• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Diablo 2 Strateji Rehberi

Satisfaction

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
10 Mar 2010
Mesajlar
532
Puanı
106
Konum
Sakarya

Evet arkadaşlar şimdi başlıyoruz:::

Skill
Diablo I'de beni en çok rahatsız eden, başlangıçta seçtiğiniz karakterin özelliklerinin oyunun ilerlemesiyle pek bir öneminin kalmamasıydı. Yani oyunun başınada bir büyücü seçiyorsunuz , sonra Level atladıkça bu karakterin kas gücüne puanları vererek büyücüyü bir kas yığını haline getirebiliyor hatta elinde baltası, zırhlar içinde o savaştan o savaşa koşturabiliyordunuz. Ayrıca başta seçtiğiniz savaşçıya, sonradan 9. Level'den bir büyücünün yapamayacağı büyüler yaptırabiliyordunuz. Ne savaşçı savaşçı gibi dövüşüyordu ne büyücü silahı olarak sadece büyü kullanıyordu. Diablo II'de azda olsa bunun önüne geçmeye çalışmışlar. Bunun önüne geçmede SKILL'in çok büyük bir payı var. "Karakterin özelliklerini belirleyen bu SKILL'de ne acaba?" diyorsanız:
Oyunun başında seçebileceğiniz 5 karakter bulunuyor: Sorcerer, Amazon, Necromancer, Barbarian ve Paladin (Bunların hepsini daha sonra detaylı olarak anlatacağım, sabredin). Bu her karakterin yetenekleri ve eğitimleri farklı ve her karakterin kendine özgü tam 30 tane Skill'i bulunuyor. Bu Skill'ler karakterin yapabileceği hareketleri, büyüleri ve benzeri şeyleri sembolize ediyor. Anlayacağınız bunların her biri karakterinizin bir özelliği. Yalnız yeni başlayan bir karakter bunların hiç birini daha yapamıyor (seçemiyor). Bu Skill'ler her karakterde 3 ana gruba ayrılmış durumda. Her grupta 10 tane Skill bulunuyor ve bu Skill'ler her ana grup altında bir ağaç gibi yukarıdan aşağıya doğru dizilmiş durumda duruyor. Karakteriniz her Level atladığında bunlardan birini seçmeye veya daha önce seçtiği bir Skill'in Level'ini artırmaya hak kazanıyor. Eğer daha önce seçtiğiniz bir Skill'in Level'ini artırırsanız mesela Skill bir büyü olsun, o zaman büyünün tahrip gücü artıyor. Yalnız size demiştim ya her grup altında Skill'ler aşağıya doğru dizilmiş durumda. 1. Level'den biri bu Skill'lerden sadece en üst basamakta olanlarını seçebiliyor ve karakteriniz 6., 12., 18, 24. ve 30.'u Levele geldiğinde bir alt kademedeki Skill'i de seçebiliyorsunuz. Yani 1. Level'den bir karakter sadece 1. basamaktaki Skill'leri, 6. Level'den bir karakter 1. ve 2. basamaktaki Skill'leri. 12. Level'den bir karakter 1., 2. ve 3. basamaktaki skill'leri seçebiliyor, yani olay bundan sonra 18. Level , 24. Level ve 30. Level olarak gidiyor. Ayrıca bu Skill'ler yukarıdan aşağıya doğru güçlerine göre dizilmiş durumda. Yani en üst taraftaki en kötü, en alt taraftaki en iyi Skill diyebiliriz. Bu Skill'ler her karakterde farklı olduğunda karakterlerin yapabilecekleri şeylerde farklılaşmış ve birbirine benzer tarafları azalmış oluyor.
Bunu dışında Diablo'da bir büyücü her Level atladığında kas gücünü puan vererek sonradan bir kas yığını olan savaşçıya dönüşebiliyordu. Her büyücünün büyü yapabilmesi için Mana denilen bir güce ihtiyaçları vardır. Her büyü yaptığınızda yaptığınız büyüye bağlı olara Mana'nız azalır. Mana'nızı doldurmak için Mana Potion'a ihtiyacınız var ama bu hiçbir yerde satılmıyor. Bunu savaşlarınız sırasında veya kapalı sandıkların içinde bulacaksınız yalnız pek fazla karşılaşmıyorsunuz bu iksirle. Şimdi bir büyücünün silahı büyüleri olduğuna göre büyücünün çok sayıda Mana iksirine ihtiyacı olacak yada Mana'sı çok kuvvetli olacak. Mana iksirleri Diablo II'de çok az olduğuna göre sizin Mana gücünüz yüksek olmalı. Bu yüzde de her Level atladığınızda mana gücünüzü artırmalısınız ve böylece hem büyü yapıp hem de savaşçı olma durumunuz kalmıyor. Ya mana artırılacak ya da kas gücü. İşte böyle ufak tefek değişikliklerle karakterler arası farklılıkları açmışlar ama yinede fazla yeterli değil. Büyücü yine zırh giyiyor, elinde koskoca kılıç dolaşabiliyor. Ama dedim ya Diablo II'den belki de bunları beklememek lazım. Basitliğin içinde bir güzellik yakalamışlar ve bunu da herkes çok tuttu.

ACT'ler (Bölümler)
Diablo II'nin bu seferki konusu daha akıcı ve daha derin. Oyun 4 ACT'ten oluşuyor ve her ACT'te ortalama 6 Quest var. Her ACT farklı bir mekanlar geçiyor. Çünkü her ACT'in sonunda kahramanımız Diablo'nun peşinde başka ülkelere gidiyor. Bu yüzden her ACT'de kasaba, mekanlar ve yaratıklar birbirinden tamamen farklı. Bir ACT İskoçya'da geçerken bir ACT çöl'de geçiyor. Özellikle bu özellik çok hoşunuza gidecek.

ACT 1, Çimenli ve dağlık bir alan olan Kuzey İskoçya'da geçiyor. Özellikle burası Diablo'daki Tristram'a çok benziyor, hatta oyun başladığında hiçbir farklılık göremeyeceksiniz. Dağlık ve çimeli arazilerde gezinecek, yüksek kulelere, çok büyük manastırlara ve derin zindanlara gireceksiniz. Bölümün sonunda şeytan kadın Andariel size merhaba diyecek.

ACT 2, Bu oyundaki en büyük alana sahip ve en uzun Act. Bu Act ise Ortadoğu'da Lut Gholien denilen bir çölde geçiyor. Bu Act'te çöllerde gezinecek, mahralara ve tapınaklara gireceksiniz. Mısırı andıran bir havada, girdiğiniz tapınaklarda mumyalarla, iskeletlerle ve acayip böceklerle karşılaşacaksınız. Özellikle boş arazide göreceğiniz ve kertenkeleye benzeyen yaratıklar sizi çok sinir edecek. Bu bölümün sonunda Duriel size konuk severliğini gösterecek.

ACT 3, Bu bölüm ise ormanda geçiyor. Oyunun görsel şov olarak zenginleştiği bir bölüm. Yağmur yağacak, alaca karanlıkta ve sis içinde gezineceksiniz. Özellikle bu bölümde kendinizi geliştirme imkanını yakalayacaksınız. Burada ki yaratıklar ve savaşlar niye bu kadar zor demeyin. Hepsi sizi Diablo'nun kötü kardeşi Mephisto'ya hazırlamak için. Oyunun sonunda Mephisto size "Son gülen iyi güler"i hatırlatacak.

ACT 4, İşte oyunun son Act'i. ACT 4'e Pandemonium Fortress'da başlayacaksınız. Bu ACT'de sizi bırakmayan Deckard Cain'de yanınızda olacak. Bu bölümde başkalarının istediklerini yapmak yerine Diablo'nun dünyada bıraktığı bütün izleri temizleyecek, onu öldürmeden önce ortamı hazırlayacaksınız. Soulstone'u yok edip, ezeli rakibinizin bulunduğu yere açılan Portal'ı bulacak ve Diablo'yla kozlarınızı paylaşacaksınız. Diablo bu bölümde sizi bekliyor...

Kısa Kısa Yararlı Bilgiler
  • Bir eşyayı, kılıcı veya herhangi bir şeyi satarken eğer obje Unidentify (objenin üzerine bastığınızda, özelliklerinde Unidentify yazıyorsa bu objenin özellikleri bilinmiyor demektir) ise bunu Identify edip (Unindentify olan objenin tanımlanması, özelliklerinin ortaya çıkarılmasıdır. Bunu tüccarlardan alabileceğiniz Scroll of Indentify ya da Dercard Cain tarafından yapabilirsiniz) öyle satın. Unidentify objeler çok ucuza gidiyor. Indentify yapıp satmak daha karlı.
  • Alış veriş yaparken almak istediğiniz objenin üzerine sol tuşla basarsanız her seferinde alıp almayacağınızı soruyor. Özellikle iksir gibi bazen bir seferde 5-6 tane alınan objelerde bu can sıkıcı olabiliyor. Sormasını istemiyorsanız sağ tuşa basara alın.
  • Stamina karakteriniz koşarken düşer ve bitince karakteriniz koşamaz. Stamina'nın tekrar dolması için karakterinizi koşma modundan çıkarın.
  • Yanınıza aldığınız yaratıklar veya paralı askerler, özellikle karışık labirentlerde siz koşuyorsanız yolu kaybediyorlar ve sizi bulamıyorlar. Bu olay oldukça siniz bozucu ama yapmanız gereken iki şey var. Ya onları geri dönüp toplayacaksınız yada yalnız başınıza biraz daha dolaşacaksınız. Siz yalnız başınıza dolaşırken, belli bir süre içinde yanınıza dönmezlerse tek tek ışınlanıyorlar. Bunu için biraz beklemeniz gerekiyor.
  • Ekranın sağ üst köşesinde zırh görürseniz "ne oluyor" diye şaşırmayın. Bu zırhınızın, kalkanınızın, miğferinizin ya da silahınızın dayanıklılığının azaldığını gösterir. Çıkan zırh işaretinde hangi nesnenin rengi sararmaya ya da kırmızılaşmaya başlamışsa, onun birazdan kullanılmayacak hale geleceğine işarettir. Bozulan objenin tamiri için kasabaya gidip bir demirci bulmanız gerekiyor. O size yardımcı olacaktır (Repair).
  • Karakterinizin rengi yeşil olursa bu karakterinizin zehirlendiğini gösterir. Zehirlenme geçicidir ama zehirlenme geçene kadar canınızı yavaş yavaş düşür ve adlığınız Healing iksirleri pek işe yaramaz. Zehrin etkisini üzerinizden atmak için Antidote içmelisiniz. Özellikle ACT 2'de oldukça ihtiyaç duyacaksınız.
  • Karakteriniz rengi mavi olursa bu sefer Cold büyüsü yapılmıştır demektir. Bu durumda karakterinizin hareketleri yavaşlar ve yapacağı hasarın etkisi düşer. Cold'da geçicidir ama hemen geçmesi için Thawing iksiri içmelisiniz.
  • Büyü kullanıcısıysanız dikkat. Mana bu oyunda en zor bulunan obje. Onun için Level atladığınızda Mana'ya yüklenin.
  • Yine büyü kullanıcıysanız dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var. Bazı büyüler düşmana yapılan lanet şeklindedir. Yani onun hareketini yavaşlatma yada alacağı hasarı artırma gibi. Bu tür büyüler uzak mesafelerdeki ve belli bir alan içindeki bir çok yaratığı aynı anda etkileyebilir. Burada dikkat etmeniz gerek nokta yaratıklar çok yakınınızda olsa bile, yaratıklarla aranıza onu görmenizi engelliyecek bir duvar giriyorsa büyüyü yapamazsınız. Yani etkileyeceğiniz grup yada yaratık görüş alanınız içinde olmalıdır.
  • Oyunun geçtiği alanın çok büyük olduğunu söylemiştim. Oyundan bunun için çok sayıda Scroll of Town Portal'a ihtiyaç duyacaksınız. Bu Scroll nerede olursanız olun kasabaya geçişi sağlayan bir portal açıyor. Bazı durumlarda en çok bu dostunuz oluyor. Bazen canınız bitiyor, bazen de tam savaşın ortasındayken kılıcınızın dayanıklılığı azalıyor. Ayrıca oyunda çeşitli bölgelere transport olmanızı sağlayan WayPoint adı verilen transporterlar var. Yanlı oyunda karşılaştığınız bu WayPoint'lerin kasabadaki ile bağlantı kurabilmesi için onları aktif etmeniz gerekiyor. Bu çok önemli sakın unutmayın.
  • Kasabadaki WayPoint'in üzerine basarsanız o ACT'te nerelerde WayPoint'lerin olduğu görebilirsiniz. Bence bunları bir yere kaydedin çünkü listede de adı geçen yere geldiğinizde WayPoint'i arayıp aktif etseniz iyi olur. WayPoint'ler bazen gözden kaçabiliyor.
  • Oyundaki Save olayına bir türlü ısınamadın. Çünkü oyunda neredeyse Save diye bir şey yok. Oyunu sadece çıkarken Save edebiliyorsunuz ve geri Load yaptığınızda oyuna bıraktığınız yerde değil de kasabada başlıyorsunuz. Yani oyunu her Load yaptığınızda tekrar bıraktığınız yere gitmeniz gerekir. Bıraktığınız yere gitmekte bazen çok zahmetli olabiliyor. Bende onun için ya bir Quest'i bitirene kadar ya da bir Way Point'le karşılaşana kadar Save etmiyor.
Karakterler
Oyunda seçebileceğiniz 5 karakter bulunuyor:

AMAZON
Güneydeki denizlere doğru göç eden güçlü bir kadın savaşçı. Başı boş gezen bu gruplar diğer insanlar tarafından hiçbir zaman anlaşılmamışlardır. Bu yüzden Amazonlar kendilerini korumak için dövüşmeyi öğrenmişlerdir. Bu yaşam tarzı Amazonu sert ve bağımsız olma yolunu itmiştir. Amazonlar ok, mızrak,fırlatılan silahlarda ve el dövüşlerinde tam bir usta olmuşlardır.

BARBARIAN
Bir çok uygarlığın ve bir çok kabilen üyesidirler. Dış görünüşleri sert, kaslı ve iridir. Ölmek istiyorsanız, onlara "yumuşak ya da çelimsiz" demeniz yeter. Güçlü ve sağlam vücutlarıyla her zaman savaşlarda hayatta kalmayı başarırlar. Barbarlar çevresi ve halkı hakkında iyi bir bilgiye sahiptir. Şamanizm'den gelen bir inançla güçlerini hayvanlardan aldıklarına inanırlar. Yakın savaşlarda ustadır. Çok iyi silah kullanır ve savaş taktiklerinin hepsini bilir.

NECROMANCER
Güneydeki iğrenç bataklıklardan mistik bir şekilde pelerinlere bürünmüş olarak gelmiş bir yabancı. Necromancer'lara büyücü demek yanlış olur. Onlar büyünün karanlık tarafını seçmiş kişilerdir. Halk arasında fazla sevilmezler. Herkes onun görünüşünden ve isminden korkar. Büyücüden farklı olarak yerden ölüleri diriltir ve kendi himayesine alabilir. Ama siz onun görünüşünden ve güçlerinden korkmayın....

PALADIN
İyilik savaşçısı. Halk arasında sevilen bir yapıya sahiptirler. Gücün aydınlık tarafını seçtiklerinden onlara Warrior of Light demek yanlış olmaz. İnandığı şeyler için savaşır. İnancı ona her zaman kalkan olmuştur. İyi bir kılıç kullanıcısıdır ve usta bir şövalyedir. Ayrıca büyü kullanmayı da bilir.

SORCERESS
Bu asi kadın‚ doğudaki Mage-Clan'larının sahip olduğu bir büyüyü ele geçirmiş ve şimdide burada. Tam bir büyücü. Element büyülerinde usta. Kılıç kullanmayı ve dövüşmeyi bilmez ama ona yetecek büyü gücüne sahip. Defans ve Atak büyüleri ona silahtan daha çok şeyi verir. Düzen ve Kaos arasındaki mücadelede kilit birisi. Bu savaş onun kaderi...

NPC'ler (non-Player Character)
Oyunun her ACT'inde belli bir kasaba yada kampta bulunuyorsunuz ve haliyle burada yaşayan insanlarla devamlı bir etkileşiminiz oluyor. Bazılarından Quest'leri alıyorsunuz bazılarıyla ticaret yapıyor, bazıları silahlarınızı tamir ediyor bazılarıysa size karşılaşacağınız tehlikeler hakkında bilgi verip oyunun konusu içindeki boşlukları dolduruyor. Kim bu insanlar diyorsanız, işte o insanlar:

ACT I

Akara
Sisters of Sightless Eye'ini lideri. İlk Quest'inizi de Akara'dan alıyorsunuz. Büyülü ve mistik maddelerin ticaretini yapıyor. Elinde büyülü silahlar ve çok çeşitli iksirler bulunuyor. Büyü kullanıcısı iseniz kapısını eskiteceğiniz birisi. Ayrıca Akara'yala her konuştuğunuzda siz ve yanınızdaki karakterlerin Healt ve Mana'larını ful dolduruyor. Zor durumlarında dostu anlayacağınız. Büyülü silah olarak elinde Wand ve Staff bulunuyor. İksir olarak ise Healt, Stimana, Starling, Thawing, Choking. Scroll'lardan ise Indentify, Town Portal, Tome of Town Portal ve Tome of Indentify buluyor.


Charsi
Silah, kalkan alıp, satıyor ve tamir ediyor. Ayrıca bunun yanında Quest'te veriyor. Özellikle dayanıklılığı azalan silah ve zırhlarınızı onartabileceğiniz tek kişi. Bunun yanında size verdiği Quest'i başarıyla yerine getirirseniz sizin için güzel bir iyilikte yapacak. Bir silahınızın özelliklerini öyle bir artıracak ki şaşırıp kalmayın sonra.

Gheed
Paraya çok değer veren birisi ve Necromancer'larıda hiç sevmiyor. Yalnız stokunda çok değerli nesnelerde bulunuyor. Gheed'le diğer NPC'lerde olduğu gibi ticaret yapabileceğiniz gibi birde Gamble özelliği bulunuyor. Bunu seçerseniz özelliklerinin ne olduğunu bilmediğiniz silahları satın alabilirsiniz. Bir nevi kumar çünkü silahın nasıl bir şey çıkacağını bilmiyorsunuz.

Kashya
Sister of the Sightless Eye'in askeri birliklerinin lideri. Askerler ona hiçbir şey sormadan itaat ederler. Onun için bir quest'i başarıyla bitirince size de asker kiralamaya başlayacak.

Warriv
Onun bir kervanı var ve kervanıyla doğuya doğru ilerliyor. Bulunduğu bölgeyi çok iyi bildiği için ondan çok şey öğrenebilirsiniz. Zaten ACT 1'i bitirdiğinizde, size ,doğuya ACT 2'nin geçtiği çöle giderken es kortluk edecek.

Deckard Cain
Onu bir quest sırasında Tristram'dan kurtaracaksınız ve yine Diablo'da olduğu gibi size istediğiniz objeleri identify edecek. Hem de bedavaya. Ayrıca objeleri identify edişinden anladığınız gibi oldukça bilge biri. Onun engin bilgisinden
yaralanabilirsiniz. Quest'te karşılaşacağınız olaylar hakkında yapacağınız olaylar hakkında size çok yardımcı olacak.

Wirt
Diablo'da pek tanınmayan ama oldukça şanslı bir çocuk. Diablo II'de tekrar görünüyor ama buraya nasıl geldiği hakkında bir bilgi yok. Zaten oyunda pek görünmüyor. Sanırım Tristram'a gittiğiniz bir görevde tekrar göreceksiniz.

Bilinmeyen NPC
Oyunda çok seyrek olarak ortaya çıkan bir NPC var. Belki de görmezsiniz bile. Ne işe yaradığını ve nereden geldiğini bilmiyor. Gezgine benziyor. Diablo'daki Wounded Townsman'e benziyor. Beki size basit bir Quest verir ha..

ACT II

Asthih
ACTII'de Mage olarak karşımıza çıkıyor. Tam olarak hakkında bir şey bilinmiyor.

Drognan
Drognan bir tür büyü kullanıcısı ve aynı zamanda bir büyü ve büyülü silah satıcısı ve alıcısı yani bu işin ticaretiyle de uğraşıyor. İksirlerde yeterince çeşitleri yok ama büyülü eşyalarda sizi tatmin edecek kadar eşyaya sahip. Ayrıca Scroll of Town Portal ve Scroll of Identify'yi bulabileceğiniz tek kişi. Trajik ve mistik bir geçmişe de sahip.

Lysander
Tam bir iksir ustası ve sadece iksir satıyor. Drognan'dan çok daha fazla ve çeşitte iksire sahip. Exploding, Choking, Healing, Antidote, Thawing, Fulminating ve Key. Görünüşü pek güven vermese de vazgeçilmez bir iş ortağınız olacak.

Elzix
Lut Gholien'de bir Inn'in sahibi. Batıdaki bir kervanda yakalandıktan sonra elini haydutluktan çekmiş ve artık çetin olmaktan vazgeçmiş. Bir Inn sahibi. Oyundaki görevi hakkında bir fikrim yok...

Fara
ACT II'deki bir bilinmeyen karakter daha. Nereden geldiği ve kim olduğu bilinmiyor. Demircilikle uğraşıyor. Her türlü silah ve zırh alabileceğiniz, satabileceğiniz ve en önemlisi de tamir ettirebileceğiniz biri. Ayrıca ACT I'de Akara'nın yaptığı gibi her konuştuğunuzda siz ve yanınızdakileri Healt ve Mana'larını ful yapıyor.

Camel Man
Bu Blizzard'ın açıkladığına göre ACT II'de olması gereken bir NPC ama ben rastlayamadım. Blizzard'ın söylediğine göre deve satıyormuş ve sizin seyahat sürenizi azaltıyormuş. Evet yanlış duymadınız, Blizzard Diablo II'deki yeni ulaşım aracını deve olduğunu söylüyor. Ben görmedim valla. Gören varsa bana söylesin.

Jerhyn
Lut Gholien, Jerhyn tarafından yönetiliyor. Bir quest'i bitirdiğimizde bizi bayağı yardımı dokunacak. Ayrıca Quest'ler hakkında bilgi almak için başvurabilirsiniz de.

Atama
ACTII'nin ev sahibi. Lut Gholien hakkında bir çok bilgiler verecek ve konunun yerleşmesi için birçok hikaye anlatacak. Ama hiçbir quest vermiyor.

ACT III

Asheara
Iron Wolves'lerin lideri. Eğer istediği Quest'i yaparsanız ACT III'de bize yardım edecek büyücüleri kiralıyacak. Yani ACT III'ü siz düşünün artık, kiralık asker değil de büyücü kiralamaya başladık. Ayrıca Asheara silah, zırh ve migfer ticaretide yapıyor.

Hratli
Bu da ACT III'ün Demircisi. Silah ve zırh satıp, alıyor ve tamir ediyor. Bu kişi hakkında fazlada denilecek bir şey yok.

Alkor
Buda ACT III'ün iksir satıcısı. Oldukça fazla sayıda elinde iksir bulunuyor. Ne ararsanız var yani. Fark ettiyseniz bütün ACT'lerde adamlar neredeyse aynı. Ne bir fazlalık ve nede bir eksiklik. Sadece görünüş ve isimleri değişiyor gibi.

Ormos
Ormos çılgın bir sairin teki. Ormos sihirli iksirler ve Healing Potion satıyor. Ayrıca onla konuştuğunuzda siz ve grubunuzun Healt ve Mana'sını fulluyor. Konunun gidişiyle ilgili çok önemli bilgiler verecek ve hikayeler de anlatacak. Ayrıca size birde Quest verecek..

Meshif
Aslında Meshif ACT II'de görünmesine rağmen, o bir ACT III karakteri. ACT II'de sizi ACT III'ün geçtiği bölgeye gitmeniz için gemisine alacak. O bir gemi kaptanı.

ACT IV

Tyrael
Tyreal ACT IV'deki seyahatimiz sırasında bize eşlik eden bir Baş melek. Gerekli bilgileri edinme konusunda da oldukça yardımcı olacak ve ilk Quest'inizi de ondan alacaksınız.

Deckard Cain
Diablo II'nin bütün ACT'lerin de yanımızda gelen ve bilgilerini bizden esirgemeyen biri.

Jamella
ACT'ün tüccarlarından biri. Silah, büyülü silah ve Healing Potion alabileceğiniz bir NPC. Ayrıca Jamella'ydan özelliklerini bilmediğiniz silahları da alabiliyorsunuz. Yani bir çeşit kumar oynuyorsunuz. Ne olduğunu anca satın alınca öğrenebilirsiniz. Ayrıca Jamella'yla her konuştuğunuzda siz ve grubunuz Healt ve Mana'sı tam olarak doluyor da...

Halbu
Halbu bu Act'in demircisi. Silah ve zırh alıp satabileceğiniz gibi tamirini de yaptırabileceğiniz birisi.

TAM ÇÖZÜM

ACT I
Quest I - Den Of Evil
Oyunun ilk görevini Akara'dan alacaksınız. Akara Bloodmoor kampının lideri ve aynı zamanda en sağ tarafında yaşayan kişi. Den of Evil'da ki yaratıkların bu kamp için tehlike oluşturduğunu söylüyor. Sizden istediği bu mahradaki bütün yaratıkları öldürmeniz.


Quest I Log, 1.Kayıt: Look for the Den in the Wilderness Outside the Rogues' Camp
Bu mahranın yeri oyunu her oynayışınızda farklı yerde rasgele olarak belirlendiğinden size nerede olduğu konusunda yardımcı olamayacağım ama kampın yakınlarında bir yerde. Oraya gidene kadar önünüze çıkan yaratıkları öldürmeniz gerekiyor bu da sizi ikinci yada üçüncü Level'e anca çıkarır. Zaten bu mahra sizi fazla zorlamayacak, düşük Level'li yaratıklarla karşılaşacaksınız Skeleton ve Zombie gibi.

Quest I Log, 2.Kayıt: Kill all the Monsters in the Den
Mahraya girdiğinizde yukarıdaki Kayıtla karşılaşacaksınız. Akara'nın da demiş olduğu gibi mahradaki bütün yaratıkları öldürmeniz gerekiyor. Oyunun ilk Quest'i kolay olacağına göre pek bir uğraş vermenize gerek yok. Zaten mahra tek Level'den oluşuyor. Bütün yaratıkları öldürmeye başlayın.

Quest I Log, 3.Kayıt: Monters Remaining:5
Mahranın içinde 5 yaratık kalınca ekranda yukarıda ki yazıyı göreceksiniz ve siz öldürdükçe bu yazıda düşecek. Bu sayede acaba mahrada başka yaratık kaldı mı demek zorunda kalmayacaksınız.

Quest I Log, 4.Kayıt: Return to Akara for a Reward
İçerideki son yaratığı öldürünce etraf biraz aydınlanacak. Bu Quest'i bitirmek için ve ödülünüzü almanız için Akara'nın yanına dönmeniz gerekiyor. Akara'nın yanına dönün ve konuşup ödülünüzü alın. Size Skill'lerinizi artırmanız için 1 Skill Puanı verecek.

Quest II - Sisters' Burial Grounds

Bu görevi Kashya'dan alıyorsunuz. Blood Raven eski bir hilekarmış ve şeytan Andariel tarafından yeniden diriltilerek şeytanımsı bir hale getirilmiş. Anlatıldığına göre ormanda bir mezarlıkta, oluşturduğu Zombie dostlarıyla yaşıyor. BloodRaven'i kasaba halkının sağlığı için öldürmemiz gerekiyor. Anlatılanlar gözünü pek korkutmasın o kadar zorlayacak bir düşman değil.


Quest II Log, 1.Kayıt: Look for the Blood Raven in the Burial Grounds next to the Cold Plains
Kamptan ayrılmadan önce yanınıza Scroll of Town Portal ve Healing Poison alsanız iyi olacak. Bloodmoor'dan çıkıp Cold Plains'e kadar gidin. Cold Plains'in Burial Ground ve Stony Field diye iki tane çıkışı var. Şu an Stony Field'le işimiz yok. Ayrıca Cold Plains'de bir tanede mahra bulunuyor. Bu mahranın Quest'le bir alakası yok ama girerseniz silah, mücevher ve tabii ki bize çok lazım olacak parada bulabilirsiniz. Ayrıca oyundaki böyle mahralara çok sık uğrarsanız oyunu biraz uzatmanıza rağmen kahramanınızın Experience puanına olan ihtiyacını yenmiş, dolayısıyla da Level kazandırmış olursunuz. Neyse nerede kalmıştık, Raven'i bulup öldürecektik dimi? Burial Ground'da gidin. Burial Ground'un ortalarında Blood Raven'i bulacaksınız.

Quest II Log, 2.Kayıt: Kill Blood Raven
Blood Raven'e yaklaştığınızda yukarıdaki yazıyı göreceksiniz. Raven etrafı demirlerle çevrilmiş bir mezarlıkta bulunuyor ve devamlı olarak Zombie diriltiyor. Raven'i öldürmeden önce Zombie'leri haklayım diye bir düşünceye girmeyin çünkü siz öldürdükçe o diriltecek. Bunun için direk olarak Raven'le savaşın. Yalnız Zombie'ler sizi rahat bırakmayacağı için sabit durmamanız yani devamlı etrafta koşturmanız gerekiyor. Eğer Necromancer iseniz buraya gelmeden önce Skill artırma gibi bir seçenekle karşılaşırsanız Summon Skill' lerinden Golem'i seçmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Raven'i öldürmeden önce bu mezarlıkta bulunan Mausoleum ve Crypt'te de girmenizi tavsiye ederim. Burada aldığınız Experience puanları Level atlamanıza yardımcı olabilir ve Raven'i öldürmenize yardımcı olacak Skill'lerden birini seçebilirsiniz. Burada zor durumda kalınca Scroll of Town Portal'ı kullanın ve kampa geri dönüp kendinizi iyileştirin.

Not: Blood Rave'nin Magic(büyü), Cold, Fire, Lightning ve Poison'a karşı %50 direnci bulunuyor.

Cold, Düşmana yaptığınız bir nevi büyü. Karşı taraf Cold olduğunda mavi rengi alıyor ve bu Cold'un etkisi geçince Mavi renkte kalkıyor. Cold olmuş bir karakterin hızı düşer. Böylece yavaş hareket etmeye ve elindeki silahla yavaş vurmaya başlar. Esasında Cold'lanmış birinin bütün hareketleri yavaşlıyor. Cold'un etkisini hemen kaldırmak için Thawing Potion içmelisiniz. Oyundaki bütün iksirleri ve görevlerini İKSİRLER bölümünde bulabilirsiniz.
Posion, Buda aynı Cold gibi. Poison'inin etkisinde olan bir karakter yeşil rengi alır ve etki geçince renkte geçer. Poison'lanmış bir karakterin canı yavaş yavaş düşmeye başlar ve o sıra içtiği Healing Poition'ların etkisi minimuma düşer. Posion'ın etkisinden hemen kurtulmanız izin Antidote Potion içmelisiniz.
Fire, Lightning; Bunların ikisi de karşı tarafa yapılan bir saldırı büyüsüdür. Normalde bu ikisi bir grubu simgelerler. Yani ateş büyüleri ve yıldırım (elektrik bazlı) büyüleri. Bu isimler anlamları bakımında çoğuldurlar. Bu durumda Fire ve Lightning'e karşı direnci olan bir yaratığın bu bazlı büyülere karşı direncide olmuş oluyor.

Quest II Log, 3.Kayıt: Return to Kashya for a Reward
Raven'i öldürünce kampa geri dönün ve Kashya'la konuşun. Göreviniz karşılığında size bir tane kiralık asker hediye edecek. Bundan sonra Kashya'dan askerde kiralayabilirsiniz. Şimdi gidin tekrar Akara'yla konuşun.

Quest III - The Search For Chain

Bu Quest'te ise Cain'i Tristram'dan kurtaracağız. Akara'nın verdiği bu Quest iki bölümden oluşuyor. İlkinde Tree of Infuse Scroll'unu bulup Akara'ya çevirttireceğiz. Bu scroll, Infuse denilen bir ağaçta bulunuyor. İkinci bölümde ise bu scroll sayesinde Tristram'a açılan bir portal yaratıp, oradan Cain'i kurtaracağız. Basit gibi görünüyor dimi. Şimdi gidip Tree of Infuse'yi bulalım.


Quest III Log, 1. Kayıt: Go through the Underground Passage to the Dark Wood, Search for the Tree of Inifuss, and Recover the Scroll
Evet, Quest'in ilk bölümü yani Tree of Infuse scroll'unu bulmak. Bloodmoor'dan çıkıp Cold Plains'e gidin. Buradan da biraz önce gitmediğimiz Stony Feild'a. Burada biraz savaşın bakalım. Aman savaş sırasında Underground Passage diye bir yer görürseniz oraya gidin. Çünkü burası Dark Wood'a yani ağacın bulunduğu yere gitmemizi sağlayan bir geçit. Tabii bu geçitte öyle hemen gireyim çıkayım tarzında bir geçit değil. Bu oyunda her gittiğiniz yerde savaşmanız hatta daha önce temizlediğiniz bir yerde bile -az bir güçle karşılaşsanız bile- mücadele vermeniz gerekiyor. Bu arada Stony Feild'da CAIRN taşlarını bulmanızda gerekiyor. Scroll'u tercüme ettirdiğinizde bu taşlara hangi sırayla basmanız gerektiği yazıyor. Ayrıca bir kaideye konulmuş (yada onun gibi bir şeye) küflü bir kitapta bulmanız gerekiyor. Bu kitabı okuduğunuzda size 4. Quest'inizi anlatacak. Bunları yapmayı unutmayın. Dark Wood'ta Tree of Infuse ağacını bulun ve içinden Scroll'u alın. Dark Wood ve Stony Field'deki WayPoint'leride aktif edin. Neyse Underground Passsage'dan çıktıktan sonra kendinizi DarkWood'da bulacaksınız. Dark Wood'da araştırırken Tree of Infuse'ye rastlayacaksınız. Zaten bu ağaç kendini belli ediyor, görünce sizde tanıyacaksınız. Aynı zamanda gözünüzden kaçsa bile eğer ağacın yakınlarına geldiyseniz haritanızda belirecektir. Ağacı bulunca içinden scroll'u çıkartın.


Quest III Log, 2. Kayıt: Take the Scroll of Inifuss to Akara
Scroll'u aldığınıza göre artık kampa dönebilirisiniz. Kampa döndüğünüzde Scroll'u Akara'ya tercüme ettirin. Scroll'a baktığınızda CAIRN taşlarına hangi sırayla basmanız gerektiğini göreceksiniz. Sonra sizede Scroll'a bakıp doğru sırayı birde kağıt üzerinde görün.


Quest III Log, 3. Kayıt: Go to the Cairn Stones in the Stony Field
Stony Field'deki CAIRN taşlarına gidin ve doğru sırayla taşlara basıp Portal'ı açın. Eğer Inventory(çantanız diyebiliriz)nizdeki Scroll'un üzerine sağ tuşla basarsanız taşlara basmanız gereken doğru sırayı görebilirsiniz. Acılan Portal'dan içeri girin.


Quest III Log, 4. Kayıt: Find and rescue Deckard Cain
İşte yine Tristram'dayız. Burada yıkık bir kalenin içinde hapis olmuş yaşlı bir adam göreceksiniz. İşte bu Cain, onu kurtarmanızı bekliyor. Cain kurtulunca kaçmaya başlayacak ve siz bir anda kendinizi kızgın bir savaşın içinde bulacaksınız. Cain'e ne oldu diye merak etmeyin o çoktan kampa geri döndü bile. Sizde işiniz bitince geri dönün


Quest III Log, 5. Kayıt: Visit Cain and Akara in the Rogue Encampment
Fazla söze gerek yok. İşiniz bittiyse artık sıra kampa geri dönmekte. Cain ve Akara'yla da konuşmayı unutmayın

Quest IV - The Forgetten Tower

Küflenmiş kitabın anlattığı -yada bizim okuduğumuz- Quest. Bu Quest'i bir kitaptan alıyorsunuz. Quest III sırasındaki geziniz sırasında Stony Feild'da bulduğunuz bir kitabı okuyunca bu Quest'te aktif oluyor. Eğer Quest III sırasında bu kitaba rastlamadıysanız Stony Feild'a gidin ve bu kitabı araştırın. Kitapta yazana göre bir kule varmış ve bu kuledeki bir Kontes rahatsızlık veriyormuş. Anlayacağınız bunu da susturma işi bize düştü.


Quest IV Log, 1. Kayıt: Look for the Tower in the Black Marsh beyond the Dark Wood
Tekrar DarkWood'a gidin. Umarım Way Point'i aktif etmişsinizdir yoksa tekrar o yolları geçmeniz gerekecek. Dark Wood'dan da Black Marsh'a gidin. Buralarda biraz savaştıktan sonra kuleyi göreceksiniz. Bu kuleye girmeden önce iyi bir durumda olmanız gerekiyor. Çünkü bu kulenin ilk katı oldukça zorlu. Onun için bakmadığınız yerler varsa oralara bakın. Experience toplamaya çalışın. Buraya bir üst Level'den gitseniz bile oda kardır. Ayrıca Scroll of Town Portal kullanarak kasabaya dönün Healing Poison alın hatta Town Portal'ınız kalmamışsa ondan da almayı unutmayın. Çünkü bu kule 5 katlı ve her seferinde aynı yolları gidip gelmek istemiyorsanız size bayağı yardımcı olacak. Evet şimdi kendinizi iyi hissediyorsanız girin kuleye. Bu Kontes kulenin 5. Level'inde bulunuyor. 5. Level'e kadar inmeniz gerekiyor.


Quest IV Log, 2. Kayıt: Dispose of the Evil Countess
5. Level'e geldiğinize göre artık zaman, Kontesi öldürme zamanı. Yine tekrarlıyorum yanınızda Scroll of Town Portal olması iyi olur. Öldürün onu ve gönül rahatlığıyla dönün kampa.


Not: Kontes (The Countess) bir büyü kullanıcısı ve Fire büyüleri yapıyor ve ayrıca %75 Fire direnci bulunuyor.
Bu arada Black Marsh'da Quest'le ilgili olmayan bir zindan var (The Hole). Experience isteyenlere duyurulur...

Quest V - Tools Of The Trade

Bu Quest'i ise Charsi veriyor ve Horadric Malus adında bir çekiçten bahsediyor. Bunu ona getirirseniz size bir iyilik yapacağını söylüyor. Bu çekiç ise Monastery'inin Barracks'ında bulunuyor. Emir eli olduk be... Neyse görev bekler, hadi...

Quest V Log, 1. Kayıt: Look for the Horadric Malus in the Monastery Barracks. Beware of the Smith that Guards it
Ilk önce Black Marsh'a gidin oradan da Tameo Highland'a geçin. Burada güzel ve fazla sayıda savaşlardan sonra koskoca bir yapıyla karşılaşacaksınız, işte burası Monastery. Kapısından içeri girin. Monastery'de sizi en çok sinir eden ok atan kirpiye benzeyen yaratıklar olacak. Bunlarla başa çıkmanın en iyi yolu büyü ya da Expoldion Poison gibi görünüyor. Çünkü bunlar bir arada dolaşıyorlar genelde ve aralarına atacağız bir Expoldion Poison ve ya bir büyü bunlar için güzel oluyor. Monastery'e girince ilk bulunacağınız bölüm Outer Cloister olacak. Buradaki Waypoint'i aktif etmeyi unutmayın. Uzun bir arayıştan sonra Barracks'ı bulacaksınız. İşte bizim aradığımız çekiç Barracks'ta bulunuyor. Ama burada bulunan çekici güçlü bir amca koruyor. Bunu da unutmayın. Amcayı öldürünce çekici alın ve Inventory'nize koyun.


Quest V Log, 2. Kayıt:Return the Horadric malus to Charsi
Aldığınız çekici Charsi'ye götürün. Kampa ulaşmanız için Town Portal kullansanız iyi olur çünkü Waypoint uzakta kaldı. İlle de Waypoint diyorsanız Outer Cloister'dakini kullanabilirsiniz.


Quest V Log, 3. Kayıt: Charsi will imbue an item with magical power
Charsi'ye istediği çekici verince (Horadric Malus) karşılında size bir hediye vermek isteyecek. Charsi istediğiniz bir silahınızı bu büyüyle işlenmiş çekiçle dövecek. Ama bu silahta acele etmeyin. Sizin için en iyi silahı bulun ya da satın alın ve bunu Charsi'ye dövmesi için verin. Yalnız bu silahın Socketed, Rare, Magical olmaması gerekiyor. Verdiğiniz silahı dövüldükten sonra sizde tanıyamayacaksınız.

Quest VI - Sister's To The Sloughter

ACT I'in bu son Quest'inde, Cathedral'in alt Level'lerinde gizlenen Andariel ile yüzleşmeniz gerekiyor. Unutmayın bu ACT I'in son Quest'i ve son yaratığı. Eeee haliyle birazda güçlü. Ayrıca sizi uğraştıran Blood Raven'ide bu hatun diriltmişti. Yine kamptan tedarikli ayrılmayı unutmayın. Özelliklede Scroll of Town Portal almayı unutmayın. Zor anların dostu ne de olsa.


Quest VI Log, 1. Kayıt: Find Andariel's Lair in the Depths of the Monastery Catacombs
Barracks'a dönün ve oradan Jail'a geçin. Jail'da 3 Level indikten sonra Inner Cloister'e geleceksiniz. Buradan Cathedral'a oradan da Catacomb'a geçin. Andariel Catacomb'un 4. Level'inde sizi bekliyor. Jail'in 1. Level'inde ve Inner Cloister'in 2. Level'indeki WayPoint'leri aktif etmeyi de unutmayın.


Quest VI Log, 2.Kayıt: Kill Andariel
Catacomb'un 4. Level'ine geldiğinizde Quest Log'unuzda "Kill Andariel" diye bir yazı göreceksiniz. Bu neyin işareti? Andariel'in ölüm vakti yaklaşıyor (yada sizin)!!! Unutmayın sizi uğraştıran Blood Raven'i Andariel diriltmişti. Andariel'in poison'lu ataklarında ölürseniz sürpriz olmasız. Burada en iyi dostunuz Healing Poison ve Scroll of Town Portal. Büyücüyseniz Mana yetişmeyecek. Ayrıca Antidote'de yanınızda varsa iyi olur.

Not: Andariel 'in %50 Fire, Lightning ve Cold'a karşı direnci ve %80'de Poison'a karşı direnci bulunuyor.


Quest VI Log, 3.Kayıt: Return to Warriv to Take the Caravan East
Andariel'i öldürdükten sonra kasabaya dönün ve herkesle konuşun. Eğer keşfedilmeyen bölgeler varsa oralara gitmenizi ve ne bulursanız toplamanızı özelliklede Experience kazanmanızı öneririm. Kendiniz hazır hissettiğinizde Warriv'le konuşun Doğu'ya gitmeye hazır olduğunuzu söyleyin. Çölde geçen çoookk uzun bir yolculuktan sonra Doğu'ya Lut Gholin'e varacaksınız. Yani ACT II'ini geçeceği mekana...

ACT II
Quest I - Radament's Lair

Bu Quest'i Atama'dan alıyorsunuz. Lut Gholin'nin altında bulunan lağım tünellerinin yaratıklar tarafından istila edildiğini ve bununda kasabadaki halkı tedirgin ettiğini söyleyecek. Tabii bunu halletme işi de bize düşüyor. Bu görev oldukça basit, Act II'ye ısınma görevi diyebiliriz.


Quest I Log, 1. Kayıt: Find Radament's Lair in the Lut Gholein sewers
Yaratıkların istila ettiği lağıma girmemiz gerekiyor. Bu lağım(sewers)a girmenin iki yolu var. Ya kasabada yerde duran kapaktan (Trap Door) ya da kasabanın en sağ tarafındaki deniz kıyısına gidip, aşağı tarafa inen merdivenleri bulup, oradaki kapıdan gireceksiniz. Eğer yerdeki kapaktan girmeyi tercih ederseniz, kasabada biraz dolaşmanız yeterli. Kasaba zaten küçük, biraz araştırın yerde küçük bir kapak bulacaksınız. Bu lağım 3 Level'den oluşuyor. Radement ise sizi 3. Level'de bekliyor.


Quest I Log, 2. Kayıt: Kill Radement
Dediğim gibi Radement, Sewer yani lağımın en alt katı olan 3. Level'de bulunuyor. Siz 3. Level'e ulaştığınızda yukarıdaki yazı Quest Log'unuz da belirecek. 3. Level'de Radement'den önce sizi mumyalar ve zombiler karşılayacak. Ayrıca Radament yolunuzu kapatabilmek için Undead'de diriltiyor, dikkatli olun. Radement'i öldürdüğünüzde bir tane Book of Skill düşürecek. Bu kitabı kullandığınızda Skill Tree'nizde kullanabileceğiniz Skill Puanınız oluyor. Ayrıca Radement'in sandığının içinde ki Horadric Scroll'u da almayı unutmayın. Bu Scroll diğer Questler için yol gösterici sayılır. Bu Scroll'u kesinlikle almalısınız.


Quest I Log, 3. Kayıt: Return to Atma for a reward
Horadric Scroll'u aldıktan sonra lağım'ın ikinci Level'ine geri dönün ve Waypoint'i kullanarak Lut Gholein'e geri dönün. Atma'yla konuşmanız gerekiyor. Atma'nın ayrıca size birde hediyesi olacak: Lut Goheil'indeki kiralık askerleri kiralarken size bir ıskonto yapılmasını sağlayacak.


Not: Bu Quest bittikten sonra Jehryn'le konuşun. Böylece oyunun son Questi olan The Seven Tombs'da aktif olmuş olacaktır. Tabii ki daha bu Quest'le işimiz yok.

Quest II - The Horadric Staff

Bu Quest şu ana kadar karşılaştığınız Quest'ler arasında en uzunu. Hatta o kadar uzun ki neredeyse ayrı bir oyun yapacaklarmış. Bu Quest 3 ayrı bölümden oluşuyor. Amaç Horadric Cube'ü, Shaft'ı ve son olarak da Headpiece'i bulmak. 4.ve 5. Quest'te bu Quest'in devamı niteliğinde. Bu Quest'i aktif etmek için birinci Quest'in sonunda bulduğunuz Horadric Scroll'u Deckard Cain'e göstermeniz yetiyor.


Quest II Log, 1. Kayıt: Show the Scroll to Cain in Lut Gholein
Radament'in sandığının içinden aldığınız Horadric Scroll'u Deckard Cain'e götürmelisiniz. Bildiğiniz gibi Deckard Cain Lut Gholien'de duruyor. Lut Gholien'e gittiğinizde ve yukarıdaki kayıt Quest Log'unuza eklendiğinde Deckard Cain'le elinizdeki Horadric Scroll hakkında konuşun.


Quest II Log, 2. Kayıt: Search the Halls of the Dead under the Dry Hills for the Cube Search the Maggot's Lair under the Far Oasis for the Shaft. Search the Claw Viper Temple for the Headpiece
Şimdi bu üç nesneyi bulacağız: Horadric Cube, Shaft ve Headpiece.

Horadric Cube: Horadric Cube, Halls of the Death'de bulunuyor. Kasabanın dışına çıkın ve Rock Wastes'e gidin. Sonrada Halls of the Death'in bulunduğu Dry Hills'e gidin. Yolculuğunuz sırasında kertenkeleye benzeyen yaratıklarla karşılaşacaksınız. Bu yaratıklar çok hızlılar ve sürü halinde geziyorlar. Bu yaratıkları tek başınıza yok etmeniz zor görünüyor. Onun için kasabadan adam kiralasanız iyi olur yada Necromancer iseniz hemen birkaç tane Summon üretin. Bu yaratıklara uzak menzilli silahlarla cevap vermek daha kolay çünkü çok hareketliler. Horadric Cube, Halls of the Death'in 2 level'inde bulunuyor. Yine buranın giriş katı oldukça zorlayıcı dikkat etseniz iyi olur. Cube alıp Cain'in yanına dönün.

Shaft: İkinci yapmanız gereken Shaft'ı bulmak. Bu yolculukta ise hızlı üreyebilen acayip bir böcek cinsiyle başımız dertte. Gireceğiniz bir mahrada hatta yolculuğunuz sırasında bundan oldukça fazla göreceksiniz. Bu yaratık attığı yeşil sıvıyla sizi zehirliyor. Onun için kasabadan ayrılmadan bol bol Antidote alın. Antidote bu zehrin etkisini üzerinizden kaldırıyor. Ayrıca bu karşılaştığınız acayip böceklerin üreme özelliği olanını ilk önce öldürmeye çalışın. Yalnız bu sırada diğer yavru yaratıklar sizi rahat bırakmayacağı için bu biraz ekip çalışmasını gerekiyor. Ayrıca anne yaratığı öldürürken uzun menzilli silahları yada büyüyü tercih etseniz iyi olur. Dedim ya zehir fırlatıyor. Zaten oyunun bundan sonraki kısmında uzun menzilli silahlara doğru yada uzun menzilli ataklara karşı kendinizi geliştirmeye bakın. Çünkü bütün yaratıkların kendini savunma mekanizmaları gelişmeye başlıyor. Sizi yaklaştırmamak için her şeyi kullanmaya başlıyorlar. Neyse Shaft ise Maggot Lair'da bulunuyor. Maggot ise biraz önce dediğim zehirli acayip böcekler iste. Artık bu Lair'de ne kadar bulunur siz düşünün. Bu kötü zindan Dry Hills'le bağlantısı bulunan Far Oasis'de bulunuyor. Yine patron, Maggot Lair'in en alt Level'inde bulunuyor. Yalnız bu patron üreyen acayip böceklerinde anası. Bunu öldürmeniz için uzun menzilli silahlara ihtiyacınız olacak. Bu yaratık hareket etmese de yanına yaklaşmanızı önleyecek ölümcül bir madde yayıyor. Neyse sizin için kolay bir yaratık bu. Öldürün ve Shaft'ı alın.

Headpiece: Üçüncü ve son yapmanız gerekende asanın başı olan Headpiece'i bulmak. Headpiece ise Claw Viper Temple'da. Bunun için ilk önce Far Oasis'e oradan da Lost City'ye gitmelisiniz. Daha bitmedi, buradaki uçan ve Lightning saçan yaratıkları geçtikten sonra Valley of the Serpent'e gideceksiniz. Dedim ya biraz uzun bir Quest, ayrıca bazen sıkıcıda olabiliyor. Neyse Valley of the Serpent'de tapınağı (Claw Viper Temple) bulun ve içeri girip her şeyi temizleyin. Headpiece, Claw Viper Temple'ın 2.Level'inde bulunuyor. Headpiece (Horadric Amulet)a sahip olmak için 2. Level'deki Altar'ı yok etmelisiniz.

Quest II Log, 3. Kayıt: Use the Horadric Cube to Restore the Staff
Horadric Staff'ın bütün parçalarına (Cube,Shaft,Headpiece) sahip olduktan sonra Quest Log'unuzda yukarıdaki yazı belirecektir. Horadric Cube'ün üzerine sağ tuşla basın. Sağ tuşla basınca Horadric Cube açılacaktır. Horadric Cube'nin içine Shaft'ı ve Amulet(headpeice)i koyun ve Transmute tuşuna basın. Horadric Cube size Horadric Staff'ı yaratacaktır. Böylelikle Quest II'de bitmiş oluyor. Hakikaten geçmiş olsun... *Eğer Quest Log'unuzda "Take the Staff into Tal Rasha's Tomb" diye bir yazı daha görürseniz şaşırmayın. Bu bölümde yapmanız gerekenleri "Tal Rasha's Tomb" Quest'inde detaylı bir şekilde anlatacağım. Zaten bu görevi de diğer Quest'leri tamamlamadan yapamıyorsunuz. Siz diğer Quest'e geçin.

Quest III - Tainted Sun

Quest 2'nin 3. Bölümüyle meşgulken, kasabaya bir ara uğrarsanız ve Drognan'la konuşursanız size Valley of the Serpent'teki tapınağa girip Serpent Altar'ı yok etmenizi söyleyecek. Siz zaten Headpeice'i almak için Valley of the Serpent'e girdiğinizde her şeyi de temizler ve Headpiece'de alırsanız bu Quest'te bitmiş oluyor. Geçmiş olsun. Ama benim bu Quest bitmedi diyorsanız:


Quest III Log, 1. Kayıt: Ask Drognan about the Strange Darkness
Bir önceki Quest'te Lost City'de dolaşırken Tainted Sun Quest'i aktif olacak ve Quest Log'unuzda bu yazıyı göreceksiniz. Lut Gholien'e geri dönün ve Drognan'la konuşun. Eğer Quest Log'unuzda bu Quest bir türlü aktif olmuyorsa. Lost City'yi tamamen dolaşın ve yukarıdaki yazı Quest Log'unuzda görünmese bile gidip Dragnan'la konuşun. Dediğim gibi bu Quest'in aktif olması için Horadric Staff Quest'inin bitmesi gerekmiyor ama bu Quest'i bitirmek için o Quest'inde bitmesi gerekiyor. Daha doğrusu ikisi aynı anda bitiyor.


Quest III Log, 2 .Kayıt: Destroy the Serpent Altar in the Claw Viper Temple beneath the Valley of Snakes
Horadric Staff Quest'inde Headpiece'i almak için Claw Viper Temple'a gitmeniz ve Temple'ın 2. Level'ine inip Altar'ı bulmanız ve Altar'ı yok ettikten sonra çıkan Headpiece'ı almanız gerekiyordu. Eğer siz Headpiece'i aldıysanız Altar'ıda yok etmişsinizdir ve bu bölümü de bitirmişsinizdir. Çünkü bu bölümde Altar'ı bulup yok etmeniz isteniyor.


Quest III Log, 3 .Kayıt: Speak with the Townsfolk in Lut Gholein
Altar'ı yok edince çölün üzerindeki karanlık laneti kalacaktır. Altar'ı yok ettikten sonra Lut Gholien'e geri dönün ve başta Cain ve Dragnon olmak üzere bütün herkesle konuşun ve bu kısa Quest'ide bitirmiş olun.

Quest IV - Arcane Santuary

Bu Quest'in aktif olması için ilk önce altıncı Quest'in yani The Seven Tomb'un daha önceden aktif olmuş olması gerekiyor. Altıncı Quest, Radament Lair Quest'ini bitirdikten sonra Jehryn'le konuşunca aktif oluyordu. Eğer şu anda aktif değilse bu şimdi aktif olmayacağı anlamına gelmiyor. Jehryn'le şimdide konuşsanız aktif olur. Altıncı Quest'iniz aktif ise yine Jerhyn'le konuşmanız gerekiyor ve böylece bu Quest'te aktif olmuş olacak. Jerhyn size birde Drognan'le konuşmanızın daha iyi olacağını söyleyecek.


Quest IV Log, 1 .Kayıt: Talk to Drognan
Gidip Drognan'la konuşup Horazon hakkında daha fazla bilgi edinin. Drognan Horazon's Santuary'nin girişi hakkında ilk ipucunu size açıklayacak. Drognan'la konuşmanız bitince yine Jerhyn'le (sarayın önünde duruyor) konuşmanız gerekiyor.


Quest IV Log, 2 .Kayıt: Look for the Arcane Sanctuary within the Palace
Jerhyn'le Sanctuary'nin girişi hakkında konuşun. Jerhyn size saraya girmeniz için izin verecek ve Jerhyn'le konuşmanız bitince sizde saraya girin. Sarayda Harem'e ulaşmanız gerekiyor. Harem iki Level'dan oluşuyor. 2. Level'da Place Cellar'a geçişi bulmalısınız. Place Cellar'da üç Level'den oluşuyor. Unutmayın birici Level'inde Waypoint var. Üçüncü Level'inde ise Arcane Santuary'ye geçmenizi sağlayacak portal'ı bulmalısınız. Portal'dan geçin.


Quest IV Log, 3.Kayıt: Find Horazon's Journal
İşte burası Arcane Sanctuary. Bu zorlu mekanda amacımız Horazon's Journal adında bir kitabı bulmak. Burada yine uzun mesafeli atışlara ihtiyaç duyacaksınız. Yalnız bulmamız gereken kitap Summoner denilen biri tarafından korunuyor. Adamı öldürün ve kitabı alın. Summoner'ı öldürdüğünüzde Quest 5'ide tamamlamış olacaksınız. Yine mi!!! Nasıl Yani??


Not:Kitabı aldığınızda Canyon of the Magi'ye birde portal açılacak, bu sizi Tal Rasha's Tomb'un girişine götürecek bir portal. Daha önemlisi kitap gerçek Tal Rasha's Tomb'un hangisi olduğunu açıklıyor. Çünkü oyunda toplam 7 mezar var ve bu mezarlardan hangisinin Tal Rasha'nın gerçek mezarı olduğu bilinmiyor. Bundan sonra yapmanız gereken ya direk Tal Rasha'nın gerçek mezarına gitmek ya da bütün mezarları sırasıyla gezip Experience ve altın avına çıkmak. Eğer hangi mezarın doğru olduğunu unutursanız Quest Log'a bakmanız yeter.

Ayrıca Summoner'i öldürdüğünüzde, The Summoner Quest'inide (bundan sonraki Quest) bitirmiş olacaksınız. Eğer The Summoner Questi bitmezse, bu Questle ilgili bölümü bir okuyun. Belki unuttuğunuz yada yapmadığınız bir şey vardır. The Summoner Quest'inide bitirmiş görünüyorsanız "Quest V Log, 2. Kayıt : Return to Town for more Information"dan okumaya devam edin.

Quest V - The Summoner

Bu Quest Summoner'in yerini keşfettiğinizde aktif oluyor. Eğer daha önceki Quest'i bitirdiyseniz bu Quest'ide bitirmişsiniz demektir.


Quest V Log, 1. Kayıt: Kill the Summoner
Summoner bir platform'un üzerinde duruyor ve size doğru ateş topları atıp duruyor. Bu yüzden uzak mesafeli silahlar yada hasar verici büyülere ihtiyacınız var. Summoner'in işini bitirince Horazon's Journal'ı kapın ve kitabı okuyun. Kitabı okuyunca Canyon of the Magi'ye giden bir geçit açılacak. Ayrıca kitap Tal Rasha'nın mezarının hangi mezar olduğunu da açıklıyor. Çünkü oyunda toplam 7 mezar var ve bu mezarlardan hangisinin Tal Rasha'nın gerçek mezarı olduğu bilinmiyor. Bundan sonra yapmanız gereken ya direk Tal Rashanın gerçek mezarına gitmek ya da bütün mezarları sırasıyla gezip experience ve altın avına çıkmak. Eğer hangi mezarın doğru olduğunu unutursanız Quest Log'a bakmanız yeter.


Quest V Log, 2. Kayıt : Return to Town for more Information
Kitabı aldıktan ve okuduktan sonra hemen Canyon of The Magi Portal'ından geçmemenizde fayda var. İlk önce sizin bir portal açıp (Scroll of Town Portal'la açabilirisiniz) , Lut Gholien'e geri dönüp, bir araştırma yamanız iyi olur. Lut Gholien'e geri dönün ve bütün herkesle konuşun. Kasabaya gelmişken sağdan soldan bir şeyler almazsanız da olmaz şimdi. Fara'yla konuşun, Mana ve Healt'inızı tazeleyin. Gerekli Potion'ları ve nesneleri alın. Çünkü sırada ACT II'nin son Quest'i var. Karakterinizin iyi bir şekilde donatılmış olmasında da fayda var. İşleriniz bitince tekrar açtığınız Portal'dan geri dönünve Canyon of The Magi'ye giden protal'dan geçin. Bu arada yanınıza Scroll of Town Portal'da almayı unutmayın!!

Quest VI - Tal Rasha Tomb

Oyunun son Quest'ine geldik. Bu Quest oyunun başlarında, Radament Lair Quest'ini bitirdikten sonra Jehryn'le konuşunca aktif oluyordu. Tabii ki bu Quest'e başlayabilmeniz için bundan önceki beş Quest'inde hepsini bitirmiş olmanız gerekiyor.


Quest VI Log, 1. Kayıt: Find Tal Rasha's Tomb
Jerhyn'le konuştuktan sonra ilk Quest Log'unuzda belirmiş oluyordu. Tabii o zamanlar daha oyunun başında olduğunuz için ne hangi tomb'un gerçek tomb olduğunu biliyordunuz, ne Canyon of the Magi'ye açılan bir portalınız vardır ne de Horadric Staff'a sahiptiniz.


Quest VI Log, 2. Kayıt: The Symbol of the True Tomb of Tal Rasha
Arcane Sanctuary Quest'inde Summoner'i öldürdükten sonra Horazon's Journal'a sahip olunca, altıncı Quest'inizin log'unda yukarıdaki yazı belirecektir. Bildiğiniz gibi Horazon's Journal doğru Tomb of Tal Rasha'nın (oyunda yedi tane var) girişindeki sembolü açıklamaktadır. Siz Canyon of the Magi Portal'ının içinden geçip doğru mezarı aramaya başlamalısınız. Mezarların girişlerindeki sembollere bakarak doğru mezarı saptayacaksınız. Eğer sembolü unutursanız Quest Log'unuza yada Horazon's Journal'a bakmanız yeter. Ayrıca benden tavsiye bütün mezarlara girip içerideki bütün yaratıkları temizlemenizde fayda var. Böylece girdiğiniz mezarlardaki ganimetlere sahip olur hem de atıldığınız maceradan dolayı karakterinizin Level'ini yükseltmeye yardımcı olmuş olursunuz. Tabii direk doğru mezara da girebilirsiniz. Kaybedeceğiniz sadece Level ve ganimet olacaktır.
Neyse siz istediğiniz yolu seçin. Doğru Tomb'un kapısına geldiğinizde ilk önce etraftaki yaratıkları temizleyin ve temizlik bittikten sonra "Orifice"a elinizdeki Horadric Staff'la dokunun. Böylelikle Tal Rasha's Chamber'a açılan bir geçit açılacaktır.

Quest VI Log, 3. Kayıt: Explore Tal Rasha's Chamber
İlk girdiğiniz yer Tal Rasha's Burial Chamber. Mahrayı araştırın ve içerideki yaratıkları öldürün. Fazla bir zaman geçmenden ACT II'inin Boss'u olan Duriel'le karşılaşacaksınız. Duriel'in oldukça güçlü yakın menzilli atakları var. Bu yüzden Duriel'i öldürmek için uzun menzilli silahlara ve büyülere ihtiyacınız olacak. Ayrıca Duriel'in Cold atağı da var. Böylece sizi yavaşlatıyor ve güçlü yakın menzilli ataklarıyla size saldırıyor.


Not: Duriel'in Cold atağa karşı direnci %100. Neyse ki Fire,Lightning, ve Posion'a karşı direnci sadece %20.
Duriel'i öldürdükten sonra baş melek Tyrael'i bulun ve konuşun. Aslında onu Tal Rasha's Tomb'un derinliklerinden kurtarmış oluyorsunuz. Tyrael'e konuştuktan sonra Lut Gholien'e dönmek için bir portal açacak (Eğer o portal açmazsa, bak ben açabiliyorum diyip siz bir portal açın J). Tal Rasha's Chamber'ı tamamıyla keşfettikten sonra açılan portaldan Lut Gholien'e geri dönün.

Quest VI Log, 4. Kayıt: Talk to Jerhyn
Lut Gholien'e geldiğinizde Jerhyn'le konuşun. Bundan sonraki hedefiniz olan doğudaki Kurast'a gitmeniz için Meshif'le konuşmanızı söyleyecek.

Quest VI Log, 5. Kayıt: Talk to Meshif
Evet kendinizi hazır hissediyorsanız doğuya bir yolculuk daha yapmak için Meshif'le konuşun. ACT III sizi bekliyor...

ACT III
Quest I - The Golden Bird

Bu görevin aktif olması için Spider Forest'da küçük bir maceraya atılmanız gerekiyor. Spider Forest ise Kurast Dock'un yakınında bir yerde. Burada ACT III'e özgü ilk yaratıklarla karşılaşacaksınız. ACT III'e geldiğinizde karakteriniz 20-22. Level olacaktır. Burada karşılaşacağınız yaratıklar sizi bu yüzden pek zorlamayacaktır. Spider Forest'da dikkatli olmalısınız, çünkü etrafı iyi incelemeniz ve Jade Figure'yi bulmanız gerekiyor. Bu Jade Figure'yi bulduğunuz zaman Quest'iniz aktif olacaktır. Bu bölümde fazla seyahat etmenizde gerekmiyor. Spider Forest'da yaşayacağınız kısa bir macerayla yetinmeniz gerekiyor.


Quest I Log, 1. Kayıt: Ask Cain About the Jade Figure
ACT III'ün ilk yaratıklarını Spider Forest'da öldürdükten sonra Jade Figure'yi bulun ve inventory'nize koyun. Böylece ACT III'ün ilk Quest'i aktif olacak. Dekcard Cain'inin yanına gidin ve Jade Figure'yi sorun. Cain, Meshif'in bu konuda bilgisi olabileceğini söyleyecek. Meshif bizi ACT III'e getiren geminin sahibi.


Quest I Log, 2. Kayıt: Show Meshif the Figure
Kurast Dock'da oyuna başladığınız yerin yakınlarında Meshif'i bulacaksınız. Meshif'le konuşun ve Jade Figure'yi gösterin. Meshif bizle değiş tokuşa girmeye çalışacak ve Jade'in karşılında Golden Bird vermeyi teklif edecek. Alın bakalım...


Quest I Log, 3. Kayıt: Cain with about Golden Bird
Deckard Cain'inin yanına geri dönün ve küçük kuşun sırrını çözmesi için Golden Bird'ü uzatın. Bu kuş hakkında bir şeyler bilse de pek emin görünmüyor. Bunu birde Alkor'a sormanızın iyi olacağını düşünüyor.


Quest I Log, 4. Kayıt: Give the Golden Bird to Alkor
Alkor'un dükkanına gidin ve onla elinizdeki Golden Bird hakkında konuşun. Alkor bu kuşu hatırlayacak ve onun Bird of Ku Y'leh olduğunu bulacak. Anlaşılan Alkor bu kuşu biraz daha incelemek istiyor. Biraz uğraşacağını söyleyecek.


Quest I Log, 5. Kayıt: Return to Alkor for a Reward
Alkor'la konuştuktan sonra Alkor'dan hediyenizi almanız için beklemenize gerek yok. Hemen konuşsanız olur. Size Golden Bird karşılığında "a Potion of Life" verecek. Bunu içtiğinizde kalıcı olarak canınızı (Healt) 20 artıyor....

Quest II - Blade Of The Old Religion

İkinci Quest'i almanız için Hratli ile konuşmanız gerekiyor. Hratli, Kurast Dock'un demircisi. Silah, zırh alıp satan ve tamir eden kişisi yani. Bu bölümde biraz seyahat ve dövüş bekliyor gibi sizi. Burada karşılaşacağınız yaratıkların başında Vampirler geliyor: Night Lord,Dark Lord ve en güçlüleri Blood Lord. Bunların sırasıyla fiziksel hasara karşı %40,%50 ve %60 dirençleri ve hepsinin Cold'a karşıda %50 dirençleri bulunuyor. Ayrıca bu yaratıkların güçlü yetenekleri de bulunuyor: Cold ve Fire Büyüsü ayrıca Steal Life (Hayat çalma). Özellike Blood Lord'a dikkat edin. Onla dövüşürken canınızın birden boşalmaya başladığı görebilirsiniz (Steal Life).


Quest II Log, 1. Kayıt: Look for the Gidbinn in Flayer Jungle
Kurast'in demircisi Hratli'den bu Quest'i aldıktan sonra Kurast Dock'un yakınlarındaki Spider Forest'a tekrar geri dönün. Bir önceki Quest'te buraları temizlemiştik ama az bir güçle daha karşılaşma ihtimaliniz var. Great Marsh'in girişini bulun ve Great Marsh'da da Flayer Jungle'ya giden bir yol bulun. Dolaştığınız yerler çok büyük bir alanı kapsıyor. Sizin sağlığınız için Spider Forest ve Flayer Jungle'daki Waypoint'leride aktif etmeyi unutmayın. Her seferinde aynı yolu gitmek istemiyorsanız eğer.

Quest II Log, 2. Kayıt: Return the Gidbinn to Ormus
Şimdi amacımız Gidbinn'i bulmak. Gidbinn ise Flayer Jungle'da bir yerde bulunuyor. Siz Flayer Jungle'da dolaşırken ve etraftaki yaratıkları temizlerken karşılaşacaksanız. Gözünüzden kaçsa bile oyunun haritasında belirecektir. Haritadan tekrar yanına gidebilirsiniz. Yalnız haritada siz onun bulunduğu yerin yakınlarına gittiğinizde beliriyor. Yani siz onu bulmadan oda haritada görünmüyor. Bu küçük kılıcımızı, yani Gidbinn'i birisi koruyor, onu da yenmeniz gerekiyor. Gardı öldürün ve Gidbinn'i alın. Town Portal Scroll yada WayPoint'i kullanarak Kurast Dock'a geri dönün ve Decark Cain'inin yakınlarında bir yerlerde olan Ormus'la konuşun ve Gidbinn'i verin.

Quest II Log, 3. Kayıt: Talk to Asheara
Ormus'a Gidbinn Blade'i verdiğinizde size bunun karşılığında nadir bir yüzük verecek. Ayrıca bu vaziyeti birde Asheara'yla konuşmanız gerekiyor. Asheara sizi yeni silahlar, büyülü eşyalar ve zırhlarla ödüllendirecek. Ayrıca size bedavaya kiralık askerde verecek. Bu Quest sırasında Thorned Hulk'la yani ACT III yeni yaratıklarından biriyle karşılaşacaksınız. Bu yaratık özellikleri açısından 2. ACT'deki Blunderbore'yi anımsatıyor. Bununda Stun Atağı var ve yaklaşık olarak 100 hit-point'i bulunuyor. Stun ataktan kurtulmak içinde odada dolanıp ve koşup vurmanız gerekiyor. Yani sabit kalmayacaksınız. Anlayacağınız vur-kaç yapacaksınız. Ayrıca uzun menzilli silahlarda size oldukça yardımcı olabilir.

Quest III - Khalim's Will
Bu Quest Golden Bird Quest'ini bitirdikten sonra Dekcard Cain'le konuşunca aktif oluyor. Bu Quest oldukça büyük. Kurast Dock'un etrafındaki ormanda Khalim'in kalıntılarını (göz, beyin,kalp ve flail) bulmanız gerekiyor. Aynı 2. ACT'deki 2. Quest gibi. Neredeyse Act III'deki bütün mekanlara gitmeniz gerekiyor. Ayrıca 2. ACT'de Arcane Sanctuary ve Summoner gibi iki Quest'in birbirinin içine geçmesinde olduğu gibi bunda da Blackened Temp'le, Khalim's Will iç içe geçmiş durumda. Khalim'in kalıntıları Kurast'ın bir tarafında diğer tarafına kadar yayılmış durumda. Bunların hepsini tek tek bulmalısınız. ACT III'de karşılaşacağınız en uzun Quest bu Quest olacak.


Quest Notu:Şunu belirtmek istiyorum bu bölüme başlamadan önce Experience toplama, hazine bulmak veya biraz daha Level istiyorum diyorsanız Spider Forest'daki Arachnid Lair ve Flayer Jungle'daki Swamp Pit'i bir araştırın. Bence araştırmanızda fayda var çünkü çok uzun ve zorlu bir Quest'e başlıyorsunuz. Bulduklarınıza ve yeni kazandığınız yeteneklere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Quest III Log, 1. Kayıt: Find Khalim's Relics. Search for his Eyes in The Spider Cavern
Cain'den bu Quest'i aldıktan sonra Spider Forest'a gidin ve Spider Cavern'inin girişini bulun. Eğer Khalim'in diğer kalıntılarının yerini biliyorsanız Quest'te belirtilen sıraya uymanız gerekmiyor. İstediğiniz veya kolayınıza gelen sıraya göre kalıntıları toplaya bilirsiniz. İçeri girdiğinizde Khalim's Eye (Khalim'in gözü)ın bulunduğu sandığı araştırın.


Not:Buranın isminden de anlayacağınız gibi içeride örümcekler bulunuyor. İçerde Posion atakları bulunan bir sürü örümcekle karşılaşacağınıza göre buraya gelmeden önce kendiniz Posion'a karşı direnci olan Zırh, taşlar veya diğer nesnelerle donatın. Buraya Posion Resistance (direnç)ını sağlama almadan girmeyin. Bunun en ilkel yoldu da tabii ki iksirler ama bunlar size yeterli gelmeyeceği için Poision'a karşı direnci olan Zırh, taşlar ve diğer nesneler sizin için ve burası için daha iyi olur.

Quest III Log, 2. Kayıt: Search for Khalim's Brain in the Flayer Dungeon
Bu sefer ise Khalim'in ikinci kalıntısı olan Khalim's Brain yani Khalim'in Beynini bulacağız. Khalim's Brain için ilk önce Kurast'tan uzakta olan Flayer Jungle'a gitmeniz gerekiyor. Flayer Jungle'da Flayer Dungeon'un girişini arayacaksınız. Evet, biliyorum Flayer Jungle oldukça büyük bir alan ama elimden başka bir şey gelmiyor. Flayer Dungeon'un 3. Level'inde işaretli sandığın içinde Khalim's Brain'i bulacaksınız.


Not:Flayer Dungeon'un 3.Level'inde Witch Doctor Endugu ile karşılaşacaksınız. Bu Shaman'ın büyüye karşı direnci var. Buda ona %75 Elemental Resistance ve Fire Enchanted sağlıyor. Ayrıca Fire Resistance'side var. Kolay gelsin.

Quest III Log, 3. Kayıt: Search for Khalim's Heart in the sewers under the Kurast bazaar
Oldukça zorlu bir görev. Kurast Bazaar'a ulaşmak için Kurast Dock'un oldukça uzaklarında bir maceraya ve yolculuğa atılmamız gerekiyor. Çok güçlü yaratıklarla karşılaşmaya hazırlıklı olmalısınız. Khalim's Heart (Khalim'in kalbi) Kurast Bazaar'ın altındaki lağımlarda bulunuyor. Yalnız bu lağıma girmeden önce Kurast Dock ile Kurast Bazaar arasındaki alanı tamamen temizlemenizde fayda var çünkü bundan sonra sizi zorlayacak yaratıklarla karşılaşacaksınız. Bu aradaki alanda bol bol experience,hazine,bir sürü taş ve ganimet bulabilirsiniz. Hem de burada atılacağınız maceralar size Level'de kazandıracaktır. Bence acele etmeyin ve bu aradaki alanı bitirdikten sonra Sewer'a girin. Lağımın (Sewer) girişini Kurast Bazaar'da bulacaksınız. Lağım'ın ilk Level'inde bir tane Sewer Lever bulmalısınız. Bu Sewer Lever sizin ikinci Level'e inmenize yarayacak kapıyı açan bir kol. Sewer Lever'i bulduktan sonra 2. Level'in girişini arayın ve 2. Level'e inin. 2. Level'de yine işaretli bir sandığın içinde Khalim'in üçüncü kanıtı olan Khalim's Heart'ı bulmalısınız.


Quest III Log, 4. Kayıt: Search for Khalim's Flail in Travincal. Beware the High Council
Çok zor bir görev şimdi sizi bekliyor. Kurast Causeway (büyük bir köprü)in ilerisindeki Travincal'a gitmeniz gerekiyor. Buraya ulaşmak için Lower Kurast'dan Kurast Bazaar'a. Oradan da Upper Kurast'a ve daha sonrada Kurast Cuaseway'den geçerek de Travincal'a ulaşmanız gerekiyor. Travical'da Khalim'in en son kalıntısı olan Khalim's Flail'i High Council tarafından korunan Blackened Temple'in içinde bulacaksınız. İçeride bu Act'in en acımasız ve en zalim yaratıklarıyla karşılaşacaksınız. Ayrıca Khalim's Flail'a sahip olmak için High Council'in üyelerini de yok etmeniz gerekiyor. Dikkat ettiyseniz Quest Log'da "Beware the High Council" diyor. Korkulması gereken birileri her halde...

Not:Travical bu oyundaki en zor yerlerden birisi. Burada üç tür yaratıkla karşılaşacaksınız: Ismail Vilehand (ekstra hızlı ve cursed), Geleb Flamefinger (ekstra güçlü ve fire enchanted) ve Toorc Icefist (cold enchanted, stone skin, fiziksel hasarlara karşı direnci %80).


Quest III Log, 5. Kayıt: Ask Cain About Khalim's Relics
Bütün kalıntıları topladıktan sonra Cain'in yanına geri dönün (Khalim's eye, brain, heard ve flail) ve Quest'teki bir sonraki aşama hakkında konuşun. Horadric Cube'ün içine Khalim's eye, brain, heard ve flail'i koyup ve Transmute düğmesine basmanızı söyleyecek.


Quest III Log, 6. Kayıt: Transmute Khalim's relics - the flail, eye, heart, and brain - with the Horadric cube
Inventory'nizi (eşyalarınızın bulunduğu yer) açın ve sağ tuşla Horadric Cube'ün üzerine basın. Bu arada Horadric Cube'yi ACT II'de bir Quest sonucun da elde etmiştiniz. Eğer Horadric Cube'nin içinde herhangi bir nesneyi daha önce yerleştirdiyseniz onu oradan çıkarıp İnventory'nize geri koyun. Horadric Cube'nin içine Khalim's eye, heard, brain ve Flail'i yerleştirin ve Transmute düğmesine basın. Düğmeye basında hem Horadric Cube, Khalim's Will'i yaratıyor hem de siz Quest'i bitirmiş oluyorsunuz.

Quest IV - Lam Esen's Tome

Bu Quest'i ise Alkor'la konuşunca alıyorsunuz. Bu görevde isteneni tam olarak yapmanız gerekmiyor. Sizden "Lam Esen's Tome"u altı tane mezarı gezerek bulmanız isteniyor. Direk doğru mezara gidebileceğiniz gibi bütün mezarları da dolaşabilirsiniz. Bütün mezarları dolaşmanız gerekmediği halde dolaştığınız zaman sizi tatmin edecek ödüllere sahip olabilir, yeni maceraya atılmanın ve yaratıklarla karşılaşmanın verdiği Level ve Skill'ler sizin karakterinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Bence bu Quest zaman harcamaya değer görünüyor. Bu Quest'te mezarları araştıracaksınız. Kurast'a dağılmış durumda tam 6 tane mezar bulunuyor. İki tanesini Kurast Bazaar'da, iki tanesini Upper Kurast'da ve diğer iki tanesinde Kurast Causeway'de bulabilirsiniz.


Quest IV Log, 1. Kayıt: Search the six Temples in the Bazaar, Upper Kurast, and the Causeway for Lam Esen's Tome
Alkor'dan bu görevi aldıktan sonra Kurast'ın değişik yerlerine dağılmış olan altı mezara gitmeniz gerekiyor. Bunlardan bir tanesi aradığımız bir nesneyi barındırıyor yani Lam Esen's Tome.. Eğer bir önceki Quest'i yani Khalim's Will'i tamamladıysanız Flayer Jungle ve Lower Kurast'taki Waypoint'leride aktif etmişsinizdir. Bunlar sizin işinizi oldukça kolaylaştıracak. Waypoint'le yada yürüyerek Lower Kurast'a gidin ve oradaki iki tane Temple'i araştırın. Oradan Kurast Bazaar'a geçerek oradaki iki Temple'ı ve oradan da Kurast Causeway'deki iki Temple'ı araştırın. Bütün Temple'lara girin. Doğru Temple'da Lam Esen's Tome'u bulacaksınız. Bulduğunuzda almayı da unutmayın.


Quest IV Log, 2. Kayıt: Talk to Alkor
Alkor'un yanına geri dönün ve ona Lam Esen's Tome'u verin. Oda size bir güzel ödüllendirecek. İlk olarak size yeteneklerinizi arttırmanız için 5 puan verecek yani sizi bir Level atlatacak. Ayrıca Kurast'taki tüccarlarla alış-verişiniz sırasında %10 ıskonto yapılmasını sağlayacak. Alkor'un yanına Lower Kurast'taki veya Kurast Bazaar'daki Waypoint'leri kullanarak daha çabuk dönebilirsiniz. Tabii Scroll of Town Portal'da aynı şeyi görür. Bu Quest'te böylece bitmiş oluyor.

Quest V - The Blackened Temple

Travincal'a girdikten sonra Ormus'la konuştuğunuzda bu Quest aktif oluyor. Daha öncede dediğim gibi esasında bu Quest üçüncü Quest'in yani Khalim's Will'in bir parçası. Bu Quest'i bitirmemiz için Tarvincal da bulunan Blackened Temple'ın içinde ki High Council'i yok etmemiz gerekiyor. Üçüncü Quest'ti bitirmek için de Khalim's Flail'i almamız gerekiyordu. Khalim's Flail'da Blackened Temple'da bulunuyordu. Blackened Temple'da High Council tarafında korunduğundan Quest III'ü bitirmemiz için High Council'ide temizlememi gerekiyor. Yani tam anlamıyla bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz. Quest III'ü bitirdiğimizde Quest IV'de neredeyse bitmiş oluyor.


Quest V Log, 1. Kayıt:Find the Blackened Temple within Travincal
Travincal'a ilk adımınızı attıktan sonra Ormus'la konuştuğunuzda bu Quest'te aktif oluyor. Blackened Temple'ı araştırmanız gerekiyor. Blackened Temple da Travincal'da bulunuyor. Yalnız Blackened Temple bildiğiniz gibi High Council tarafından korunuyor.


Quest V Log, 2. Kayıt: Kill the High Council
İçeri girin ve temizleyin işte her şeyi. Saten bunları Quest III'de yapmanız gerekiyordu. Travincal'da büyü kullanıcılarıyla karşılaşacaksınız. Bu büyülerden korunmak için yada büyüye karşı direncinizi artırmak için Kurast Dock'a geri dönüp gerekli eşyalar bir bakmanızda fayda var. Element büyülerine karşı özelliklede Fire'a karşı direncinizi arttıracak eşyalar alın. High Council'ı öldürmeniz biraz sizi uğraştırabilir ama bu zaferin sonunda iki Quest'ide bitirmiş olacaksınız. Hem Quest V bitecek hem de Quest III'ü bitirmeniz için gerekli Khalim's Flail'a sahip olacaksınız.


Quest V Log, 3. Kayıt: Ask Cain for Help
High Council'i yendikten sonra mezarlığın içinde Compelling ORB'u göreceksiniz. Compelling ORB'u Khalim's Will'e yok etmelisiniz. Bu silaha Quest III'ün sonucunda sahip oluyorsunuz. Eğer nasıl yapılacağından emin değilseniz Cain'in yanına dönün ve bu konuyu onla konuşun. Ayrıca Compelling ORB'u yok ettiğinizde üçüncü ACT'in son mekanı olan Durance of Hate'e bir geçit açılacaktır.

Quest VI - The Guardian

ACT III'ün son Quest'inin aktif olması için Ormus'la konuşmanız gerekiyor. Quest'in geçeceği yere gidebilmeniz için Khalim's Will ve Blackened Temple Quest'lerini tamamlamış olmanız gerekiyor. Ayrıca Khalim'in bütün kalıntılarını bir araya getirerek Khalim's Will'ide oluşturmuş olmalısınız. Evet bu Quest Khalim's Will ve Blackened Temple Questlerinin tamamlanmasıyla açılan Durance of Hate'te geçecek ve burada Diablo'nun kardeşi Mephisto'yla karşılaşacağız.


Quest VI Log, 1. Kayıt: Smash the Compelling Orb with Khalim's will to Open the Way to Mephisto's Durance
Bu Questin ilk görevini de esasında bundan önceki görevleri yaparak bitirdik. İlk görevimiz Khalim's Will'i oluşturarak Compelling Orb'u Khalim's Will'le yok etmek ve Mephistonun bizi beklediği yere açılan Durance of Fate'e bir geçit açmaktı. Biz zaten bunları Quest III ve Quest V 'i bitirerek yaptık. Tekrar Travincal'daki Blackened Temple'a gidin ve açtığınız Durance of Hate'den içeri girin.


Quest VI Log, 2. Kayıt: Search for Mephisto in his Durance
Durance of Hate'ten içeri girin. Durance'nin 3. Level'ine ulaşmanız gerekiyor. Durance'nin 2. Level'ine gelince Waypoint'i bulmayı ve aktif etmeyi unutmayın. Çünkü bayağı bir ihtiyacınız olacak. Mephisto'un o devasa gücüyle karşılaşınca ne demek istediğimi sizde anlayacaksınız. Mephisto sizi 3. Level'de bekliyor.


Not: Durance'nin 3. Level'indeki zorlu savaşlara hazırlıklı olmalısınız. Durance'nin 3. Level'inde yalnız sizi Mephisto beklemiyor. Özellikle dikkat etmeniz gerekenler arasında: Wyand Voidfinger (mana burn, teleport), Maffer Dragonhand (ekstra hız, ekstra güç, teleport) ve Bremm Sparkfist (aura enchanted, lightning enchanted)


Mana Burn; %75 Elemantal direnç sağlıyor, size her yaptığı saldırıda belli bir oranda sizin mana'nızı emme özelliği getiriyor ve ayrıca saldırı gücünü de artırıyor.

Quest VI Log, 3. Kayıt: Kill the Mephisto
Durance of Hate'in üçüncü Level'ine geldiğinizde Quest Log'unuzda yeni bir kayıt göreceksiniz. "Kill the Mephisto". Evet şimdi ACT III kana susamış Boss'unu öldürme zamanı...Mephisto'yla dövüşmeden önce diğer yaratıklarla uğraşmanız gerekiyor. Mana ve Healt'ınız doldurmak için sık sık geri çekilmeniz hatta kasabaya dönmeniz gerekecek, hazırlıklı olun. Zaten bu bölümde Mephisto'yla karşılaşacağınız için yanınızda çok miktarda Scroll of Town Portal bulunması gerekiyor. Kurast Dock'da ki tüccarları bu bölümde zengin edeceksiniz. Özelikle Rejuvenation sizin işinize çok yarayacak. Bu yüzden gerekli Potion'ları ve Rejuvenation'ları bol bol stoklayın. Özellikle Mephisto'nu Lightning atakları çok güçlü ve sizi bir anda etkisiz hale getirebilir. Bu yüzden Kurast Dock'a gittiğinizde Mephisto'nun elektrik yağmurundan korunmak için Lightning Resistance'nizi de güçlendirecek eşyaları, taşları, işte sizin resistance'nizi artıracak ve size uyan ne varsa alın. En azından buna hazırlıklı olun. Ayrıca Mephisto'nun Posion yani zehirlenmeye karşı direnci %100, yani onu zehirlemeniz imkansız. Mephisto'yu öldürdüğünüzde Soulstone'u düşürecek (almayı unutmayın) ve birde Infernal Gate açılacak. Soulstone, ACT IV'ün önemli bir Quest nesnesi. O yüzden Soulstone'u almayı unutmayın. Ama almayı unutursanız da o kadar endişelenmeyin. Çünkü Act IV'de Deckard Cain ona ihtiyacınız olduğunda size verecektir. Infernal Gate ise Diablo II'nin son ACT'i olan ACT IV'e geçmenize yarayan bir geçit.


Not: Mephisto'nun Posion'a karşı %100 direnci bulunuyor. Cold'la daha başarılı olursunuz çünkü Cold'a karşı direnci sadece %25. Ayrıca Lightning ve Fire'a karşı direncide %50. Kolay gelsin

ACT IV
Quest I - The Fallen Angle

Act IV'in ilk Quest'i Baş melek Tyrael'le konuşunca aktif oluyor. Tyrael'i ise Pandemonium Fortress'da bulabilirsiniz.


Quest I Log, 1. Kayıt: Look for Izual in the Plains of Despair
Pandemonium Fortress'a vardığınızda Baş melek Tyrael'i göreceksiniz. Onla konuşunca bu Quest'te aktif oluyor. Yalnız bu Quest başlamadan önce Scroll of Town Portal toplamanızda fayda var çünkü bizi uzun bir yolculuk bekliyor ve uzun bir süre Waypoint'le karşılaşmayacaksınız. Quest'i aldıktan sonra Pandemonium Fortress'dan çıkmak için merdiveni (Staircase) bulmanız gerekiyor. Bu sayede Outer Steppes'a ulaşmış olacaksınız. Bu bölümde sizi sinir edecek birçok yaratıkla karşılaşacaksınız. Bu yaratıkların yakın ve uzun menzilli atakları var. Bu yaratıklarla karşılaşırken Outer Steppes'ı araştırmaya devam edin. Yalnız daha öncede dediğim gibi burada hiç Waypoint bulamayacaksınız. Umarım yanınıza bol sayıda Scroll of Town Portal almışsınızdır. Outer Steppes'ın bir yerlerinde Plains of Despair'in girişini bulacaksınız. Bir yerlerinde diyorum çünkü bu oyundaki çoğu alanın yeri her oyuncuya rast gele olarak belirleniyor. Plains of Despair'de girin ve Izual'ı araştırmaya başlayın. Izual'a yaklaştığınızda konuştuğunu duymaya başlayacaksınız.


Quest I Log, 2. Kayıt: Destroy the Demon that Holds Izual's Soul
Izual'ın yanında bir çok yaratıkta olduğunu göreceksiniz. Bunları temizlemekte yarar var ama bu yaratıklarla çok uğraşırsanız Izual'ı yenmeniz güçleşir hatta imkansız hale gelebilir bile. Izual'ı yenmeniz için çok sayıda Mana ve Healt kaynağına ihtiyaç duyacaksınız. Izual'ın yakın atakları ve Cold atağı bulunuyor (ACT IV'de Izual'ın ataklarına benzeyen çok sayıda atağa sahip yaratıkla da karşılaşacaksınız). Bu yüzden Izual'ın yanına gelene kadar geçtiğiniz yerleri tamamen temizlenmenizde fayda vardı. Temizlemiş olmasanız bile en azından geri dönüp söyle biraz daha araştırıp Exprience kazanmanızda fayda var. Bu bölümde yüksek Level'den bir karaktere ve çok güçlü Skill'lere ihtiyaç duyacaksınız. Bu yüzden oyun bitirmek için acele etmeyip de etrafı araştırmak faydalı olacaktır. Plains of Despair ve Outer Stepper'da bol sayıda Experience toplaya bilirsiniz. Şimdi Izual'i öldürme zamanı...


Quest I Log, 3. Kayıt: Talk to Izual's spirit
Izual'ı öldürdüğünüzde Izual's Sprit yani Izual'ın Ruhuyla karşılaşacaksınız. Quest'in amacını gerçekleştirmek için Izual'ın ruhuyla konuşun. Artık Quest'i bitirmeniz için Pandemonium Fortress'a geri dönmeniz gerekiyor. Dediğim gibi buralarda hiçbir Waypoint yok. Scroll of Town Portal'la hızlı bir şekilde dönebilirsiniz.


Quest I Log, 4. Kayıt: See Tyrael for you Reward
Izual'ın ruhuyla konuştuktan sonra Pandemonium Fortress'a geri dönerek Baş melek Tyrael'le konuşun. Baş melek görevi tamamladığınız için size bir ödül verecek: İki tane Skill Puanı. Bu bölümün sonunda Diablo'yla karşılaşacağınız için bu puanları akıllıca kullanmanızda fayda var.


Önemli Not: Tyrael size Quest'in sonunda iki tane Skill puanı verecek. Hedef Diablo olduğuna göre bu Skill'leri stratejik seçmelisiniz. Bu Quest'te karakteriniz 30. Level civarlarında olmalı. Eğer karakterinizin Level'i 30'dan düşük ise Skill puanlarınız kullanmanız için karakterinizin 30. Level'e gelmesini beklemenizde fayda var. Çünkü 30. Level'de karakterinizin Skill'leri bir kademe daha atlayacak ve en güçlü Skill'leri seçebilecek hale geleceksiniz. Bu Skill Puanlarını yeni çıkacak Skill'lerde kullanmanızı tavsiye ederim. Nede olsa Diablo zorlu bir düşman.

Not:Ayrıca bu Quest'teki Finger Mage'ler güçlü yaratıklardır: Doom caster, strangler ve storm caster varities. Bu Finger Mage'lerin Fire'a karşı sırasıyla %40,%50,%60 dirençleri bulunuyor ve bunun yanında Lightning'e karşıda %40,%50 ve %60 dirençleri de var. Bununla beraber yetenekleri arasında missile attacks ve drain mana'da bulunuyor.

Quest II - Hell's Forge

Fallen Angel Quest'i tamamladıktan sonra Deckard Cain'le konuştuğunuzda bu Quest'iniz aktif oluyor. Bu Quest'i tamamlamanız için Mephisto'nun Soulstone'nuna ihtiyacınız olacak. Eğer Mephisto'yu yendikten sonra Soulstone'u almadıysanız endişelenmenize gerek yok. Deckard Cain size Soulstone'u verecektir.

Quest Notu: River of flame'i keşfederken Hadriel'le karşılaşacaksınız. Hadriel, Diablo'nun bulunduğu Chaos Sanctuary'i koruyor ve oradan geçmenize izin vermeyecek. Hadriel'i geçmeyi denemeyin zaten. Daha tamamlamanız gereken bir Quest var.


Quest II Log, 1. Kayıt: Take Mephisto's Soulstone to the Hellforge
Eğer Mephisto'nun Soulstone'u elinizde yoksa Quest Log'unuzda yukarıda ki "Take Mephisto's Soulstone to the Hellforge" yazısını göreceksiniz. Eğer Mephisto'unu Soulstone'u elinizdeyse bu Quest log sizi ilgilendirmiyor. Bir sonraki Quest Log'a geçin. Mephisto'nun Soulstone'unu ACT III'ün son Quest'inde Mephisto'yu öldürdükten sonra almanız gerekiyordu. Ama bu Soulstone'u almadan da oyuna devam edebildiğinizden gözünüzden kaçmış yada unutmuş olabilirsiniz. Bu sizin için geri dönüşü olmayan bir durum değil. Eğer Falllen Angel Quest bittikten sonra Deckard Cain'le Soulstone hakkında konuşursanız size Soulstone'u verecektir.


Quest II Log, 2. Kayıt: Use the Hellforge Hammer on the Forge
Bu Quest için Hellforge'u ve Hellforge Hammer'ı bulmanız gerekiyor. Hellforge ise River of Flame'in içinde bulunuyor. Buraya ulaşmak için ise Pandemonium Fortress'dan uzun bir yolculuğa çıkacaksınız. Burada geçen maceramızda hiçbir Waypoint'e rastlamadığımız için tekrar Pandemonium Fortress'dan Outer Steppes'a, oradan Plain of Despair'e oradan da City of Damned'a ve son olarak da River of the Flame'e ulaşmalısınız. City of Damned ve River of the Flame'de ne şükür ki Waypoint var. Onları bulup aktif etmeyi unutmayın. Buralarda ölme şansınız çok olduğu için cesedinize ulaşma hızınızı artırmış olacaksınız. :) River of the Flame'e ulaşmayı başardığınıza göre Hellforge'uda bulmak pek zor olmaz herhalde. Hellforge'u River of Flame'de aramaya başlayın...
Hellforge'a ulaştığınızda ACT IV'ün sıradan yaratıklarının yanında birde Hephasto the Armorer'la karşılaşacaksınız. Armorer bir önceki Act'deki Charsi's Malus'u hatırlatıyor. Armorer oldukça dayanıklı ve iyide yumrukları var.
Etraftaki yaratıkları öldürün ve Hellforge Hammer'ı bulun. Hellforge Hammer'a sahip olunca Hellforge Hammer'i Hellforge üzerinde kullanın...


Quest II Log, 3. Kayıt: Destroy Mephisto's soulstone on the Hellforge
Elimizde Hellforge's Hammer var, Hellforge'u da bulduk. Şimdi sıra Mephisto'nun Soulstone'unu yok etmeye geldi. Mephisto'nun Soulstone'unu Hellforge'un üzerine koyun ve bitirin işini, yok edin taşı... Soulstone taşını parçaladığınızda güzel bir animasyon göreceksiniz ve yere birkaç tane güzel Gem düşecek. Pandemonium Fortress'a dönmeden önce bunları da almayı unutmayın. Bunlarda bu Questin hediyeleri oluyor. Böylece bir Quest daha bitirmiş ve oyunun en son Quest'ine geçmiş oluyoruz...

Quest III - Terror's End

Bu Quest Fallen Angel Quest'ini bitirdikten sonra Tyrael'le konuştuğunuzda aktif oluyor. Diablo'nun bulunduğu Chaos Sanctuary'iyi Hadriel koruyor ve siz Hell's Forge Quest'ini bitirmeden de geçmenize izin vermeyecek. Bitirdiğinize göre sorun yok...


Quest III Log, 1. Kayıt: Find Diablo in his Sanctuary
River of Flame'de Sanctuary'nin girişini bulabilirsiniz. Hadriel eğer Hell's Forge Quest'ini bitirmediyseniz girmenize izin vermeyecektir. Choas Santuary'den içeri girdiğinizde üç köşeye yerleştirilmiş olan Seal'ları bulun. Toplam beş tane seal bulunuyor. Bunlardan bir tanesi tek başına diğerleri ise ikişer ikişer, üç köşeye yerleştirilmiş durumda. İkili olanlardan birine yaklaşın. Bunlara dokunmadan önce bir tane Town Portal açmayı düşünebilirisiniz. Çok güçlü yaratıklarla karşılaşacaksınız. Bu yüzden Town Portal'ız veya gerekli iksirleriniz yoksa merkeze dönmenizde fayda var. Birkaç tane güçlü yaratıktan sonra sıra Diablo'da. Yani karakterinizin hiç olmadığı kadar iyi durumda olması gerekiyor. Neyse siz gerekli hazırlıkları yapın ve ikili Seal'lardan birine yaklaşın. Bir tanesine dokunun ve açın. Sonra diğerine dokunun. İşte size bir sürü yaratık. Bunları bir güzel halledin. Şimdi ikinci ikili Seal'a yaklaşın. Yine aynı güçte yaratıklarla karşılaşacaksınız. Yine aynı hazırlıkları yapmanızda fayda var. Yine bir tanesine dokunu ve açın. Sonrada diğerine dokunu ve gelsin yaratıklar. Bunları da temizledikten sonra kaldı bir tane Seal. Bu sefer yine güçlü yaratıklarla karşılaşacağız ama onlardan sonra Diablo gelecek.

Not: Diablo'dan önce tam üç tane güçlü yaratıkla karşılaşacaksınız. Infector of Souls (ekstra Hızlı, Spectral hit), Lord De Seis (ekstra Hızlı, Thieving, Aura enchanted) ve Grand Vizier of Chaos (Eksta güçlü, fire enchanted)
Yine buna dokunmadan güzel bir hazırlanın ve dokunup açın. Gelen yaratıkları öldürdükten sonra Pentagram'da Diablo belirecek.


Not: Diablo'nun %50 Fire,Lightning ve Cold'a karşı direnci ve %75 Posion'a karşı direnci bulunuyor. Evet şimdi oyunun en son ve en büyük canavarı Diablo... Bütün bu oyunu, bu zahmeti, Diablo'yu yenmek için çektik. Şimdi sıra onu öldürmeye geldi. Artık karşımızda ve bizi öldürmek için ağzının suları akıyor. Size yaptığı ataklarla Healt'ınızın birden düşürdüğünü görünce pek şaşırmayın Burada sizin en büyük yardımcınız Scroll of Town Portal olacaktır. Healt ve Mana Posion'ları su gibi içmeye başlayacağınızdan çok sayıda Pandemonium Fortress'a gitme ihtiyacı duyacaksınız. Diablo'nun Fire, Lightning ve Cold atakları bulunuyor. En güçlüsü ve korkmanız gereken Lightning atakları. Bu yüzden Lightning'a karşı direncinizi artıracak şekilde giyinmenizde ve takı takmanızda fayda var. Diablo'yu öldürdükten sonra (biraz uğraştıracak gibi) bıraktığı hediyeleri de toplamayı unutmayın (bir çok nesne bırakacak, bunlar arasında çok değerlileri de var). Quest'i tam olarak tamamlamak için Pandemonium Fortress'a gidin ve Tyrael'le konuşun. Böylece oyunu da bitirmiş oluyorsunuz... Geçmiş olsun...
 
Geri
Üst