• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Zeka mı? Çalışmak mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NR1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NR1

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
4 Tem 2014
Puanı
31
Başarıya ulaşmak için zekâ mı, çalışmak mı önemlidir? Güzel bir konu :)

İstikrar her zaman önemlidir, zeki bir insanin başaramadigini istikrarli,caliskan bir insan başarabilir.

Tabi zeki ve caliskan birinin önünde ise bir engel yoktur.

Peki çok çalışarak bir kişi N.Tesla,A.Einstein,S.Hawking seviyesine erişebilirmi?

Bana göre zeka her zaman bir adım öndedir.
Şöyle açıklayacak olursak araba motorunu zekaya benzetirsek benim ferrarim var sende şahin var.Sen ne kadar basarsan bas istersen sonuna kadar yüklen aynı performansa erişemezsin.
Zeka olmadan çalışmak pek faydalı olmaz.Ama çalışmadan zeki olmak bazı şeyleri aklında tutmana olanak verir.Derste dersi dinleyip evde çalışmamak da buna bir örnek sayılabilir bence :)

Zeka çalışmadan alınan verimdir. Her insan bilgisiz, tecrübesiz olarak doğar. Zeki insanlar diğer insanlara göre çalışmalarından daha fazla verim elde ederler, ya da çalışarak ulaşmaları gereken yerlere diğer insanlara göre daha çabuk ulaşırlar. Bir insanın zeki olması normal bir insanın çalışarak onu geçemeyeceği anlamına gelmez. Zeki insan da orijinden başlar normal insan da. İki insan türü çalışırlarken ,normal insan çalışmalarının sonunda x verim elde ediyorsa ; zeki insan 3x verim elde eder. Ama zeki insan çalışmazsa zekiliğinin bir anlamı yok demektir. Sadece zeki olmak insanlara bir şey kazandırmaz. Her insanın bir bilim adamı olmasını da bekleyemezsiniz, insanların alanları, yetenekleri, ilgileri farklı yönlerde olabilir sırf bir mühendis, bir doktor, bir fizikçi olmaması o insanın zeki olmadığı anlamına gelmez.

Son düzenleme:
Zeki insan zaten çalışması gerektiğinin farkında olur böyle bi ikileme gerek yok :)

Zekanı doğru yerde ve doğru zamanda başarmak istediğin konu üzerinde kullanır, üzerinde de çalışırsan işte o zaman olur. Her ikisi de yani. :wgl:

Zeka önemlidir üretkenliktir bilgilerinin üstüne çok daha fazla bilgi ve ayrıntı ekleyebilir.Çalışan kişi için de başarı mümkündür ancak hedeflerine ulaşabilmesi için istikrar gereklidir yoksa öğrendikleri saman alevi etkisi gösterir çabuk parlar çabuk söner.

zeka işi kolaylaştırır çalışmanın önemi tartışılmaz

Geri