• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

YouTube Networking Partnerliği

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shi-Gin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shi-Gin

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Ağu 2011
Mesajlar
1,138
Puanı
491
Konum
İzmir



-Partnerlik Nedir ?

Öncelikle partnerlik nedir? Bunu cevaplayarak başlayalım. Partner sözcüğünün Türkçe karşılığı "ortak" demektir. Anlayacağınız gibi partner olduğunuzda bir şekilde YouTube ve ya ilgili network ile bir anlaşma yaparak belirli düzeyde "iş ortağı" oluyorsunuz.


-Partner Olmak İçin Genel Kurallar

*Öncelikle partnerlik başvurunuzun kabul olması için, kanalınızın özellikleri temiz olmalıdır. Herhangi bir "Topluluk Kuralı İhtarı" ve ya "Telif Hakkı İhtarı" ya da "Content ID İtirazı" bulunmamalıdır.


*Bu kural her network için geçerli değildir fakat iyi bir networkle partner olmak istiyorsanız bu kuralı sağlamalısınız. Videolarınız özgün ve kaliteli olmalı, network inceleme yaparken kişisel içerik olduğunu anlamalı.

*Önemli kriterlerden bir tanesi de abone ve görüntülenme sayısıdır. Kanalınızın partner olmasını istiyorsanız hatrı sayılır bir abone ve görüntülenme sayısına sahip olmanız gerekmektedir.


-Herkes Her Networkle Partner Olabilir Mi ?

Olamaz, çünkü her network'ün partnerlik için kendine göre şartları vardır. Kimisi iş ortağı olacağı YouTube kanalından pek bir şey beklemeden sadece "partnership member" sayısını artırmak için her üyeyi kabul ederken kimisi de seviyesinden gram taviz vermeden sadece belirli düzeye ulaşmış kanallara partnerlik vermektedir.


-Network Sistemi Nasıl İşler ?

Bir network ile anlaşma yaptığınızda yani partner olduğunuzda, bu network sizin kazançlarınızın bir kısmını komisyon olarak alır ve bu komisyon karşılığında size epey geniş haklar sunar. Ayrıca sizin haklarınızı korumak da bu haklara dahildir. Normal bir kanalda gelen "content ID" itirazına YouTube hiç acımadan itibar edebilir ve o videoyu ve ya kanalı silebilir. Fakat network partneri olan bir kanala gelen "content ID" itirazında network hemen devreye girer ve sizin haklarınızı savunur. Yani network partneri olan bir kanalın bu itirazlarla videolarının silinmesi epey zordur.


-Network Ödemeleri Nasıl Alınır ?

Network ile partner olduğunuzda artık kazançlarınızı adsense üzerinden değil network'ün official sitesi üzerinden takip edersiniz. Network sitesinden YouTube hesabıyla giriş yaparsınız. Sizden bir ödeme şekli seçmenizi ister. Size ödemenizi ister çekle direk evinize yollarlar isterseniz de PayPal hesabınıza ödemenizi alabilirsiniz.


-Peki Hangi Network ile Partner Olmalıyım ?

Bu da partnerlik sisteminde en önemli konulardan biridir. Hangi network ? YouTube'da binlerce network var. Peki bunlardan hangileri kaliteli, elit ? Hemen YouTube Network'lerinin sıralamasını gösterelim.

1-Fullscreen - Pewdiepie bu partnerlik networkünde. (Muhtemelen 1. sırada olmasında en büyük katkıyı o sağlıyor :D)
2-vevo - Aramızda vevo'yu bilmeyen yoktur. Vevo neredeyse bütün tanınmış şarkıcı-müzisyenlerin anlaşması olan network.
3-Machinima - Machinima da tanınmış networklerden bir tanesidir ama partnerlikle uğraşmayanlar machinimayı daha çok oyunlarla ilgili parodi hazırlayan bir YouTube kanalı olarak bilir.
4-RPM Network - Benim partnerlik networküm. Ayrıca ünlü oyun yorumcu TheBajanCanadian da bu networkde bulunuyor.



-Networklerin Partnerlik Başvuru Linkleri

Fullscreen: http://apply.fullscreen.net/
Machinima: https://affiliates.machinima.com/
vevo: Vevo partnerliğini basit başvuru formuyla halledemiyorsunuz, çok daha komplike işler gerekiyor vevo partneri olmak için.
RPM Network: https://partner.makerstudios.com/


-Partnerlik Sonrası Genel Olarak YouTube Özellikleri








-Network'ün Sağladığı Ek Özellikler (RPM)

*Ek Reklamlar

Bu ek reklamlardan seçip videonuza ekleyebiliyorsunuz. Tıklanma başına para alıyorsunuz.

*Referans Sistemi

Sizin referans linkinizle network'e partner olan üye başına para kazanıyorsunuz.


Umarım yararlı olmuştur.

 
Son düzenleme:
Adsense ünlem uğraşacağıma awesomeness geçtim 4 gün önce :)
 
Geri
Üst