• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Guild Wars Hikayesi II - Askalon'un Düşüşü

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg
Guild Wars Hikayesi​


II. Bölüm


Askalon'un Düşüşü

[TABLE="width: 900, align: center"]
[TR]
[TD]
Ascalon_%28pre-Searing%29_loading_screen.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Askalon, Kuraklık'tan önce


Not: BE: Exodus'tan önce (Before Exodus)
AE: Exodus'tan sonra (After Exodus)
Exodus: 6 Tanrı'nın Arah'tan çıkıp dünyayı terk ettikleri zaman, 0 yılı, Kryta takviminin başlangıcı.


"Bir zamanlar, Askalon güzel, görkemli şehirler, zengin ve verimli yemyeşil kırlardan oluşurdu. Lakin insanları, komşuları tarafından zalim olarak görülürlerdi. Muhtemelen bu, saldırgan Charr ile bitmek tükenmek bilmeyen savaşları yüzündendi. Aslında, asırlardan beri Askalon'u koruduğu gibi Kryta ve Orr'u da koruyan onların Büyük Kuzey Duvarı(Great Northern Wall) ve her sene döktükleri kanın ta kendisiydi.

Sonra istila (invasion) geldi ve onunla birlikte de Kuraklık(the Searing).

Bugün hayatta olan herkes, Askalon topraklarının büyülü ateşle dövülüp mahvedildiği o günü hatırlar. Koca şehirler ve birlikler(guilds) Kuraklık ile parçalandı ve Askalon'un gücü yok edildi. Bugün Büyük Kuzey Duvarı tahrip olmuş bir şekilde durmaktadır ve Charr krallığın çoğunu topraklarını kötü tapınaklarıyla kirleterek ve yollarına kim çıkarsa öldürerek istila etmiştir.

Askalon'un hayatta kalması, düşen krallığın kalan son köşesine, başkent Rin'e dayanırdı. Guild Savaşları'nın son yıllarında, Rin halkı mutevazi bir kökenden gelen Adelbern isimli bir askere umut bağladı. Kendisi bugüne kadar marifeti ve cesareti ile Rin halkının Orr ve Kryta birlikleri karsısında çelik gibi durmalarını sağladığı gibi, Charr terörüne karşı da ayakta durmalarını sağlamıştı.

Kuraklık süresince krallığın büyük bölümünün yok olması, Kral Adelben olarak bilinen adamın kendini kaybetmesine sebep oldu; inatçı, dik başlı, elinde kalan son kırıntıları kaybetmekten korkan birine dönüştü. Oysa oğlu Rurik, insanlar tarafından, düşmüş olan krallıklarını geri getirebilecek cesarete sahip olan bir lider olarak görülüyor.

Askalon'da sağ kalanlar, Charr'ın bölgelerine yapacakları ani saldırıları önlemek için vur-kaç taktikleri ve Büyük Duvar'ın kalıntılarını kullanarak daimi bir savaş halinde yaşar. Kral Adelbern sadece savunmak için hazırlandı, Askalon'dan geriye ne kaldıysa korumak ve bir gün daha hayatta kalmak için. Prens Rurik ise, babasının düşündüğünün akıllıca olmadığı kanısında, hatta Charr üzerine karşı saldırıya geçilmesini bile öneriyor.

Artık değişim rüzgarları sokaklarda hissediliyor. İnsanlar kormuş, başlarına geleceklerden endişe eder durumda. Hatta bazıları Adelbern'nin Askalon'u uçurumun kenarından döndürebileceğinden bile endişeli. İnsanlar prensin öne çıkıp yönetimi ele almasını diliyor. Belki onun rehperliğinde Askalon halkı bir başka altın çağ daha görebilir."


[TABLE="width: 900, align: center"]
[TR]
[TD]
Ascalon_map.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Askalon


Askalon Tyria'da etrafı kuşatılmış bir insan ulusuydu. Batıda geniş Kıymıktepe Dağları(Shiverpeak Mountains) ve doğuda Alevsırtı Dağları(Blazeridge Mountains) arasında bulunurdu. İnsanlar bu bölgenin büyük bölümünü fetederek 100 BE'de Askalon'u kurdu. O zamandan Kuraklık'a kadar Charr ile Charr'ın dağınık kuvvetleri sayesinde Askalon'un lehine olan daimi bir savaş süre geldi. Kuraklık ile Charr kozları eline geçirdi ve hatta Askalon boyunca Orr'a doğru birkaç ordu geçirmeyi bile başardı. O zamandan sonra, Charr ile olan savaş büyük bir mücadeleye dönüştü.

Charr istilasına kadar, Askalon sınırları ve yapıları şimdiki yanık toprakların uzak kuzey köşelerine kadar uzanırdı. En kuzey yerleşke olan Dük Gaban'ın eyaleti Charr istilasından nasibini alan ilk bölgeydi. Askalonlular geçmişte bir zamanlar güneye, Kristal Çöl(Crystal Desert) ve Keder'e(the Desolation) bile gitmiş, seferler düzenlemiş ve Harap Vadi'de(the Shattered Ravines) bulunan en az bir yapı inşa etmişlerdir.

Askalon insanları hem Askalonlular hem de Askalonlar olarak bilinirler.


"Kudretli Askalon krallığı daha iyi günler görmüştü. Şimdiyse Askalon, acımasız Charr karşısında boyun eğmiş, şehirleri yağmalanmış, nüfusu tüm dünyaya saçılmış ve zalimce fetedilmiş bir ulus haline geldi. Cesur kahramanlar istilacı akıncıları yavaşlattı, fakat durduramadı. Kral Adelbern emri altındaki büyük bir askeri kuvvet, halkı istilaya karşı korumaya devam etmekte, lakin savunma hatları Charr kuvvetleri karşısında çöktükçe daha ve daha fazla güneye kaymaktadır.

Bu korkunç zamanlarda, Askalonluların Ebon Vanguard gibi cesur birlikleri, Askalon'u Charr'dan kurtarmak ve bir kez daha onu özgür kılmak için savaşa katıldı. Charr köleliğinden kaçan kişilerin oluşturtuğu bu küçük birimler Charr hatlarının arkasına sızdılar, istilacıları dağıtıp, erzaklarını yağmaladılar, birlikleri Askalon'dan sürmeye uğraştılar, Charr'ın insanların marifeti ve sonuna kadar direnme arzusu karşısında diş bilemesine sebep oldular."



Askalon aslen charr Demir Lejyonu'nun(Iron Legion) memleketidir. Charr ve insanlar tarafından yüzyıllardır uğruna savaşılan ılıman, kısmen sulak bir bölgedir. Charr İstilası(Charr Invesion), Askalon Kuraklığı(Searing of Ascalon), Foefire ve Ejderha İzi'nin(Dragonbrand) ortaya çıkması gibi sayısız çatışma ve dev doğa üstü afet, yer şekli ve üstündeki insanlar üzerinde izini bırakmıştır. Bugün charr Yüksek Lejyonları(High Legions) bu felaketler sonrasında ortaya çıkan Askalon Hayaletleri(Ascalonian ghosts), asi Ateş Lejyonu(Flame Legion) ve "Kadim Ejderha Kralkatorrik'in(Elder DragonKralkatorrik) köleleri gibi etmenlerle mücadele etmektedir.

Askalon olarak bilinen topraklar 100 BE'den bir süre önce Charr tarafından, Altı İnsan Tanrısı'nın(Six Human Gods) emanet ettikleri Unutulmuşlar'ın(Forgotten) elinden alınıp sahiplenilmişti. Eğer o zamanlar Charr'ın bölgeye verdiği bir isim varsa da, ne olduğu bilinmez. Nitekim, daha sonra Charr, kuzeye ve doğuya yayılan insanlar tarafından Kan Lejyonu Vatanı(Blood Legion Homelands) olarak bilinen kuzey bölgelere itildiler. Devam eden insan-charr çatışması yüzyıllar boyunca devam etti ve charr şamanlarının 1070 AE'de, kendilerine bozguna uğramış insan tanrısı Abaddon'un emri altındakiTitanlar tarafından verilen büyülü kazanları(the Searing Cauldrons) kullanarak insanların Askalon krallığını yerle bir ettiklerinde Guild Savaşları(the Guild Wars) ile birlikte sona erdi. Bu olay Kuraklık(the Searing) olarak bilindi ve bütün Askalon'u yanmış ve çorak bir hale getirdi.

[TABLE="width: 900, align: center"]
[TR]
[TD]
Ascalon_loading_screen.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Askalon, Kuraklık'tan sonra


"Yanmış ve harap olmuş, Askalon'un şimdiki çehresi önceki ihitişamının hayaletinden ibaret. Büyük katedrallerin iskeletleri, koca şehirlerin kalıntıları parçalanmış, bozulmuş toprağın üstünde yatıyor. Koruyucu Büyük Kuzey Duvarı bütün krallıktaki belkide en bozulmamış yapı, fakat onu çevreleyen yıkım, onun koca başarısızlığının bir işareti.
Charr istilası ve Kuraklık'tan önce Askalon verimli bir topraktı, buğday tarları ve filizlenen çiçeklerden oluşan yemyeşil bir toprak. Şimdi ise bu çorak yerde pek az şey yetişir. Bir zamanların özlü toprağı şimdi kuru, dere yatakları susuz, bataklıklar kırılmış tabakları ve çatallı yaraları andırıyor."



Kuraklığı takiben, tekrarlayan charr akınları tehlikeli bir şekilde artarak Askalon'un kalan insan nüfusunun yerine geçti. Kral Adelbern charr'a karşı direnişe devam ederken, oğlu Rurik halkını korumak için, sağ kalan ve kendisine inanan birçok insan ile birlikte sığınma arayışıyla Kryta'ya yola çıktı. Rurik yolda Taş Zirvesi Cüceleri(Stone Summit dwarves) tarafından öldürülmüş olsa da, geriye kalan mülteciler Kryta'ya ulaştı ve Askalon Yerleşkesi(Ascalon Settlement) ile Divinity's Reach şehrinin Rurikton mahallesini inşa etti. Kuraklıktan otuz yıl sonra, Adelbern ve ordusu Askalon şehrindeki son savunmalarını yaptı. Artık sonun geldiğini ve daha fazla dayanılamayacağını düşünen Kral, kadim kılıcı Magdaer'i kullanarak Foefire'ı yarattı. Sonuçta, kralın kılıcından çıkarak çember şeklinde çevreye hızla yayılarak Askalon'un çoğunu yutan bu alev kasırgası, civardaki bütün charr ve insanları derhal öldürdü ve insanların ruhunu ebediyen charr ile savaşmaya and içmiş kinci, intikamcı hayaletlere çevirdi.

[TABLE="width: 900, align: center"]
[TR]
[TD]
Human_architecture_06_concept_art.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Foefire ve Askalon hayaletleri


O zamandan sonraki iki yüz sene boyunca, bir zamanların çorak toprakları yavaşça iyileşmeye ve yaşam tekrar geri dönmeye başladı. Yine de bölgede hala Kuraklık'ın izleri ve insan krallığının kalıntılarına rastlanabilir. Demir Lejyonu, eski insan krallığı Askalon'un başkenti Rin'in üzerine Kara Kale'yi(Black Citadel) yükseltti. Her ne kadar Askalon artık çökmüş olsa da, yaşayan insanlara karşı olan savaşları Askalon mirasının son kalesi Ebonhawke'da yakın zamana kadar devam etti. Foefire hayaletleri ise yüzyıllar öncesinde olduğu gibi mahvolan dünyalarını korumaya devam ettiler.

[TABLE="width: 900, align: center"]
[TR]
[TD]
Black_Citadel_loading_screen.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Kara Kale


1320 AE senesi, Askalon tarihindeki en dikkat çekici yıl oldu. Kadim Ejderha Kralkatorrik kuzeyde, Kan Lejyonu topraklarında uyandı ve Askalon'un üzerinden geçip, daha sonra Ejderha İzi olarak bilinecek olan geçtiği yerleri kristale çevirerek güneye, Kristal Çöle uçtu. Sayısız charr ve vahşi yaşam aniden ejderhanın damgalanmış(branded) olarak bilinen kölelerine dönüşüverdi. Bu olay charr'ın son insan kalesine olan akınlarına zarar verdi ve her iki tarafı barış arayışına zorladı. En nihayetinde 1324 AE'de ateşkes oldu ve bugün, 1325 AE'de hala süre gelen barış görüşmeleri başladı. Ateşkesin başarılması Kraliçe Jennah'ın(Queen Jennah) savaşı bitirme çabaları, Vigil askerleri Ebonhawkelı Dougal Keane ve Kül Lejyonlu(Ash Legion) Ember Doomforge'un Khan-Ur'un Pençesini(Claw of the Khan-Ur) kurtarmaları sayesindedir.


[TABLE="width: 900, align: center"]
[TR]
[TD]
Ebonhawke_concept_art.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Ebonhawke


Her ne kadar Charr ve insanlar arasında barış sağlanmış olsa da, yeminli düşmaları ile barışmaktansa kendi insanları ile savaşmayı tercih eden insan Ayrılıkçılar(Separatists) ve charr Asiler(Renegades), hala eski savaşı yaşatma peşindedirler.
 
Geri
Üst