• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

I Can Football - ICF Defans Taktikleri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell

- Hızını Koru

Yanınızda rakip oyuncu (topsuz) olsa bile hareket edip enerjinizi boşa tüketmeyin. Bekleyin, sadece bekleyin ki karşı takım atakta bulunduğu vakit enerjiniz size yetebilsin.

- Duruş

Defansta 2 ve 3 nolu botun hizasına geçin, ne çok gerisinde durun nede önünde.

- Baraj

Kaleye yakın kullanılan frikiklerde rakip oyuncunun nereye vuracağını tahmin etmeye çalışın.( vurmak için gerilirken biraz belli oluyor.) CTRL tuşuna basarak topun önüne geçmeye çalışın. Çarptığı vakit topu yavaşlatır hatta uzaklaştırabilirsiniz bile. Fakat bu olay biraz tehlikelidir çünkü kaleci şaşırabiliyor fakat çok nadir olsada başıma geldi

- Mutlaka CTRL kullanın

İyi bir defans oyuncusu olmak istiyorsanız mutlaka ctrl +d ve ctrl +a iyi kullanın. Seri olun ctrle uzun basıp vakit kaybetmeyin. Sanki top çalmak için sadece d veya a tuşu değilde, ctrl + a ve ctrl +d kullanılıyormuş gibi düşünün. Yani Ctrl tuşu kullanmadan topu çalmayın. Sürekli denemek sizi ustalaştıracak.

- Bırakın topu o alsın

Topa ikinizde çok yakınsanız topa çok uzaklaşmayacak şekilde topun etrafında durun ( hatta yanından geçin lag var sanıp direk kapıyorlar ) topu aldığı vakit hemen CTRL + D kombinasyonu yada çok uzaklaştıysanız Ctrl +d ile alamıyorsanız CTRL + A kombinasyonu ile topa sahip olun.

- Rakibin oynasın, sen izle !

Beni oyunda görenler bilir.Gerçekten yapabilirseniz bunu size çok işe yarar.

Karşı takım oyuncusu çok mu hareketli ? Sadece 1-2 adım ötesinde hareketsizce durun. Arayı açtığı vakit ona doğru gidin. Sizin hareket etmemeniz onu hem sinir eder, hemde yapacağı taktiği uygulayamaz. Çünkü çoğu kişi sağa sola hareket edip sizin yaklaşmanızı bekler. yaklaştığınız vakit tam ters yöne giderek sizi geçer.

Sizin durmanız hem bunu yapabilmesini biraz olsada önler hemde vakit kazanıp takım arkadaşlarınızın defansa gelmesini sağlar.

- Q ve S kullanın

Karşı takımın attığı pasları yakalamaya çalışın. Sizin üstünüze geldiği an sye basıp takım arkadaşınıza pas verip atağa çıkabilirsiniz. Fakat takım arkadaşınızı biri tutuyor ise q ile almaya çalışın arkadaşlarınız boşa kaçtığı an pasınızı verin.

- Pas verenle alanı iyi izleyin

Pas vericek kişi ile pası alacak kişiyi iyi izleyin. Pası attığı an pası alacak kişinin 1-2 adım ilersine geçerek topa sahip olun.

- Rakibinizi anlayın

Rakibinizin yaptığı hareketleri dikkatli izleyin, Q tuşuyla oynayan oyuncu mu ? s tuşuyla mı oynayan oyuncu ? yoksa çalım atıp bol bol hareket eden oyuncu mu ? Ne yapacağını kestirmeye çalışın. Aynı taktiği tekrarlarsa buna engel olmaya çalışın.

- Ceza sahası mümkünse kaymayın

Evet, mümkünse kaymayın. önü çok boşsa ve uzağındaysa sadece kaymanızı öneririm. Öbür türlü penaltı olduğu vakit golle sonuçlanabilir.

- Rakip kanattaysa üzerine gitmeyin

Kanattaysa üzerine gitmeyin, genellikle kullanılan taktiktir. Sizi kanatta üzerinize çekip orta kısmı boşaltıp ordaki arkadaşına pas vericektir. Çok yaklaşmamak kaydıyla ceza sahasına tek girecek gibiyse gidin fakat tam tersi durumda ortadaki rakip oyuncuyu tutun.

- Sanki size pas atılmış gibi oynayın

Gerek hava topları olsun gerek yerden paslar olsun. Sanki size atılıyormuş gibi oynayın. Orta açıldığında daireye giderek S veya D ile uzaklaştırın.

- Topa çarpmaya çalışın.

Eğer pası tutamayacak kadar uzaktaysanız pasın gideceği yönü hesap etmeye çalışın. q ile yakalayamıyorsanız atılan pası CTRL tuşuna basarak size çarpmasını sağlayın

Gecenin bu saatinde yarın okul olduğu halde sıkıntıdan gittim yazdım. Bildiğiniz taktikler olabilir, doğal bir şey fakat bilmeyenler elbette olucaktır. Onlarada saygı gösterin. Biliyorum bu taktiği yaa konu kilit gibi çocukca şeyler yazıp post kasmayın lütfen. Defans oyunun beynidir. Defansı sağlam olmayan takım yenilmeye mahkumdur. Defans bunları bilmeli ve oyunda ekstra kendi taktiğini üretmelidir.

Temel bilgilerdir bunlar. Herkese iyi oyunlar bol gollü, paslı ve eğlenceli oyunlar dilerim.
 
Geri
Üst