tüm oyuncularını öldürmekten geçer.

Recipe : Anlamı tarif'tir. Çoğu MMO'da bazı eşyaları üretebilmek için satın alınır ve üzerinde hangi hammaddeler kullanılarak bu eşyanın üretilebileceğine dair bilgiler yer alır.

Reviving : Ölen oyuncuları diriltirken yapılan işlemi tarif ederken kullanılan tabirlerden biridir. Genel olarak "res" denir.

Skill : Oyunda kullanılan yeteneklerin her birine verilen genel addır. Genel olarak oyundaki bütün skill'lerin bir aktivasyon süresi, enerji ihtiyacı ve recharge süresi vardır. Bunun dışında warrior ve paragon'ların adrenalin biriktirerek, necromancer'ların health sacrifice ederek kullandığı diğer yetenekler de bulunur. Bunların dışında enchantment, hex, binding ritual, stance gibi çeşitli skill türleri de bulunmaktadır.

Spawn : Ölen yaratıkların öldükten sonra yerine yenisinin gelmesini ifade eder. Örneğin spawn süresi 5dk olan bir yaratık, öldükten 5 dakika sonra tekrar ortaya çıkar.

Support : Destek anlamındadır, Guild Wars'da ise PvE ve PvP'de çeşitli skill kullanımları sayesinde gelen oynanış türüdür. Yoğunluklu olarak Paragon ve nispeten de Ritualist bu tarz sınıflara örnek olarak gösterilebilir. Örnek olarak da; Paragon'un tüm party'i kapsayan, oyuncuların sonraki skill kullanımlarında heal olmalarını sağlayan yetenekleridir.

Tailoring : Terzilik anlamına gelir. Oyunda genel olarak cloth armor giyen sınıflara zırh diken meslektir, bu tarz eşyaları üretmek için genel olarak yaratıkları öldürdükçe düşen kumaşlara gereksinim duyar.

UI : Açılımı User-Interface'dir. Oyun'da karakteri ve dış dünyayı oluşturan grafikler haricindeki bütün görsel özelliklerdir. Skill'lerin bulunduğu bar, harita, party ve raid arabirimi, çanta gibi özellikler UI'i oluşturur.

Waypoint : Oyun içinde hızlı seyahat etmek veya öldüğünüzde geri dönmek için kullandığınız noktalar, bir nevi checkpoint.

Weaponsmith : Oyunda silah üreten meslektir. Genel olarak demir, çelik tarzında madenleri işleyip kullanmanızı gerektirir.​
 
Geri
Üst