• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Windows Movie Maker İle Videoları 720-1080p Kaydetmek

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shi-Gin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shi-Gin

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Ağu 2011
Mesajlar
1,138
Puanı
491
Konum
İzmir



Bu rehberde size çektiğiniz bir videoyu ve ya movie maker ile düzenlemek istediğiniz herhangi bir videoyu nasıl 720 ve ya 1080p olarak kaydedebileceğimizi gösteriyorum.






Videoyu düzenleme işiniz bittikten sonra yukarıda gösterdiğim yerde Filmi Kaydet yazısına tıklıyoruz.





Çıkan sekmelerden özel ayar oluştur seçeneğine tıklıyoruz.





Tıkladıktan sonra bize böyle bir pencere açıyor. Ad bölümüne 720p ayarlarını gireceğimiz için 720p yazıyoruz. (Aslında fark etmez ama daha kolay bulabilmemiz için.)
Videonun 720p kaydolması için video ayarlarını şu şekilde düzenliyoruz.
Genişlik: 1280
Yükseklik: 720
Bit hızı: 8000
Kare hızı: 30
Daha sonra ses ayarlarına dokunmadan kaydet'e basıyoruz.





Kaydet'e bastıktan sonra bizden bu ayarların kaydedileceği yeri seçmemizi istiyor. Movie maker'in bu kaydedilen ayarı kullanabilmesi için size gösterdiği yere kaydetmeniz gerekiyor. Yoksa bu ayarı movie maker'da kullanamazsınız. Dosya adına 720p yazıp kaydedilecek yeri değiştirmeden o dosyaya kaydediyoruz. (Video Profiles dosyası)





Şimdi kaydettikten sonra tekrar yukardan Filmi Kaydet'e basıyoruz ve sekmenin en aşağısındaki Özel Ayarlar kısmından adını verdiğimiz video ayarını seçiyoruz.





Artık videonuzu dilediğiniz yere 720p olarak kaydedebilirsiniz. Kaydet butonuna bastıktan sonra video süresine göre değişen kaydetme süresini beklemeniz gerekiyor.





1080p ayarlarına gelecek olursak, movie maker 1080p ayarlarını bize hazır olarak sunuyor. Filmi Kaydet'e bastıktan sonra altta çıkan Yüksek Tanımlı Ekran için seçeneğine bastığınızda videonuzu 1080p olarak kaydedebilirsiniz.



Umarım yararlı olmuştur, iyi günler.



 
Geri
Üst