• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

DC Universe Online Tank Rehberi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

Merhabalar, bu konuda sizlere DC Universe'de iyi bir tank'da olması gerekenleri,taktikler ve ipuçlarını açıklıyacağım.

Tank veya defansif rol olarak adlandırılan bu rol DC Universe'deki 4 rolden biridir.Tanklar takım oyuncularını canlı tutmak,saldırıları kendine çekmek ve yüksek can ve defans ile saldırılara karşı dayanıklı olmalıdır.

Tank rolü ile kullanabilecek 3 adet yetenek ağacı vardır.BUZ(Ice),Ateş(Fire) ve Toprak(Earth).Hepsi benzer şekilde oynanabilir.

Tank rolü aktif olduğunda Dominance(hakimiyet) oranınız 2 katına çıkar ve vuracağınız hasarlar %20 azalır.

Tank rolü aktif iken kullanacağınız skiller taunt etkisi yapıcaktır ve düşmanlar size vurmaya başlıyacaktır.Bu sayede takım arkadaşlarınızı düşmanlardan koruyabilirsiniz Smile Taunt Efekti 12 saniye boyunca etkili olucaktır.Ayrıca Tanklar +3 Perception kazanır. Bu efekt tankların görünmez düşmanları algılamasını sağlar.

PVP Modunda tanklar controller'lara karşı oldukça güçlüdür.Kontrol efektlerine karşı yüksek dirençleri vardır ve onlara saldırdığında %55 atak damage bonusu kazanırlar.Healer'lara karşı zayıflardır.

Earth Tanking(Toprak Tanklığı)

Bu Tank rolünde skill kullanıldığında belirli bir süreliğine %25 hasar emme kazanır ve 1 dominance puanı onların Defense ve Tougness değerlerinide 1'er puan arttırır.Yani Dominance önemli Smile
Toprak tanklığında Reinforce adlı skill takım arkadaşlarınıza çok yardımcı olucaktır.Takım arkadaşlarınızın aldığı belirli bir hasarı kendiniz emersiniz ve onların daha az hasar almasını sağlarsınız.

Benim toprak bükücülere kombo önerim:

Summon Crystal/Brick Golem ile golem çıkartın.Reinforce ile takım arkadaşlarınızın az hasar almasını sağlayın.Damage Shift ile aldığınız hasarın belli bir kısmını goleme aktarın.Golemin canı azaldığında da Totem skili ile Golemin canını arttırın.

Fire Tanking (Ateş Tanklığı)

Alev Tanklığında kullandığınız skiller canınızı %60 olarak arttırır ve HP efektlerini(soder cola içmek gibi) %80 arttırır.Bu efekt 12 saniye boyunca geçerlidir.Alev Tanklığı 1 Dominance başına 2 can kazanır.
Yanan düşmanlara Absorb heat atın.Bu sayede düşman stun yer ve size saniye başına hp gelir.

Ice Tanking(Buz Tanklığı)

Buz tanklığında kullandığınız skiller defense ve toughness'inizi %90 oranında arttırır.8 saniye boyunca geçerlidir.Bu sürede Buz Zırhı etkisi kazanır ve gelen defans oranını 1 dakikaya kadar tutmayı sağlar.

Buz tankları bütün skillerini defans'a dayalı vermelidir.Skill kullanıldığında gelen buff'ı da sayarsak neredeyse dayanıklıkları 2 katına çıkar.Bütün defans skillerini açtıktan sonra bonus can skillerini açmaya odaklanın.Ateş gücüne oranla daha az güç harcar ve takımda controller olmadığı zamanlar idealdir.

Önerilen Güç ve Skiller

Silah Stilleri


DC Universe'de defense ve toughness veren 5 adet silah vardır.Bow, Dual Pistols, Dual Wield, Martial Arts ve Staff.Bu silahların her birini iyi geliştirdiğinizde 30 defense ve 30 toughness verir.

Hareket Skilleri

Her hareket modunda tankların işine yarıyacak 2 skill vardır.Bunlardan ilki Pull-Toward olarak adlandırılan düşmanı kendinize çekme skilidir.Low Pressure (Flight), Tornado Pull (Super Speed), ve Grapple Line Attack (Acrobatics).Bunlar arasında Akrobatik skillerden Grapple Line Attack alan etkisi yaratmaz sadece 1 kişiyi çeker.Bu skillerden 1 tanesini almak vs lerde işinize yarar.

2. olarak da power restore upgrades örneği verilebilir.Bu skiller stun yediğinizde shift tuşu ile stunu silerseniz size 10 saniye boyunca 75 güç verir.Bunlar gücünüzün bitmemesini sağlar. Ayrıca bu skiller crowd control yani sersemletme,yerinizde tutma gibi skillere karşı bağışıklık kazandırır.

Iconic Powers (İkonik Güçler)

İkonik güçleri fazla önermem çünkü bu güçleri kullandığınızda size tank efektleri kazandırmaz.Ama eğer çok istiyorsanız tank skili olarak hard light shield önerebilirim.

Şimdi sizlere 3 tank grubu hakkında kısa kısa bilgiler yazıcam.

0c4118c715d693d5d9e6174dd69cf1cc.png


TOPRAK

Damage Shift kontrol efektlerine karşı %10 bağışıklık kazandırır.Unstoppable takım arkadaşlarına kısa süreliğine kontrol efektlerine karşı %100 bağışıklık verir(yani stun yemez).

Damage Shift kullanan kişiye gelen damage'nin %25'ini goleme aktarır.

Reinforce kullanıldığında takım arkadaşlarının yediği hasarın %25'ini kullanan kişiye aktarır.

Kullanan kişinin canı %40'dan az ise Brick Golem düşmanlarına taunt atar.

Totem yakındaki golemlerin canını az miktarda arttırır.

Earthen Grip uzaktaki tek bir kişiyi kullanan kişiye çeker.

Epicenter önündeki herkesi kullanan kişiye çeker.

Envelop hasar önler, az can verir ve özellikle düşmanın hareket skilini önler.

dc003da18ddb12ff60a2e89311d53d5f.png


ATEŞ (FIRE)

Enflame ve Immolation kontrol efektlerine karşı %10 bağışıklık kazandırır.Burning Determination ve Burnout takım arkadaşlarına kontrol efektlerine karşı %100 bağışıklık kazandırır.

Absorb Heat, Backdraft ve Fiery Weapon Burning olan yani yanan düşmanlara atılınca kullanan kişiye can verir.

Dominance şu skillerin verdiği can oranını arttırır : Absorb Heat, Backdraft, Burning Determination, Burnout, Consume Objects, Eternal Flame, Fiery Weapon, Reignition, ve Stoke Flames.

Immolation %10 kontorllere karşı dayanıklılık verir, yakındaki düşmanların canını götürür ve stun taunt veya herhangi bir kontrol efekti altındayken kullanılabilir.

Backdraft (Ignition) yakındaki düşmanları kendine çeker ve eğer düşman yanıyorsa kullanan kişiye can verir.

Flashpoint (Immolation) hızlı bir alan etkisi yapar ve yanındaki düşmanlara knocback etkisi yapar,az güç harcar ve hasarıda azdır.Eğer bu skill immolation skilli aktif iken yapılırsa yanındaki düşmanlara fazladan yanma(burning) efekti verir.

Meteor Strike (Immolation) uzaktan düşmanlara yüksek hasar , yanma efekti kazandırmanın etkili bir yoludur.Ayrıca skill kullanıldıktan sora meteor taşınabilir ve fırlatıldığında güzel bir alan hasarı daha verir.

Fiery Weapon (Immolation) yanan düşmanlara saldırdığınızda size hp verir.

Absorb Heat (Ignition) yanan düşmanda kullanıldığında düşmanı sersemletir ve kullanan kişiye can verir.

Reignition (Immolation, 25% Supercharge) kullanan kişiye yüksek miktarda can verir ve yanındaki düşmanlara yanma efekti verir.Skill Supercharge'nin %25'ini harcar.

Eternal Flame (Ignition, 100% Supercharge) oyundaki en güçlü skilllerden birisidir.Kullanıldığında kullanan kişinin canını 2 katına çıkarır.Bütün kontrol efektlerine karşı %100 bağışıklık kazanır yani stun yemez.Ayrıca düşmanlar size her vuruşunda sizin canınız artar.Bu skill düşmanlar sizin etrafınızı sardığında çok etkilidir.

2cbb5ece05b079238a914c58be1b0a2b.png


BUZ (ICE)

Cold Snap, Ice Bash ve Reflection Chill efekti verir. Eğer bu chill efekti 5'e kadar çıkarsa kullanan kişiye %90 defense ve toughness kazandırır.Neredeyse defansını 2 katına çıkarır.Efekt 1 dakikaya kadar devam eder.

Cold Snap ve Bitter Winds kontrollere karşı %10 dayanıklılık verir.

Shatter Restraints ve Winter Ward kullanan kişinin takımındaki bütün üyelere kontrollere karşı dokunulmazlık verir.

Reflection size gelicek olan 3 atağı önler ve hasarı geri yansıtır.

Inescapable Storm (Storms) önünüzdek düşmanları size çeker.
Alıntıdır.
 
Geri
Üst