• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

[INTERNET]Skype artık bilgi paylaşıyor!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan XnCN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

XnCN

Banlanmış Üye
Aktiflik
K.Tarihi
5 Tem 2009
Mesajlar
557
Puanı
236
Konum
Kocaeli/İzmit
Muhaliflerin favori iletişim aracı Skype da kullanıcı bilgilerini polis ve devletle paylaşanlar kervanına katıldı. Washington Post, geçtiğimiz yıl Microsoft’a satılan şirketin bundan böyle talep gelmesi halinde görüşme içeriklerini teslim edeceğini yazdı.

İnternet üzerinden görüntülü konuşma programı Skype, devlet kurumları tarafından dinlenmesi güç bir sisteme sahip olduğu için dünyanın dört bir yanındaki muhaliflerin bir numaralı iletişim aracıydı. Ancak 2011’de teknoloji devi Microsoft’un satın aldığı Skype’ın politikasında ve teknolojik alt yapısında yapılan değişiklikler, programın polis dinlemesi karşısındaki dokunulmazlığını kaybetmesine yol açtı.
Kart bilgisini de verecek
ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, hükümet yetkilileri ve teknoloji endüstrisinden isimlerle görüşerek hazırladığı haberinde Skype’ın artık yazılı görüşmeleri, kullanıcıların adresleri ve kredi kartı numaraları gibi özel bilgilerini polis ile paylaşacağını yazdı. Skype’tan yapılan açıklamada “Microsft’un satın almasından önce de olduğu gibi Skype, yasal olarak gerekli ve teknik olarak mümkün olduğunda emniyet birimleri ile işbirliği yapmaktadır” denildi. Ancak iletişim özgürlüğü savunucuları bu açıklamayı yeterli bulmayarak eleştiri oklarını Microsoft’a yöneltiyor.

İsveçli Niklas Zennström ve Danimarkalı Janus Friis, 2003 yılında Skype’ı kurduğunda şirketin ana değerlerinden biri hükümet izlemesine karşı direnişti. Bunda da güçlü bir şifreleme ve kilit bir teknik özelliği başarılı oluyordu. Skype, verileri merkezi sunucular aracılığıyla iletmek yerine bilgisayarları direkt olarak bağlıyor, bu da polisin dinleme için araya girmesini zorlaştırıyor.

Dünyada 600 milyon kullanıcısı olan Skype, Arap Baharı’nda da muhaliflerin birbirleriyle ya da gazeteciler ve insan hakları örgütleri ile konuşmak için kulladığı bir numaralı iletişim aracı oldu. Ancak Skype’ın sağladığı “güvenlik” suç çeteleri ve radikal grupları da kullanıcıları arasına kattı.

2005 yılında eBay, Skype’ı aldığında emniyet teşkilatı ile uyum birimi kuruldu. Şirket daha sonra özel yatırımcılara satıldı, son olarak da 2011’de 8.5 milyon dolara Microsoft’a devredildi. Washington Post’a konuşan teknoloji endüstrisinden tanınan bir isme göre Skype, yazılı görüşmeleri polis ile geçen yıl paylaşmaya başladı. Microsoft’un planlarına yakın olduğu belirtilen bir kaynak da “Microsoft konuya büyük bir duyarlılıkla yaklaştı. Şirketin emniyet teşkilatı ile birlikte başarılı çalışma yürütmeye dair uzun bir geçmişi var, hem ABD’de hem de uluslararası olarak” dedi.
Microsoft mu karar verdi?
Microsoft’un politika değişikliğine gidip gitmediği kesin olarak bilinmese de şirketin güvenlik değişikliğinde en azından dolaylı bir rol alıyor. Yoğunluk nedeniyle Skype periodik olarak kesintilere uğruyordu, en büyük kriz de Aralık 2010’da yaşanmıştı. Microsoft, Skype’ı satın aldığında daha güçlü bir sistem kurmak adına merkezileştirilmiş sunucuları kullanmaya başladı. Bu da Skype’ı dokunulmaz kılan sistemi aşındırdı.
teknoloji

Alıntıdır
 
Geri
Üst