• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Flyff Başlangıç Rehberi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell

Fly For Fun Başlangıç Rehberi:

Oyun Aeonsoft (Gala Labs) yaptığı bu oyun 2003 yılın da çıkmıştır. Flyff diğer oyunlardan ayıran özelliği karakterinizin çeşitli boardlar la yada kanatlarla uçabilmesi. Birbirinden farklı 8 karakter seçeneğiyle her tarza uygun karakter yaratabileceğiniz bi MMO. Ben size bu konuda oyunla ilgili tüm bildiklerimi anlatıcam.Şimdi öncelikle oyunun özelliklerini ve aktivitelerinden başlayalım.

Sınıf sistemi ve Sistemler

Statüler


Karakterler her lvl aldıklarında 2 statü puanı kazanırlar ve statü seçenekleri şunlardır

- Strength= Fiziksel güç demektir buna puanlarınızı verirseniz düz saldırılarınız yükselir.

- Dexterity= Nişan kabiliyetini ve Saldırı Hızını yükseltir (Genelde Rangerlar için ama diğer karakterlerde iyidir)

- Intelligence= Büyü gücü demektir.Büyülerin gücünü ve süresini uzatır.

- Stamina= Kas gücü demektir.Savunmanızı ve Hp(Heal Point)inizi arttırır.

Sınıflar

1-15 lvl arası

Vagrant=Oyuna başladığımızda sahip olduhumuz sınıftır.Burda sadece yaratıkları kesmeyi,lvl atlamayı,silahları ve zırhları,dükkanları tanırız.Lvl 15 olduğumuzda karakterimizin bir üst sınıfa yükselir ve toplam olabileceği 4 tane sınıf vardır.

15 - 60 lvl arası

Mercenary=Bu sınıf silah olarak Balta-Kalkan veya Kılıç-Kalkan kullanırlar.60 lvl olduklarında Knight veya Blade olarak sınıfları değişir.

Assist=Bu sınıf silah olarak Knuckle(çelikten yapılmış yumruk atmaya yarıyan bir silah)-Kalkan Yada Stick(Küçük sopa) kullanırlar.60 lvl olduklarında Billposter veya Ringmaster olarak sınıfları değişir.

Acrobat=Bu sınıf silah olarak Ok-Yay veya Yoyo kullanırlar.60 lvl olduklarında Jester veya Ranger olarak sınıfları değişir.

Mage=Bu sınıf silah olarak Staff veya Wand-Kalkan kullanırlar.60 lvl olduklarında Psykeeper veya Elementor olarak sınıfları değişir.

60 - 120 lvl

Blade=Bu sınıf Mercenary sınıfının Gelişmiş halidir.Silah olarak Çift Balta veya Çift kılıç tutarlar.Yakın mesafe saldırıya önem verirler ve seri ve güçlü saldırı yaparlar.

Knight=Bu sınıf Mercenary sınıfının Gelişmiş halidir.Silah olarak Çift elli Kılıç veya Çift Elli Balta kullanırlar.Yakın mesafe toplu kesmeye önem verirler ve çok seri kasılırlar.Savunmaları güçlüdür ve kolay yenilmezler.

Billposter=Bu sınıf Assist sınıfının Gelişmiş halidir.Silah Olarak Knuckle-Kalkan veya Stick kullanırlar.Ama Billposterlar Knuckle a önem verir.Billposterin büyü gücüyle saldırısı orantılıdır ve lvl 80 olduklarında Asalraalaikum skilli ile yüksek saldırı yaparlar.

Ringmaster=Bu sınıf Assist sınıfının Gelişmiş halidir.Silah olarak Knuckle-Kalkan veya Stick kullanırlar.Ringmasterlar Stick e önem verirler.Heal skill i kullanarak partnerini ve party oyuncularının Hp lerini geri kazandırarak ölmemelerini sağlar.Assist sınıfı olan her karakter ölü bir oyuncuyu dirilte bilir (Resurrection skill i ile).

Jester=Bu sınıf Acrobat sınıfının Gelişmiş halidir.Silah olarak Yoyo kullanırlar.Suikastçiler'dir ve uzak mesafe saldırı yapabilirler.Rakiplerini yoyo darbesiyle vura vura uzaklaştırdıklarından fazla zarar almazlar.

Ranger=Bu sınıf Acrobat sınıfının Gelişmiş halidir.Silah olarak Ok-Yay kullanırlar.Bu sınıf Jester sınıfından daha uzak mesafeye saldırı yapar ve alan vuruşları fazladır.Suikast yapabilir ve uzak mesafe iyi oyuncu oldukları için kolay ölmezler (Vur kaç taktiği

Psykeeper=Bu sınıf Mage Sınıfının Gelişmiş halidir.Silah olarak Wand-Kalkan kullanırlar.Bu sınıfın bir özellihi olarak yürümezler havada uçarlar. Büyü güçleri aşırı gelişmiştir ve savunmaları azdır.Herhangi bir rakip üzerinde kilitleme (Satan skilli süpper birşeydir rakibin yürümesini engeller)kullanarak kendini yakın mesafe saldırılardan korur.

Elementor=Bu sınıf Mage Sınıfının Gelişmiş halidir.Silah olarak Staff kullanırlar.Bu sınıf elementleri kontrol ederek uzak mesafe alan vuruş saldırıları yaparlar.Alan vuruşu iyidir ve bir Ringmasterla çalışırsa çok hızlı lvl alabilirler.

120 - 60-M

120 lvl olan bütün sınıflar explerini 99.99 yaptıktan sonra Volkaneye gidip görev alırlar.Görevler bittiği zaman Master olurlar ve 60 lvl e geri dönerler fakat 120 lvl silahlarını,eşyalarını,skillerini kullanabilirler.Skill puanları bütün skillerini maxlıcak kadar verilir ve Statü puanı her lvl aldığınızda 3 puan verilir.Master olan bütün sınıflara ekstradan güç ekleyen skiller eklenir.

60-M - 120-M

120 LvlMaster olan bütün sınıflar explerini 99.99 yaptıktan sonra Volkaneye tekrar gidip görev alırlar ve görev bittiği zaman 121 LvlHero olurlar ve ekradan Hero skillerine sahip olurlar.15 stat puanı eklenir ve 129 LvlHero olana kadar her lvl de 3 stat puanı eklenir.

Uçma Sistemi

20 lvl olan Her karakterin uçma hakkına sahip olurlar.Uçmak için gerekli eşyalar=Board,Wing,Bikes,Broom gibi aletlerle uçabilirsiniz.Gitmek istedihiniz bir yere daha hızlı ve eğlenceli gitmenin en iyi yoludur.

Party Sistemi

Lvl kasmanın en güzel yollarından olan party sistemi diğer oyunlara göre biraz daha dehişik.Partylerinde sizin gibi lvl leri var.Party lvl 10 olduhunda Advanced party olur ve Gelen exp ayalarını 2 şekilde ayarlayabilirsiniz. Contribuc(Eşit dağıtım) veya Level(lvl i küçük olana daha fazla gelir)olarak 2 farklı party sistemi.2 oyuncu birbirini kasmak sterse lvl limiti 19(+ veya -) lvl dir.Party nin size verdihi skiller vardır ve Party lvl aldıkça size gelen expler fazlalışır.En Fazla 1 party ye 8 kişi alınabilir.

Guild (Clan) Sistemi

Guild kurmak için gerekli olan şey 3m(3.000.000)Penya ile 2 arkadaşınızla party yapmanız gerek(Yanlız party lideri siz olucaksınız).Guildinizi Lvl atlatabilmek için Görev itemi(QI) ve Penya vermeniz gerekiyor.Guildiniz her lvl aldıhında oyuncu kapasitesi artar ve daha fazla oyuncu alabilirsiniz.Guild de liderlik sıralaması Guildlideri(Master),Lider Yardımcıları(Kingpin),Kaptan,Yardımcı ve Yeni katılan olarak 5 gruptur.Her Guildin ortak bankası vardır(Guild Warehouse) ve buraya isteğiniz itemleri ve parayı bırakabilirsiniz(Oyunun para birimi Penyadır).

Guild lerin birden fazla Aktiviteleri vardır bunlar:

GuildWar=2 guildin birbirine açtıhı savaştır.Savaş karşı takımın lideri öldühünde biter.

GuildSiege=2 den fazla Guildin yaptığı savaştır.Her hafta belli günler içinde yapılır.Guildin en az 20 lvl olması gerekir.Her Guildden 5 kişi seçilir ve büyük arenada dövüştürülür.En son ayakta kalan Guild'in oyuncusu kazanır ve RedChip(kırmızı para)verilir.10.000 RedChip biriktiren oyuncu 120 lvl seti alır ve Kazanan guilde Kraliyet Amblemi verilir.Guild lvl i max 50 lvl dir.Guildin ortak evide vardır belli miktarda para verilerek Guild lideri alabilir.

SecretRoom Event=20 lvl olan her guild girebilir ve amaç en fazla yaratığı belirtilen süre için kesebilmektir.Kazanan Guild lideri ve oyuncularına RedChip verilir.
 
Geri
Üst