Rapten_Rabbe
Daimi Üye
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 14 May 2009
- Puanı
- 8
Bak kardeşim ben küçükken yaklaşık 7-8 yaşlarımda günde 7+ saat üstünde bilgisayar başındaydım.Bu hastalığımdan kurtuldum denilmez gine kurtulamadım ama ginede azaltmayı başardım.Benim sana verebileceğim tavsiye ilk önce ailenle bu durumu konuş ailene sakın ve sakın kin ve nefret besleme ben de küçükken dayak vs yiyordum sonra babama küfür vs ediyordum ama sonradan düşününce bütün bunların yanlış olduğunu anlıyordum.Bak ailenle aranı her zaman iyi tut.Onları sevmediğini düşünüyorsun.Sonradan ÇOOOOK pişman olacaksın bak gerçek söylüyorum.Bir komşumuz vardı onun babası annesiyle babasıyla arası seninkinden çok kötüymüş annesine şiddet de dahi bulunmuş.Ama sonrasında insan belli bir yaşa gelince anlıyor ailesinin değerini.Eğer ailenle aran kötü olursa söylediğim gibi çok pişman olursun.Şu anda bulunduğun ev bile senin şükretmen gereken birşey.Söylüyorsun cebime para girmiyor.Ailenle aranı düzelticeksen ne yapıyım anneler alçak gönüllüdür annene bir çiçek al gözüne gir annenden özür dile.Sonra annen babana bu durumunu anlatır.Baban inanmamaya başlar.Bu normaldir.Babanlada aranı biraz düzeltmeye çalış.Ailenle aran iyimi tamam.Ailene bu sorunlarını anlat.Ailen bu sorununu çözmek isteyeceğinden çok memnun olacaktır.Sadece dışarıda olmak zorunda değilsin evde kitap okuyabilirsin.Mesela bende kitap okumak bağımlılık yapabiliyor Örnek veriyim büyük bir roman al.200+ Sayfa.Her gün okumaya çalış.Zaten okudukça devamını merak edeceksin.Mesela benim bazı kitapları okuyunca ağladığım bile oluyor.Kitap okumalısın bunu unutma.Sonra sen iş bulmaktan korkuyorum demişsin.Bu herkeste normal bir şey Önce kendine güvenmelisin.Kendine güvenmezsen hiçbir yerde iş BULAMAZSIN! Eğer kendin için ayda 300-400 TL maaşlık bir yerde çalışmak istiyorsan genelde büfe,lokanta ve bir arkadaşımız söylemiş Burger King gibi yerlerde çalışabilirsin.Eğer gelirini yükseltmek istiyorsan KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE OKUMALISIN.Tamam işten korkuyorsan sosyalleş ailenle dışarıya çık.Ailenle sohbet et.Bunlar zaten sana bir ZEVK verecektir.Sosyal hayatını bu şekilde yenileyebilirsin.Bilgisayarda benim gibi boş vakit harcama Mesela bilgisayarına sınırlama koyabilirsin.Bu seni bir düzene sokacaktır ve gün geçtikçe iş hayatına atılmak isteyeceksin.İlk başlarda işine alışamayabilirsin.Herkeste olan bir duygudur bu.Belki bu söylediklerimin sana bir yardımı olabilir
EN ÖNEMLİ MADDELER!
1)Ailenle aranı düzelt
2)Sosyalleş veya okula başla (Okula başlamak sosyalleşmene yardımcı olacaktır bunu unutma!)
3)İş hayatına atıl
4)Sigarayı BIRAK!
Umarım yardımcı olmuşumdur
sağolasın o uzun ve yardımcı yazın için. fakat ailemle aramın düzelmesi imkansız her allahın günü annem ve babam atışıyor bu sadece lafta kalıyor ama her sıctım gunu atışıyorlar evde. ottak bktan sebeplerden kavgalar çıkıyor. babam anneme para hesabı soruyor annem anlatıyor peder inanmıyor. bide validenin sesi ince. o bağırdıkça benm sinirler tepeme cıkıyor. benm sınırler tepeye cıkınca pederinkilerde cıkıyor. onunkiler çıkınca abim geliyor o da soylenmeye başlıyor vs vs şeyler yani komşuların yanında bile kavga ettikleri oldu. sırf bu yuzden artık eve komşu sokmuyorum.ararlarsa açıyorum telefonu musait değiliz diyorum. peder ev adamı dışarı çıkmaz sevmez boyuna televizyondan ekonomi izler siyaset izler kafası atınca siyasette yalan yanlış konuşan adamlara sover. işten korkmamın sebebi birazda ailem. sırf onlara nefret duydugum için hayatta yapmıyacağım şeyler yaptım. onlar bağırdıkça ben inadına yapıyorum. oyle salak, saçma bi hayatım var işte