Akyl
Aileden
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 26 Nis 2009
- Puanı
- 100
Şimdi bu üniversite sisteminde şöyle birşey var. MTOK ve Normal. Anadolu'da falan okursan Normal'den puanın yetiyorsa kolaylıkla istediğin bölüme gidebilirsin. Meslek okursan önüne her gelen bölüme gitmen zorlaşır. Ama meslek bölümünün en büyük avantajı MTOK. İstediğin bölüm 400 puan istiyorsa bu bölümü MTOK sayesinde 300-350 puanla girebilirsin. Ve Ayrıyetten MTOK okuyanlar sadece Normal yani Mühendislik okuyanlarla aynı dersleri görmekle kalmaz. O ders hakkında teorik ve pratik bilgi sahibi de olur. Yani MTOK sayesinde el becerin olur. Seni erkenden staja gönderirler. Bu şekilde de eline hemen iş geçer. Ama maaşları Mühendislerden daha düşüktür söyleyeyim. :ent Her nekadar mühendislik fakültesi(normal) okuyanlardan katbekat iyi olsalarda. :drym::drym:
Bu arada MTOK; ''Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurum Kontenjanı'' demek.
Normal mühendislik; Mühendislik Fakültesi olarak geçiyor.
MTOK Mühendisliği ise Teknoloji Fakültesi olarak geçiyor. :ent
ben biraz daha detaylı bilgi vereyim mtok okuyan bir mk mühendisi olarak
mtok 8. yarıyılda (1 yıl=2 yarıyıl) zorunlu stajı var bu stajıda sağlam bir yerde yapıyorsunuz mercedes gibi aselsan gibi büyük fabrikalarda ve 72 günlük normal mühendisler gibi yine staj yapıyorsunuz.
para konusuna gelince mtoklar daha mezun vermedi ve ilk mezunlarını bu sene vericek ve ne kadar aldıkları 2 3 sene içerisinde belli olacak.
eğer meslek lisesi olup mtok tercih edersen okulun otomatik olarak 5. seneye uzayacak 1 sene boyunca fizik kimya matematik dersleri görüceksin. (Merak etme dersler zor geçer ama vizelerde abartmıyolar şimdilik )
ha şunuda ekleyeyim bu teknoloji fakültelerinin imza yetkisi felan onlar hikaye bizim prof anlattı o mühendis odasında zaten kimse bişey yapmıyomuş
Benden sana tavsiye senin yerinde olsaydım ben teknoloji fakültesine gelirim. Mühendislik fakültesinde anca 72 gün staj yapıcaksın ve uygulamaya yönelik çok az bilgiler ediniceksin