• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Leicester City artık şampi...

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Universe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Universe

Üye
Aktiflik
K.Tarihi
22 Mar 2016
Mesajlar
7
Puanı
1
Premier Lig'de kazan kaynamaya devam ediyor. Zirve koltuğuna kök salan Leicester şampiyonluğa adım adım koşarken, başaltı takımları kıyasıya bir yarış içinde...

Premier Lig, belki de son yılların en ilginç sezonlarından birine şahit oluyor. Şampiyonluk yarışı, Şampiyonlar Ligi yarışı, beklenmedik çıkışlar ve büyük takımların yarattığı hüsranlar... Kısacası Ada, bu sezon bambaşka bir futbol öyküsüyle karşı karşıya. Peki öykünün sonunda ne olacak? Hikayenin ana kahramanı Leicester City, öykünün sonunda muradına erebilecek mi? Avrupa vizesi almak için yarışan takımlardan ise bu yarışmada hangileri galip gelecek? İşte Premier Lig'de bitime kısa bir süre kala kaynar kazan analizi...

LEICESTER CITY ARTIK ŞAMPİ...

Herhangi bir ligde bitime 7 hafta kala astronomik ölçüde bir puan farkı olmadığı sürece ipi kimin göğüsleyeceği net bir şekilde belli olmayabilir. Bu sezon PSG'nin, daha önce Bayern Münih'in, Avrupa'nın ikinci sınıf futbol ülkelerinde Salzburg'un, Celtic'in, Olympiakos'un ve bunlar gibi nice takımların haftalar önce şampiyonluk yarışını bitirdiğine şahit olduk. Premier Lig, gerek kalitesi, gerek takımların birbirine olan denkliği gerekse futbol tarzıyla bu durumdan çok uzak olan bir lig.

Böyle bir ortamda şampiyonu haftalar önceden ilan etmek yanlış olacaktır ancak Leicester City'nin istikrarı ve sergilediği oyun, en yakın rakibine attığı 5 puanlık farkla harmanlanınca insanın kafasında bir şeyler belirmesine sebep oluyor. Kısacası Leicester City, sürprizlerle dolu 2015-16 Premier Lig'inde artık şampi...

9j0f7l.png



TOTTENHAM YARIŞTAN KOPUYOR MU?

Leicester City'ye alternatif şampiyonluğun en güçlü diğer adayı, yarım asırdan daha fazla süredir şampiyonluğa hasret kalan Tottenham... Pochettino yönetiminde muhteşem bir sezon geçiren ve özellikle ligin ikinci yarısında oynadığı hücum futboluyla rakiplerine korku salan Londra ekibi, kıran kırana geçen şampiyonluk yarışında 2 haftada kaybettiği 5 puanla çok büyük bir yara aldı. Avrupa Ligi'ne de veda eden Pochettino'nun ekibinde merhemi bulmak oldukça zor gibi görünüyor. Ligin sonuna kadar yarışın içinde kalacağından emin olduğum Tottenham, gelecek maçta zorlu Liverpool sınavını deplasmanda kayıpsız geçebilirse, Leicester City için büyük bir tehlike arz edecektir. Ancak hem şu anki tablo, hem de fikstüre baktığımızda Arjantinli teknik adamın şampiyonluğu tatması oldukça zor görünüyor. Ancak onlar için bu sezon Devler Ligi bileti almak, büyük bir teselli olacaktır.

1zf4g2b.png


DEVLER LİGİ BİLETİ KAPIŞ KAPIŞ!

Ligin ilk iki sırasından biraz aşağılara indiğimizde bir çok takımın Avrupa arenasında boy göstermek için kıran kırana bir yarış içine girdiğini görüyoruz. Şampiyonluk iddiasını matematiksel olarak sürdüren Arsenal'in yanı sıra Manchester City, Manchester United ve ligin sürpriz iki ekibi West Ham United ile Southampton, ayrıca son virajda hızlanmaya başlayan Liverpool, devler Ligi bileti için adeta savaşıyor.

acbhgy.png


Puan tablosuna bakıldığında Leicester City, Tottenham ve Arsenal'in, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesine kesin gözüyle bakıyorum. Bunun dışında sahibini bekleyen son bilet için kalan takımlar, son düzlüğe kadar yarışı sürdürecektir. Böylesine büyük bir kaos ortamında Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyip sezonu Avrupa Ligi potasında bitirmek bile bir teselli olacaktır. Zira UEFA Avrupa Ligi her ne kadar prestij açısından İngiliz takımlarını çok fazla tatmin etmese de farklı bir kulvarda yarışmak - özellikle de uluslararası bir kulvarda - herkesin isteyeceği bir fırsat olacaktır.

Kısacası Leicester'ın şampi sıfatını aldığı, Tottenham ve Arsenal'in Devler Ligi biletini neredeyse garantilediği ortamda Manchester City, Manchester United, West Ham United, Southampton, Stoke City ve Liverpool'un mücadelesi, kalan haftalarda bizlere soluksuz izleyeceğimiz bir Premier Lig fırtınası sunacağa benziyor...​
 
Geri
Üst