• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Total War: Attila Ekonomi Rehberi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

Merhaba arkadaşlar,

Forumda ekonomi ile ilgili bir çok ileti dolaşıyor. Ekonomim batıyor, aman Allahım çöktüm ! Ekonomiyi nasıl düzelticez gibilerinden.

Yahu be adam askere abanırsan gelirinde yoksa ekonomin tabiki de batar. Tek toprağa sahipsin 40 birim askeri basmışsın gelir yok asker çok. Kayıp verdiğin ilk savaşta orduyu yenileyemiyorsun bile . Bir kaç tur sonra campaign i kapatmışsın, bu sefer kolay da başlamışsın. Bunlar hep ekonomiden kaynaklanıyor. Düzeltmek veya geliştirmek için kendimce hazırladığım önerilerim var, paylaşmak istedim.

İlk iş olarak samimi olduğumuz devletlerle ticaret yapmaya bakacağız. Ticaret yaptığımız devlet çoksa binalarımızı ticari bina yapmaya yoğunlaştıracağız. Zeytin sat, mermer sat, değerli taş sat, sat babam sat. Samimiyet derecemizin nötr (sarı) olan devletler arayı bir şekilde düzeltmeye bakacağız daha sonra ticaret anlaşması imzalamayı kabul edeceklerdir.

Sasanilerin satraplıkları çok fazla olduğundan ticarette kolayca büyüyebilirsiniz. Hatta rehbere bile ihtiyaç duymayacaksınız.

İlk 4-6 yıl savaşlardan uzak duracağız boyumuzun yetmediği milletlerle savaşmayacağız. Bu bizi geriye götürür. Diploması haritasından devletlerin sıralamalarını görebiliriz veya sarı-kırmızı bar çubuğundan karşı taraf ile güçlerimizin ne kadar dengeli olup olmadığını göreceğiz.

Savaşlardan uzak duracağız derken yağma yapmayın demiyorum. Doğu veya Batı Roma'yla savaş halinde olacağız ki yağmalayacak bölgelerimiz olsun. Yağmalar 2-3 turda bir bize ek gelir sağlayacaktır. Özellikle Doğu ve Batı Roma yağmada bizim en önemli gelir kaynaklarımız arasında olacak.

Bazı 2. ve 3. seviye binalarda +1000 +1500 veya daha fazla gelir getiren yapılar var. Şartları ne olursa olsun bu binalardan mutlaka bulundurmamız gerekiyor. Bölge konusunda da ayrı ayrı değil de bir eyalete sahip olmamız da bizim için ayrıca bir avantaj. Yapılardan doğan gıda ve asayiş sıkıntıları için eyaletimizdeki diğer şehirleri kullanacağız. Yine diğer şehirlerimizde ek gelir getiren yapılardan bulundurabiliriz.

Generallerimizi seçerken yetenekleri bizim için önem teşkil ediyor. Mesela generalin birimler üzerindeki savunma yeteneği yüksekse orduda daha düşük savunmacı birimler kullanabiliriz. Bu da daha ekonomik asker denek. Generalin savunma, saldırı veya moral özelliği hem savaşlarda hem de ekonomimizde bize yarar sağlayacaktır. Ekonomiyi en çok çökerten hepimizin bildiği gibi birim masrafları. Burada da iş ne kadar iyi bir oyuncu olduğumuza kalıyor. 20 birim elit askerle herkes savaş kazanır. Önemli olan bunu az ve ucuz birimlerle yapabilmek. Bu konuya fazla girmeyeceğim malum konumuz savaş ve taktik değil ekonomi. Kısaca şunu söyleyebilirim, piyade birimleriniz defansa dayalı olsun. Okçularda piyadelerinizi desteklesin. Piyade düşmanı sabit tutarken okçularda ezici darbeyi indireceklerdir. Okçu birimlerin geneli ekonomiktir. İyi kullanıldığında savaşlarda çok etkili oluyor.Zaten okçu birimlerde moral düşürme özelliği var. Bunu kullanarak birimin hepsini öldürmesekte moralini düşürerek beyaz bayrağı çektirebiliriz.

Bir diğer konu da dini bina masrafları. Halkı dine çekmek yerine din değiştirmemiz bizim için daha yararlı olacaktır. En azından dini bina yapmaktan kurtulacağız. Bu binalardan yapmayın demiyorum. Sadece bakım masrafları olduğunu bilin.
Alıntıdır.
 
Geri
Üst