IMLEGEND
Aileden
Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ki microsoft ile skype birleşme kararı aldı ve artık messengera skype üzerinden bağlantı yapabileceğiz.
Ben de bilmeyen arkadaşların öğrenmesi için sizlere konu hazırladım, umarım faydalı olmuşumdur.
Hiç vakit kaybetmeden anlatıma geçelim ;
Öncelikle son sürüm skype programını indiriyoruz;
Skype 6.0.0.126 İndir - Sesli ve Görüntülü Konuşma Programı - Tamindir
Skype programını bilgisayarımıza kurduktan sonra ilk kez çalıştırdığımızda aşağıda gördüğünüz Skype'ın giriş ekranıyla karşılaşacaksınız. Öncelikle ekranın sağ üst tarafında bulunan Alternatif oturum açma yolları başlığı altında bulunan Microsoft hesabı'na tıklayarak işlemimize başlıyoruz.
Sonrasında karşımıza çıkan ekran üzerinde ilgili alanlara Windows Live Messenger (Microsoft) hesabımıza ait e-posta adresimizi ve şifremizi girerek Oturum aç butonuna tıklayarak devam ediyoruz.
Sonraki adım olarak karşımıza gelen ekranda bizleri bekleyen iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki Bir Skype hesabım var ve ikincisiyse Skype'ta yeniyim. Şu için varolan Windows Live Messenger (Microsoft) hesabımızla oturum açtığımız için Skype'ta yeniyim seçeneğini seçerek gerekli işlemleri tamamlamış oluyoruz. Son olarak karşımıza gelen yeni ekran üzerinde Skype kullanım koşullarını onayladığımıza dair gelen Kabul Ediyorum - Skype'a katıl seçeneğini seçiyor ve Skype'ın genel ayarlarını yaptıktan sonra Windows Live Messenger hesabımızla Skype'ı kullanmaya başlayabiliyoruz.
Ardından kişilerimiz yükleniyor ve sohbete başlıyoruz