• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Kenjitsu'nun Barbarın Hayat Yolu Rehberi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Liaison
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Liaison

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
25 Mar 2012
Puanı
61

n13qs4.png

The Barbarian Way of Life

İçerik
I. Giriş
II. Featler
III. Nasıl oynanır

İçerik

İlk olarak: Barbar oynamayı gerçeken seviyorum. Savaşın ortasında dikilip düşmanların kafasını uçurmak, silahlarımı onların vücutlarına fırlatmak.Ben bu class'a saygı duyuyorum.
Class'ın combat sistemine dikkatli yaklaşıldığında oldukça fazla potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum, pek çok barbar cos10 (cyclone of steell) cos9 ve cos8 kullanımına ağırlıklı featler düzenliyorlar. Oysa hala yüksek dps elde ederek ve daha fazla alan etkisine sahip bir düzenleme mümkün, sizlere forumlarda daha önce göremediğim farklı bir barbar yapılandırması sunmaya çalışacağım. Bu yapılandırma tahmin etmiş olacağınız üzere dual weapon kullanımının hızı ve damage etkisine sahip, aynı zamanda da 2h weaponların üstünlüklerini kapsayan bir yapılandırmadır(Çevirmen notuson cyclone of steell nerflerinden sonra durum bir parça değişmiş olsada hala dövüş sisteminde dual weapon kullanımı ciddi avantajlar sağlayabiliyor).
Barbarın pve becerileri güçlü bosslara ve kalabalık moblara karşı bazen yetersiz kalabilir. Hatta tek moblar için bile cos kullanımında ısrar edilmesi barbar oynamayı inanılmaz sıkıcı yapabiliyor. Cyclone of steell kombolarını reddetmiyorum elbette, çünkü hala çok büyük damage verme özelliğine sahipler, zaten göreceğiniz üzere yapılandırmamızda önemli bir yere sahip. Gelen cos nerfleriyle Funcom bizi farklı çözümler üretmeye zorluyor. Featlerla oynamayı ve yeni arayışları seviyorum, ne yalan söyleyeyim.
Kenjitsu -PVE Combat Video
Kenjitsu -PVE Combat Video (Düşük kalite)

10nf5fn.gif

Featler

Sonuna artı işareti konmuş featler olmazsa olmazlardır.
Ayrıca featlerde tercih nedenlerimi de aktarmaya çalıştım.

Reaver

Reaver (5/5) +
Sadece feat ağacında ilerleyebilmek için. Şahsen Blood Rage'ı tercih etsem de Reaver stance Raidler gibi uzun combat durumlarında işe yarayabiliyor. +11,2 Damage; vuruşla değişken +6,3 Damage. 3 defa tekrarlanabilir.

Hand Weapon Expert (5/5) +
Bütün tek el silahlarda +17,9 damage sağlar.

Ambidextrous (5/5) +
Vuruşa göre 2x damage, evet lütfen!

Sever (0/5)
Düşük damage. Bazı raidlerde denedim, mesela Atzhel ve raid encounter dan inceledim . Milyonlarca damage arasında 15k üzerine çıkabilen sever damage'ı göremedim, ki bence kullanışsız.

Unstoppable (0/3)
Bu feat'e 3 puan verildiğinde hp niz %30'un altına indiğinde 30 damage deflect sağlar.(Çevirmenin notu: Önceki built denemelerimde kullandım ve bir kere bile devreye girdiğine şahit olmadım.Bozuk bir feat yada etkisi görülemeyecek kadar yararsız)

Smash 'n Crush (3/3)
Cos kombosuna basar basmaz, yani hiçbir kombo hareketini yapmamış olsanız bile ortalama bir damage sağlar, ki buna combo starter damage denir. Bu feat bu damage'ı arttırmaya yönelik. Ayrıca Brutal Cyclone'u almak için gerekli bir feat tir.

Brutal Cyclone (2/2)
Cos combo starter damage için ekstra kritik vuruş şansı sağlar.

[Bütün bu feat ler özellikle pve için size ekstra damage sağlar. Bazıları bunların pvp de işe yaramadığını düşünüyor, çünkü rakibinizle yüzyüze gelmeden önce kombolarınızı başlatıyorsunuz. Ben şahsen böyle düşünmüyorum çünkü kavgaya stun ile başladığım için starter damage etkili olabiliyor. Özellikle gurup halinde yapılan pvp lerde etrafınızda başka oyuncularda oluyor. Peki neden bunu olmazsa olmaz featler arasına almadım? Çünkü gerçekten sizin oyun stilinize göre değişen bir etkiye sahip ve 'nasıl oynanır'bölümünde açıklamalarımı okuyunca size gerekli olup olmadığına karar verebilirsiniz.]

Twist and Tear (0/5)
Offhand silah için dot(zamanla etkileyen damage). (ÇN: O kadar zamanınız olmuyor malesef )

Predatory Instincts (3/3) +
Level 80 de 13 saniyeliğine +12% Evade Chance ve 218.8 Natural Stamina Regen sağlar. Mükemmel bir pvp özelliği. 45 sn Coolldown'ı vardır.

Gushing Wounds (0/5)
Cos'a küçük bir dot ekleyen feat. (Çn:Şu an için bu da kullanışsız bir dot)

Haste (1/1) +
10 saniyeliğine +20% Movement Increase, 28,2 +damage sağlar. Pvp için mükemmel. 1 dakika coolldown.

Too Many Too Count (1/1)
10 tane rakiple çevriliyken +20% damage sağlar.(Çn:Moblar üstünüze üşüştüğü zaman hayat kurtarabiliyor)

Berserker (0/1)
Söylemeliyim ki bu feat'i hiç denemedim, çünkü dizaynını sevmedim. Hp niz %40'ın altına indiğinde çalıştırıp damage'ınızı yükseltebiliyorsunuz ama hp %60 a çıktığı an iptal oluyor . Potansiyeli olabilir! (ÇN: Şahsen ben denedim ve o potansiyel oldukça küçük.%40 altına inmiş bir hp ile zaten saniyler içinde ölebiliyorsunuz.Bu arada pot içerseniz de buff'ı kaybediyorsunuz.Yani bence kullanışsız)

Unstoppable Berserker (0/2)
Eğer Berserker'ı kullanıyorsanız gerekli bir özellik. Tıpkı Berserker gibi bende bulunmayan bir feat. (ÇN:Berserker devredeyken stamina regeneration'u arttıran bir feat)

Jagged Weapons (0/3)
Jagged Cut diğer 2h ve dual skillerden daha az damage vermektedir.

Cyclone of Razers (5/5)
CoS bütün nerflere rağmen hala yüksek damage kapasitesine sahip, özellikle destekleyen featler açıldığında ve tek seçeneğimiz olmasa da kullanıyoruz.

Spirit of the Panther (3/3) +
Predatory instict kullanılırken cos'a +37,5% crit şansı verir .

Boiling Blood (0/3)
Bu feat'e 3 puan vermek sadece Savage Rage'İn süresini uzatmakla kalmaz vuruşlara da hafif bir buff getirir. Ancak Savage rage 4 tuşlu kombosuyla oldukça uzun bir cast süresine sahip ve Boiling Blood açık olsa bile çok kısa duration'ı vardır. Funcom Savage Rage'i biraz elden geçirirse potansiyele sahip bir yetenek.

Lashing Swords (5/5)
Yararsız, fakat Shrapnel için açmak zorundayız.

Back in the Fray (0/1)
Buglı gibi görünüyor. Amerikan forumlarında çalışması için istekler yapıldığını gördüm. Pvp için harika bir skill.

Overpower (0/5)
Beklendiği gibi çalışmıyor. Evade yaptığınızda hemen bir damage artışı almanız gerekiyor. Aslında farklı bir şekilde işliyor ve rakibiniz evade yaptığı zaman devreye giriyor. Doğru çalıştığında Predatory Instict ile beraber kullanışlı bir feat olacağını düşünüyorum.

Rupture Armor (1/1) +
Wreac Armor skilline crit şansı verir. Wreac Armor ana saldırı skillimiz olacağı için, olmazsa olmaz bir feat.

Shrapnel (5/5) +
Vuruşlarınızda rakibiniz etrafındaki tüm düşmanlarınıza bir AOE efekti sağlar (Çn: AOE(Area of effect): alan etkisi.Çok sayıda düşmana aynı anda damage verme özelliği) .

Lure (3/3)
Bir puan verildiğinde öne doğru çift zıplamayla(double tab) %99 damage yansıtma ve anlık counter attack sağlar. Üç puan verildiğinde şansınız %200 artar. Harika bir pvp yeteneği ve Dance of Death'e puan vermek istemeyenler için iyi bir alternatif. Güncelleme: Şimdi kesin Dance of Death'in yerine kullanılmalı.

Impale (5/5) +
Bütün feat ağacındaki en iyi skill, 20sn cooldown'ı vardır. Daima bitirici kombolarınızdan önce kullanın. Size %100 offhand şansı verir ve her 2 saniyede bir 6 saniye süren 85-141 damage veren bir dot(Damage over time:Zamanla işleyen damage) kazandırır.Fakat aslında etkisi iki katıdır çünkü hem main hand, hem de offhand silahınız için ayrı etkisi vardır. Bu Barbar'ın en güçlü dot'u dur.

Dance of Death (0/1)
10 saniyeliğine rakbinizin 5 metre çaplı çevresindeki düşmanlarınıza 35-45 slashing damage verir. 2 dakika cooldown.

Armageddon Falls (0/1)
Rakibinize uyguladığınızda diğer oyuncuların o rakibe karşı ekstra damage vermesini sağlar. Büyük bir gurup ve raid için uygun ancak 6 kişilik guruplarda ve solo oyunda yararsız. 1 dakika coolldown.

10nf5fn.gif

Berserker

Blood Rage (5/5) +
+20,2 Damage. Damage alımına bağlı olarak devreye giriş sayısına göre: +0,7% evade, +31,8 natural hp regen verir. 3 defa üstüste çalışabilir.

Atrocity (0/5)
Butcher kombosu için pek de gözönüne alınmayacak bir damage artışı sağlar.

Great Weapon Mastery (5/5) +
Bütün çift el silahlar için +20,5 damage sağlar.

Shock and Awe (3/3)
Knocback ve stun sağlayan skillerinize düşük coolldown getirir.Pvp için çok iyi.

Staggering Punch (1/3)
Başarılı bir stun dan sonra rakibinizin hareketlerini 20% yavaşlatan bir etki sağlar. Pvp için güzel ve Reverse Swing'e puan harcamak istemiyorsanız iyi bir alternatif (Çn: Katılmıyorum, Reverse Swing daha çok iş görüyor, bir puan yeterli bunun için).

Reverse Swing (5/5)
Daha sonra açıklayacağım gibi Staggering Blow'u cos8 yerine kullanıyorum. Bu feat Stagering Blow'a +10% damage artışı sağlar.(Çnson yamalardan sonra Stagering Blow barbar'ın en güçlü atağı oldu denebilir, critsiz Cos tan daha güçlü)

Paralysis (1/1)
Clobberden(Knockback yaptığımız skill)sonra kısa bir root efekti verir.

Eyes of Madness (0/3)
Hate (agro) düşürücü tıklayarak çalışan skill. Eğer daha fazla damage veren bir rouge class'ı gurubunuzda yer almıyorsa kullanılabilir.

Insanity (3/3)
+35% Fear direnci. Pvp için gerekli. Unstable Mind için puan vermek zorundasınız.

Grisly Wounds (0/5)
Bu yapılandırmada Butcher'ı kullanmıyorum. Kullansaydım bile bundan daha kullanışlı featler var bu ağaçta.

No Escape (1/1) +
Sadece pvp de işe yarıyor! Rakibinizi stun edip güçlü bir dot bırakıyor(ÇN: Malesef artık pek güçlü değil..... doğru, bu da nerf yedi)

Not: Dot aktifken silahsız kalırsınız, 3 dakika coolldown.

Earth Shatter (1/1) +
6 Saniyeye kadar etrafınızdaki bütün düşmanları stun eder. 2 dakika coolldown.

Finishing Blow (0/3)
Eskisi kadar güçlü değil ama hala knockback ettiğiniz düşmanınıza 1k ya kadar beyaz damage verebilirsiniz. Instant:Anında çalışır, 2 dakika colldown. Güncelleme:Yamadan sonra bug lı. Puan harcamaya değmiyor artık .

Unstable Mind (1/3) +
Neredeyse bütün stun-root etkilerinden kurtulabilmenizi sağlar. 2 dakika coolldown.

General

Excellent Balance (1/5)
Paylaş:

+200 Knockback direnci. Problem: Büyü gibi çalışıyor. yani bir kombo yaparken aynı anda bunu uygulayamıyorsunuz.

10nf5fn.gif

İyi forumlar.

Son düzenleme:
Geri