• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Python Nedir Nasıl Kullanılır ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan _ßOOS_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_ßOOS_

Black Pearl
Aktiflik
K.Tarihi
21 Nis 2009
Mesajlar
374
Puanı
220
Konum
İstanbul


kakbgo.png







Python Nedir?


Python nesneye yönelik bir proglamlama dildir..

Google gibi büyük firmaların iş başvurularında aranan bir dil olmuştur..Örneğin Microsoft .Net desteği sağlayan bir python türevi Iron pythonu yazdı.Ya da 3D Studio Max ve Photoshop gibi programlara alternatif olarak çıkarılan Blend programı python ile yazıldı.

Python derlenen değil de yorumlanan bir dil olması nedeniyle hemen her platformda rahatlıkla çalışmaktadır..


Kod bloklarını açmak veya kapatmak için parantez ya da herhangi bir blok sonlandırıcı bir deyim kullanamazsınız.Bu işi girintiler yapar..


Değişkenler için tür belirlemenize gerek yoktur.Python programın içerisinde kullanımına göre tür bu işi sizin yerinize yapar.


Pythonda kütüphane kullanıldığından dolayı kullanacağımız işleme yönelik büyük bir kütüphane desteği mevcuttur ve gün geçtikçe de artmaktadır.Kullanıcı isterse kendi kütüphanesini kendisi yazabilir..
C++ içinde de python kodlamak mümkün ya da python içinde c++ kodlamak mümkündür..
Hız olarak da birçok dile göre hızlıdır.

n8crq.png


Python’ı kullanabilmek için, bu programlama dilinin sistemimizde kurulu olması gerekiyor. İşte biz de bu bölümde Python’ı nereden indirip sistemimize nasıl kuracağımızı öğreneceğiz.


Python Windows ve GNU/Linux işletim sistemlerine kurulma açısından farklılıklar gösterir. Biz burada Python’ın hem GNU/Linux’a hem de Windows’a nasıl kurulacağını ayrı ayrı inceleyeceğiz.

Ancak her ne kadar GNU/Linux ve Windows bölümlerini ayırmış da olsak, hangi işletim sistemini kullanıyor olursanız olun, ben size her iki bölümü de okumanızı tavsiye ederim.

Çünkü GNU/Linux bölümünde Windows kullanıcılarının, Windows bölümünde ise GNU/Linux kullanıcılarının ilgisini çekebilecek kısımlar olabilir.

Ayrıca yazdığınız bir programın sadece tek bir işletim sistemine bağımlı olmaması önemli bir özelliktir. O yüzden hem Windows hem de GNU/Linux hakkında bilgi sahibi olmanın zararını değil, faydasını göreceksiniz.


n8crq.png



Windows’ta Python’ı Kurmak


GNU/Linux dağıtımlarının aksine, Windows işletim sisteminde Python programlama dili kurulu olarak gelmez. Dolayısıyla Python’ı Windows’ta kullanabilmek için bu programı sitesinden

http://www.python.org indirmemiz gerekiyor. Resmi sitedeki indirme adresinde http://www.python.org/download programın Microsoft Windows işletim sistemiyle uyumlu sürümlerini bulabilirsiniz.

Bu adresten Python’ı indirmek isteyen çoğu Windows kullanıcısı için en uygunu, üzerinde Python 2.x.x Windows installer (Windows binary – does not include source) yazan bağlantıya tıklamak olacaktır.


Windows kullanıcıları resmi sitedeki indirme adresinde yer alan Python kurulum betiğini bilgisayarlarına indirdikten sonra kurulum dosyasına çift tıklayarak ve ekrandaki yönergeleri takip ederek Python’ı kurabilirler.

Python’ı kurmak çok kolaydır. Python’ı kurarken, öntanımlı ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan, sadece Next tuşlarına basarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Python otomatik olarak C:\Python2x dizini içine kurulacaktır.


Eğer Python programlama dilinin hangi sürümünü kullanmanız gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, ben size 2.6 sürümünü tavsiye ederim.
Aslında 2.5 ve üstü bütün sürümler kullanıma uygundur. Ancak Python’ın 2.6 sürümü şu anda mevcut sürümler arasında en olgunudur.

Biz burada konuları anlatırken Python’ın 2.6 sürümünü temel alacak olsak da Python’ın başka sürümlerini kullananlar da buradaki belgelerden faydalanabilir.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst