• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Üniversite Burs

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alliance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alliance

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
7 Nis 2010
Puanı
138
Arkadaşlar malum üniversiteye başladık sayılır, bizim pazartesi açılıyor. Bu burs konusunu nasıl halledeceğiz?

Bazı burslar varmış geri ödemeli, bazıları geri ödemeli değil. Bu geri ödemeli olmayan bursu alma şansımız nedir? Veya nasıl alabiliriz ?

Erinç KYK veriyor o bursu geri ödemeli olan kredi oluyor her başvuruna çıkıyor burs ise çıkma şansı çok az biz sınıfta 69 kişiyiz 10 kişiye çıkmıştır.Çıksa bile iyi bi ortalama yapman gerek yoksa krediye dönüyor. Çıkması içinde annen ve ya babandan biri vefat edecek yada ayrı olacak bu durumda banko çıkıyor

Erinç KYK veriyor o bursu geri ödemeli olan kredi oluyor her başvuruna çıkıyor burs ise çıkma şansı çok az biz sınıfta 69 kişiyiz 10 kişiye çıkmıştır.Çıksa bile iyi bi ortalama yapman gerek yoksa krediye dönüyor. Çıkması içinde annen ve ya babandan biri vefat edecek yada ayrı olacak bu durumda banko çıkıyor
Şuan anladığım kadarı ile geri ödemesiz bursun çıkma olasılığı çok düşük diyorsun ama geri ödemeli burs kesin çıkar. Doğru mudur ?

Anladım cüneyt, eyvallah.. Bu arada konuyu kilitlemiyorum, başka bir bilgisi olan varsa bekliyorum.

Bursların çıkma ihtimali ailenin maddi durumuyla orantılı. Ayrıca vakıflardan da burs alabilirsin ama çoğunun belirli şartları var. Mesela en az 10 yıl Çanakkale'de ikamet etmiş olmak gibi. Vakıf haricinde bulunduğu ilçedeki belediyede burs veriyor olabilir. Şuradan vakıfları sorgulatabilirsin.

Kyk bursu ve kredisi var, Ben özel üniversitede okudum %100 burslu ilk yıl kredi bile çıkmamıştı ( herkes kredi illaki çıkar diyordu çıkmadı işte :D ) ikinci senem de burs çıktı.

Not ortalamasının çoooook yüksek olmasına gerek yok. Sadece sınıfta kalma ve 2. sınıftan 3. sınıfa geçerken not ortalamasının altında kalma (yani not ortalamanı 2'nin üstünde tut bizim okul da öyleydi diğer okulları bilemem geçme notu kaç bilmiyorum)

Vakıflar falan filan veriyorlar ama herkese değil ağır koşulları mevcut şu okulda şu bölümde oku şu sıralamayı al falan filan. Çünkü başvurular arasında sıralama da yapıyorlar.

Burs veren kişileri bulmaya çalış, zaten vakıflar burs verirken başka yerden almama şartı da koyuyor.

Bilgin olsun.

Pehhhhhhhh be üzerinden 3 yıl geçmiş üniversiteyi bitireli....

kyk yurtta kalanlara
ailede universitede okuyan birisi veya birileri var ise cikma ihtimali yukselir ayrica dayi varsa da cikar

Geri