Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya gece gece kontak ettim beni o atomu ne yapacağımı bilirim ben ama...Bilip bilmeden yorumlar atıp durma bilgisayarın başında sinir oldum ya.1 Atomluk işimiz var
Olabilirde bu vatan için ücret karşılığı çalışan askerlerde var onlar ilgilenebilir günahsız mecburiyetten gitmiş,tecrübesiz bir adamın oraya yollanması intihardır
Türkiyenin bugüne kadarki en büyük hatası Kore savaşına katılmasıydı
mecbur katıldı kendi kararımız değilki birleşmiş milletler kararı
İkinci Dünya Savaşı’nın bitip Soğuk Savaş’ın başlamasıyla Türkiye, uluslararası
ortamda kendini yalnız buldu. İkinci Dünya Savaşı’nda tarafsız kalarak
bütünlüğünü Almanya’ya karşı korumuş ancak savaş sonrasında Sovyetler’in Doğu
Anadolu’da toprak ve Boğazlar’da üs ve ortak savunma talepleriyle karşılaşmıştı.
Böylece Sovyet tehdidine karşı müttefik arayan Türkiye Batı Bloğu’na ve
Amerika’ya yaklaşmaya başladı.
Türkiye, NATO’ya girişini hızlandırmak
için başlayan Kore Savaşı’na birlikler göndermiştir. Özellikle sol kesimler
tarafından “Türk gencinin kanının Amerika’ya satılması” şeklinde eleştirilen bu
davranış, Türkiye ile Batı Bloğu arasındaki yakınlaştırmayı hızlandırmış ve 18
Şubat 1952′de Türkiye bir NATO üyesi olmuştur.
Olayın BM ile ilgisi yok. Sadece SSCB baskısı ve komünizmin yayılmasından duyulan endişe ile Amerikan emperyalizminin kucağına oturduk.
Bizim gecmisimizde "Her Turk Asker Dogar" mantigi yatmaktadir o yuzden gonullu askerlige tamamen karsiyim benimde yasim 19 bundan 1-2 sene sonra bende askere gidicem eger olurda sehit dusersem cok kaygim yok umarim birileri aileme ne ugruna oldugumu anlatir ve onlarda anlayisla karsilar. Ve eger gonullu olarak red hakkini kullanmak isteyen arkadaslar varsa bunu gidip bir sehit anasinin yaninda konussunlar.. Eskiden insanlar savas olsa gencimiz kosa kosa silah basina gider derdi galiba buda degismis artik gencler dusuk bel paltolon giydigi icin kosmak zor olabilr.
1 Atomluk işimiz var
Tamam arkadaşlar tartışmayın.Konuyla atomun ne alakası var çözemedim zaten.
Biri attı ortaya işte konuşuyorlar öyle