• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

World of Warcraft Auction House Kullanım Rehberi (WoW Auction House Kullanımı Rehber)

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

Merhabalar,

Yeni başlayanlar için hazırladığımız yepyeni bir rehberle daha karşınızdayız. Bu rehberimizde yeni başlayan arkadaşlarımız için ticaret ve altın kazanma konusuna değineceğiz. Auction House kullanımızı kolaylaştıran birkaç AddOn önereceğiz ve bu AddOn’ların kullanımları sizler için anlatacağız.

Vakit Nakittir Dostlar!

Levelling sırasında veya meslek için çalışmalar yaptığınızda çantanız bir sürü gerekli gereksiz eşya ile doluyor. Bunların bazıları değerli olmasına rağmen Vendor’a sattığınızda para etmeyen eşyalar. İşte burada devreye Auction House giriyor. Auction House’lar Azeroth’daki bütün büyük şehirlerde bulunuyor. Şehirlerdeki “City Guard”lara sorarak yerlerini öğrenebilirsiniz.

Auction House, Türkçe’deki karşılığı ile ” Açık Arttırma Evi “. Eşyalarınızı burada satışa çıkarak diğer oyuncuların eşyanıza teklif verip sürenin sonlanana kadar beklemesini sağlayabilirsiniz. Veya bir fiyat belirlersiniz ve bu fiyatı kabul eden oyuncuların “Buyout(Hemen Al)” seçeneği ile eşyayı anında almasını sağlayabilirsiniz. Aradığınız bir eşyayı burada bulabilir ve satın alabilirsiniz. Satılan eşyalarınız parası ise size 1 saat sonra mail ile geliyor. “Buyout(Hemen Al)” ile aldığınız ürünler ise hemen mail kutunuza geliyor. Auction House ‘da ürün listelemenin belirli bir ücreti var. Ayrıca sattığınız ürünlerden de bir komisyon kesiyorlar.

Yukarıda Auction House ( AH ) sisteminden kısaca bahsettik. Şimdi detaylı olarak anlatıma geçelim. Detaylı anlatımın sonunda ise yapacağınız işlemleri oldukça kolaylaştıracak AddOn’dan bahsedip rehberimizi tamamlayacağız.

Satın Alma ”“ Arama Yapma


2utpzsz.jpg


Resimde detaylı bir şekilde arama ekranını görebilirsiniz.

  • Aramak istediğiniz eşyanın ismini ”“ level aralığını veya kategorisini ( Soldaki sekmeler kategoriler ) seçebilirsiniz.
  • Teklif verebilmek için veya satın alabilmek için çantanızda yeterli miktarda gold olmalıdır.
  • Teklif vermeniz durumunda teklifiniz kadar para çantanızdan alınır. Teklifinizin geçilmesi durumunda size mail ile geri iade edilir.
  • Verdiğiniz teklifleri “Bids” sekmesinden takip edebilirsiniz.
  • “Time Left” kısmı açık arttırmanın bitişine kalan süreyi göstermektedir.
  • Eğer Ürün resminin yanında rakam varsa, satıcı tek seferde aynı üründen o rakam kadar satmaktadır. Ürünün fiyatı tek seferde satılan miktarına bağlı olarak artabilir. Satın alırken mutlaka dikkat etmelisiniz. ( Alttaki resmi inceleyin).
2lbzv2h.jpg


Eşya Satma


Ürün satma işleminde dikkat edilmesi gerek birkaç önemli yer var.

Sattığımız eşyadan elimizde birkaç tane varsa bunları tek seferde satabiliriz. Örneğin elimizde 15 tane kingsblood var. Bunları tek tek satmak yerine 15 tanesini bir küme (stack) yapıp tek seferde satabiliriz. Bir kümede ( stack ) en fazla 20 tane aynı eşyadan bulunabilir. Yani eğer elimizde 30 tane Kingsblood varsa 20lik ve 10luk şeklinde iki adet açık arttırma oluşturarak satmamız gerekir. Birçok eşyayı toplu bir şekilde satmak daha kolay ve avantajlıdır.

ir8ja0.jpg


Tek tek satmak isterseniz “Stack Size” sekmesini 1 yapıp, Number of Stacks sekmesine ise satmak istediğiniz ürün sayısını yazmalısınız. Resimde de görüldüğü gibi ;

  • Stack Size: Bir kümede aynı eşyadan en fazla kaç satmak istediğimizi seçtiğimiz kısımdır.
  • Number of Stacks: Kaç tane küme olacağını belirlediğimiz kısımdır.
  • Bir örnek vermek gerekirse; Stack Size’ı 5 Number of Stacks’ı 4 yaparsak, 4 tane 5li ürün satmış oluruz. Stack Size’ı 20 yapıp Number of Stacks’ı 1 yaparsak 1 tane 20li ürün satmış oluruz. Fiyatı buna göre belirlemeniz önemlidir.
  • Fiyat belirlerken oyuncuların ürünler hangi fiyatlardan sattığını kontrol etmenizde çok büyük fayda vardır.
  • Ayrıca ürünleri satarken açık arttırma başlangıç fiyatını hemen al fiyatına yakın tutmanızda fayda var. Zaten birçok kişi bir eşyayı almak için saatlerce beklemek istemeyeceği için “Hemen Al” seceneğini kullanacaktır.
 
Geri
Üst