• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Rift Online Sınıflar: Shaman Rehberi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

Shamanlar Cleric sınıfının en çok hasar veren souludur. Ancak caster değildir, melee savaşır. Fiziksel hasar vermesinin yanında öncelikli air ve sonra water damage de kullanmaktadır. Two-handed mace ya da staff kullanmalıdırlar. Belirli bir yönde ağırlığı yoktur. Yani hem çoklu hasar verebilmektedir hem de tek hedefe de ağır hasar bırakır. Fiziksel hasar veren bir soul olmasına rağmen birincil statları tüm clericler gibi intelligence ve wisdomdır. Druid ve Justicar da Cleric melee sınıflarıdır Shaman gibi. Üçünün de sahip olduğu Faith in Action isimli pasif skill, tüm spellpower'ı attack power'a, tüm spell focusları fiziksel hit'e ve spell critleri melee crit'e çevirir. Bu sebepten dediğim gibi strenght ve dexterity ile işi çok olmamalıdır.

Shaman grubuna ve raidine statik bufflar (courage ve heart büyüleri) da verir.

Stat arttırımları için Courage büyüleri vardır, 1 kere de sadece 1 tanesi aktif olabilir;

Courage of the Bear: Tüm gruba +40 strenght verir.
Courage of the Eagle: Tüm gruba +40 wisdom kazandırır.
Courage of the Jaguar: Tüm gruba +40 dexterity verir.

Resistant (Heart Büyüleri) büyülerde de Courage gibi sadece 1 tanesini aktif edebiliyoruz;

Heart of the Mountain: Tüm gruba +30 fire ve earth damage resistant verir.
Heart of the Frozen Sea: Tüm gruba +30 air ve water damage resistant verir.
Heart of the Twilight Forest: Tüm gruba +30 death ve life damage resistant verir.

Shamanın kendine özgü silah buffları (Vengeance büyüleri) ise şu şekilde; (bunlar silaha enchant edilen 1 saatlik büyülerdir ve sadece 1 tanesi aktif edilebilir)

Vengeance of the Frozen Earth: Tüm fiziksel vuruşlar hedefi (ya da hedefleri) 6 saniye boyunca %50 yavaşlatır.
Vengeance of the Piercing Cold: Tüm fiziksel vuruşlar hedefin fiziksel hasar alma oranını 10 saniyeliğine %5 artırır. Stacklenmez.
Vengeance of the Winter Storm: Tüm fiziksel vuruşlara +9 water damage eklenir. Ana şehirdeki planar satıcısındaki şu greater planaer essence'ı alırsanız bunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Vengeance of the Primal North: Shaman'ın 51 skill point büyüsüdür. Diğer Vengeance büyülerinden farklıdır. 2 dakika cooldownu vardır ve 25 saniyeliğine aktif olur. Karşımızdaki maksimum 3 düşmana karşı her fiziksel vuruşta ekstra olara +26 air damage bırakır. AoE yaparken kullanılmasını tavsiye ederim.

Shaman'ın cleric olarak heal kısmı maalesef yoktur. Heal konusunda kendine bile pek hayrı yoktur.
Glory of the Chosen isimli tek bir büyüsü vardır; o da crit damage yediğimizde açılır ve self-healing bir büyüdür.

Sahaman'ı 6 saniyeliğine King Kong'a dönüştüren bir skilli vardır ki bahsetmeden geçemeyiz. Kendisi 31 skill point bir büyüdür.
Rage of the North isimli bu büyü 2 dakika cooldownlu ve sadece 7 saniye etkilidir. Bu 7 saniye içinde bütün vuruşlar critlenir. Vurulan yerden ses gelir. Hem single hem de aoe hasar vermede çekinmeden kullanınız.

Özellikle aoe hasar verilirken şu sıralamayı kesinllikle tavsiye ederim; ilk önce Vengeance of the Primal North'u aktif edin. Sonra Rage of the North'u (global cooldown'u olmadığı için aynı anda basabilirsiniz) aktif edin. Sonra ilk önce
Strike of the Maelstrom'u düşmanların beynine verin. Bütün vuruşlar crit olduğu için zaman kaybetmiyoruz; Jolt açılmıştır; hemen çakın (bunun da global cooldown'u yok, hemen kullanın), ardından iyice sersemlemiş düşmanlara Avalanche Strike'ı spamleyip sigaranızı yakın.
Alıntıdır.
 
Son düzenleme:
Ben oyunda yeniyim bloodrion(pvp) serverındayım . Hiç türk oyuncularla karşılaşmadım oyun hakkında pek bilgşm yok. oyundaki nickim Livenup lütfen biri bana oyun içi ulaşsın.
 
Have you ever played Rift before? As a veteran in Rift, Gold.raiditem to share with you Rift game experience.
 
bu rehberden sonra shaman olmaya karar verdim teşekkürler
 
Geri
Üst