IMLEGEND
Aileden
Merhabalar,
Selamlar . Bu konuda size yapılan atakların ne kadarını hasar olarak aldığınızı ve bu hesabın nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağım . Öncelikle Resist değerlerinin belli bir sınırı olduğunu bilmeniz gerek . Resistleri istediğiniz kadar yükseltebilirsiniz ancak belli bir yerden sonra size bir yararı olmayacaktır . ESO'da değerlere konulan bu tip sınırlara hard-cap diyoruz . Resistlerin de hard-cap'i 33000 dir . Bu da şu demek oluyor . 33000 Resist değerine ulaştıktan sonra ne kadar Resist'in olsa da aldığın hasarı düşüremezsin . Kısaca 33000 Resisti olan adamla 50000 Resisti olan adam aynı ataktan aynı hasarı alır .
Öncelikle 33000 Resistimiz olduktan sonra aldığımız hasar yarıya düşüyor. Resist değerleri bize en fazla %50 mitigation sağlayabilir yani .
Block yaparak da aldığımız hasarı yarıya indirebiliyoruz . Bu da %50 demektir.
Diğer pasiflerimizi de direk yazıyoruz yüzde şeklinde . Örnek olarak benim tank buildimde ne kadar hasar aldığımızı hesaplayalım:
33000 Resist : %50
Block : %50
DK pasif : %10
Absorb Magic : %8
One Hand/Shield pasif : %20
Footman : %12
Heroic Slash : %15 (bu bize yapılan hasarı azalttığı için bunu da mitigation olarak sayabiliriz.)
Şimdi bunları ondalık sayılar olarak yazmamız gerek . Ama burdaki yüzdeleri , mesela %10'u , 0,1 diye yazmıyoruz . Önce 100-10 : 90 diye hesaplayıp ; %90 sonucunu ondalık haliyle yazıyoruz . Bu da 0,9 demektir . Bu bulduğumuz değerleri yan yana koyup çarptığımız zaman çıkan sonuç , size yapılan atağın vereceği saf hasarın ne kadarının sizin canınıza yansıyacağını gösterir . Benim buildin mitigation değerini hesaplayalım mesela :
0,5 (33000 resist) x 0,5 (block) x 0,9 (dk pasifi) x 0,92 (absorb magic) x 0,8 (1h/s pasif) x 0,88 (footman) x 0,85(heroic slash) : 0,12 .
0,12 değeri bana yapılan atağın saf hasarının %12'sinin benim canıma yansıdığını gösteriyor . Diğer bir deyişle bana yapılan atağın %88'ini yok sayıyorum.
Bu hesaplamayla setlerin size sağladığı mitigation değerini bulabilirsiniz . Şunu demek istiyorum . Mesela Footman %12 demesine rağmen aldığımız hasarı %12 azaltmıyor . Footman'den başlamışken onun bize verdiği mitigation değerini bulalım mesela . Footman dışındaki bütün etkileri hesaplayıp %12'den farkına baktığım zaman Footman'in bana verdiği % mitigation değerini öğrenebilirim.
0,5(33000 resist) x 0,5(block) x 0,9(dk pasifi) x 0,92(absorb magic) x 0,8(1h/s pasif) x 0,85(heroic slash) : 0,14
%14 almış oluyorum Footman kullanmazsam yani . Footman %12 demesine rağmen bize ancak %2 mitigation sağladı.
İşin biraz uç noktalarına bakalım bu kısımda . Burayı okumasanız da olur . Burda sadece zevk olsun diye oyunda yapılabilecek en yüksek mitigation değerini hesaplayacağım . Neden mi ? Gecenin bi yarısı canım sıkıldı zaten . İşim , gücüm yok ^^ . Evet , başlıyorum :
0,5 (33000 resist) x 0,5 (block) x 0,9 (DK pasif) x 0,92 (absorb magic) x 0,8 (1h/s pasif) x 0,88 (footman) x 0,85(heroic slash) x 0,7 (nova) x 0,8 (standart of might) x 0,7 (veil of blades) x 0,92 (minor protection) x 0.94 (nord pasif) : 0,04
Bu hesap , bir DK'nın sahip olabileceği maksimum mitigation değeridir . %4 . Yani size 100k vuracak atağın 4k vurması demek bu.
Neyse arkadaşlar . Mitigation böyle hesaplanıyor . Umarım yeterince açık olmuştur ve işinize yarar . Eğer bir değişiklik olursa mekaniklerde , konuyu değişikliklere göre güncel tutmaya çalışacağım . Hepinize kolay gelsin.
Alıntıdır.