PageMaster
Aileden
Okuyan adam sorumluluk alıyor okumayan sorumluluk almıyor tek problem bu beğenmediniz müdürler 1 proje için imza atıyor bir terslik olsa biri gidip orada ölse bi trafo patlasa o adamın hayatı biter sende elektirik mühendisi ol sende müdür ol şirketini kur al işcileri 1500 lira ver kim tutuyor seni ?
Bakın gençler çoğunuzun abisi yaşındayım buraya gelip sağ sola savuruyorsunuz hayat bilgisayar başında maxide laf sokmak değil çalışmadığım yaz yoktur her yaz garanti ay çalışırım.İnşaat'a gider tesisat çekerim mobilyacıda çalışırım organizde demir doğrarım her işi yaptım aldığım maaş 800 den aşşağı değildi ha elektrik öğrendim şuan ver bana 20 katlı bina 1 ayda tesisatını bitiririm oranın ben neden işi öğrendim ama siz anadolu lisesi okuyup öğretmen olmak için atanıp yaaa biz öğretmenlik okuduk atanamıyoruzzzz.E biliyorsun ülkede atamaların çok zor olduğunu ne diye bekliyorsun ? Benim söylemek istediğim şu kendinizi patron yerine koyun hiç okumamış ha kesinlikle yanlış anlamayın ezmiyorum kimseyi durumu olmaz okuyamaz vs beni ilgilendirmez ilk okul terk adam geliyor birde üni mezunu geliyor üni mezununa 1600 lira verdiniz ilk okul terk adama kaç vereceksiniz 1500 mü ? güldürmeyin beni ha aldığınız adam işin ustasıysa işi yalayıp yutmuş ezbere yapan biri ise o adam 2 binde alır.Şöyle örnek vereyim kayseride 1 öğretmen var adını vermeyeceğim bu fabrikada gördüğünüz robotların bakım onarımını yapıyor ve kayseride bu adamdan başka bu işi yapan yok adamın aldığı paranın haddi hesabı yok kendini geliştirmiş fark bu.Mühendislik veya her neyse okuyup 2 bin lira işe başlanırsa kusura bakmayında saçmalıyorsunuz adam gidiyor özel üniye 4 yıl yatıyor ohh gir 3 bin lira işe öyle şey olmaz yavaş yavaş bu işler.
Aynen herkes elektrik mühendisi olsun,makine mühendisi olsun zaten işi robotlar otomatik yapar.Ha birde herkes bedavadan okuyabiliyorya sonuçta maddiyatın yetmesine gerek yok ve herkesin aklı mühendislik yapmaya yetiyorda aklını kullanmıyorlarya.Haklısın tabi.Ayrıca 800 lira maaş verdiği adamın sırtından milyonlar kazanınca sorun yok ama (Fabrikatörler için söylüyorum küçük çaplı işletmeler elbette imkanları kadar maaş verir)
Son düzenleme: